Enrique Vaqué. Wawancara

Enrique Vaqué menehi wawancara iki

Enrique Vaqué | Photography: duweni saka penulis

Enrique Vaqué Dheweke lair ing Melilla lan manggon ing Valencia. Dheweke ahli kimia nanging uga panulis lan wis nerbitake rong novel kanthi irah-irahan Taring saka wilayah tropis y Pangéran pungkasaning jagad. saiki presents tarantula abang. Aku pancene appreciate wektu kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan dheweke lan perkara liyane.

Enrique Vaqué - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane tarantula abang. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

ENRIQUE VAQUÉ: Aku bisa ngomong yen, kaya rong novelku sadurunge, iku karya sing Iku babagan kekuwatan sing ditindakake dening sawetara wong marang wong liya.. Ing kasus iki, loro wong enom lelungan saka Valencia menyang New York kanggo nepaki dislametaké, nanging ing kono padha ketemu piyambak ing lapangan pasukan sing terus-terusan ngalih saka dalan. Pungkasane, kanggo nerusake, dheweke kudu ngilangi skrip kanthi dilema etika lan mbebayani nyawane. 

Ide kasebut ngetutake twists lan giliran sing maneka warna. Iku diwiwiti nalika aku weruh a lapuran babagan urip telung jutawan Amerika. Nalika iku, aku kerep lunga menyang New York kanggo kerja lan iki nggawe aku mikir babagan nggunakake minangka panggung kanggo urip. Banjur njalari a thriller murni karo latar mburi crita katresnan.  

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

EV: Aku kaya ngelingi yen buku diwasa pisanan sing dakwaca yaiku artikel pabeandening Mariano Jose de lara, kanggo alesan prasaja sing pisanan ing omahku, minangka bagéan saka koleksi. Aku rumangsa akeh pengaruhe marang aku. Yen aku wis tansah Frenchified iku amarga saka pengaruh Larra. 

La crita pertama sing aku nulis ana ing sewelas taun: Aku lan kanca-kanca lelungan menyang donya lemah sing didominasi dening Wolfman (ora ana drakula sing metu). Iku taun pengaruh saka penulis Inggris Enid Blyton lan novel-novele Wong lima y Pitu Rahasia.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

EV: Yen aku kudu milih mung siji, aku bakal milih Guy de Maupassant. Novelipun Bel Ami iku secara harfiah fascinated kula. Aku elinga yen aku mlaku-mlaku ing dalan nyeret kreta bayi kanthi tangan siji (dobel, karo anak kembarku loro!) lan novel iki ing tangan liyane.

El naturalisme Iku referensi sastra sandi. Kanthi andhap asor, aku kepengin adaptasi karo jaman saiki. Zola, Blasco Ibañez…, iku referensiku. Luwih modern, aku seneng John le Carre. Aku uga ngujo Michael Crichton minangka rapporteur lan penulis thrillers.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

EV: Aku mikir aku bakal tetep karo Vautrin, saka Papa Goriot de Balzac. Uga katon ing karya liyane saka Komedi manungsa. Dheweke minangka karakter sing misuwur amarga visi masyarakat sing sinis lan kuciwa, sing mesthi ninggalake romantisme sastra. Iku misale jek kula karakter unik, adhedhasar Komisioner Vidocq, nakal lan detektif ing wektu sing padha. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

EV: Ing wektu LearPenulis sing wiwit nyritakake rincian sing ora perlu babagan urip saben dina ngganggu aku. Utawa padha nggunakake frasa sing ora kanggo karakter karakter. nalika aku nemokake akeh atur ukara utawa akeh cacophony ing teks, Aku mandheg maca sanalika. 

Minangka kanggo hobi kanggo nulis, nek aku serius kudu nulis soko dina; saben dina, sanajan paragraf siji.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

EV: mandeg nulis, dening wengi, nalika interupsi minimal Kanggo Learngendi lan carane Segara bisa

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

EV: Ing fiksi, aku seneng novel kanthi latar politik utawa sosial sing bisa dipigura ing sawetara genre bisa. Aku ora kepengin banget karo jinis. 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

EV: Aku maca latihan saiki babagan kahanan ing Rusia, utamane sing ana hubungane karo mafia. Uga novel sing menehi hasil karo subyek iki, amarga aku pengin ngandhani dhewe kanggo sabanjure sandi thriller financial, sing wis daktulis. Iku novel anyar sing, ing pangertèn tartamtu, an lanjutan de tarantula abang. Aku mikir nggunakake protagonis sing padha, sing bakal luwih tuwa limang taun. 

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

EV: Miturut apa sing dikandhakake para bakul buku, 2022 minangka taun sing apik banget kanggo adol buku. Ing kasus apa wae, pasokan judhul anyar mesthine brutal amarga saben wong duwe buku ing lengen sing wis ditulis nalika kurungan. Kajaba iku, aku weruh sing penerbit gedhe uga totoan ing poto-publishing, supaya kompetisi wis tambah akeh.

Aku pracaya iki bakal entuk manfaat saka penulis mapan lan cilaka wong sing isih ora duwe jeneng. karo akeh novel amateur Ing toko buku, wong bakal luwih seneng karo penulis sing kondhang tinimbang ngulandara tuku buku sing bisa uga ora ana ing screening penerbitan lan bisa uga mboseni utawa banal. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa tetep positif ing lingkungan budaya lan sosial?

EV: Nutawa dadi angel banget kanggo aku, sing bener. Sing konco saben ancaman ana kesempatan aku wis banget uga dianggep. Nanging masalah etika kanggo kula kanggo ndeleng akeh ketimpangan lan akeh precariousness watara kula.

Apa ana sing positif saka wektu iki? Ing macem-macem alat sing ana saiki kanggo promosi buku sampeyan.

Ing lapangan budayaAku ndeleng kabeh banget puguh. Kita lagi liwat bump. Aku sok dong mirsani sing aku njupuk ngungsi ing klasik liyane lan liyane. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.