Elena Barges. Wawancara karo penulis The Order of Master Goya

Fotografi: Elena Bargues, profil Facebook.

Elena Bargues, Valencian dening lair lan adhedhasar ing Cantabria, menang pungkasan Kontes X Internasional Novel Sejarah «Ciudad de Úbeda» con Komisi Master Goya. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan sampeyan kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane.

Elena Bargues—Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane Komisi Master Goya. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

ELENA BARGUES: Iku ngadeg ing Santander ing 1810 sak perang napoleonic. Plot tengah yaiku watara a Lukisan Zurbaran —Santa Casilda— master Goya, pejabat pengadilan, mrentah marang murid, Marta, kanggo ngapusi lan menehi owah-owahan menyang Prancis supaya sing asli ora ninggalake Spanyol. Ing petualangan iki dheweke nemokake dheweke dilindhungi dening sadulure, Mercedes lan Salvador Velarde.

Ide kasebut muncul saka sejarah lukisan kasebut. Dheweke ilang ing taun 1808 saka Rumah Sakit de la Sangre ing Seville - bebarengan karo kanca-kancane, sanajan ora ana kabar babagan dheweke - lan ora ana kabar maneh nganti taun 1814, taun nalika para pejabat mlebu istana Madrid kanggo inventarisasi apa sing kedadeyan. ilang. Prancis wis njupuk lan katon ing Kamar Chimney. Nanging pigura wis ilang patang inci ing jembaré ing ngulandara. Wiji ditandur.

  • TO THE:Sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

EB: Aku isih enom banget, nanging aku eling banget: Celia ngomong apa, dening Elena Fortun.

Dene bab pisanan sing daktulis yaiku Serangan ing Cartagena de Indias. Aku ora nulis apa-apa sadurunge, ora crita utawa dongeng; ing kasunyatan, Aku ora ngerti carane kanggo nulis mau, padha duwe technique liyane. Aku uga ora rumangsa butuh. nulis, iki wis a telat nelpon. Nanging, aku wis lan dadi maca sing apik: Aku duwe pirang-pirang jam lan akeh novel ing mburiku.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

EB: Ora duwe. Ora mungkin aku nyebutake siji. Ana akeh sing wis ninggalake tandha ing nyawa. Nanging aku bisa nyebutake rong klasik: Quevedo lan Oscar Wilde, loro satirical, mbrontak lan kepinteran gedhe, nanging, yen sampeyan ngerti carane maca ngluwihi tembung, sensitivitas gedhe lan skills pengamatan. Aku tansah nemokake soko anyar. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

EB: Lha, aku mikir ngono Alonso quijano, Gusti Darcy, cacahe Montecristo lan Don Juan tenorio padha ora iso lali. Dheweke nggawe sejarah tanpa sejarah, paradoks sing apik.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

EB: Nalika aku maca, verifikasi panggonan utawa prastawa kang dirujuk ing novel; kalebu biografi pengarang. Aku mikir iku penting kanggo ngerti penulis kanggo mangerteni karyane lan kosok balene, uga sepira sejatine. Mulane aku mbukak kaca web kanthi akeh informasi tambahan babagan novel-novelku, kanggo sing pengin ngerti luwih akeh.

Ing jam nulis, ora ana sing penting. Aku mbayangno sing bakal kelakon kanggo kabeh penulis nalika lagi ing tengah tumitah: karakter mlumpat liwat atine lan meksa nindakake perkara kanggo metu, gagasan, obrolan sing ana nalika sampeyan lagi masak utawa ing padusan utawa blanja. Iku soko ora bisa diendhani.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

EB: maca kapan wae, yen aku bisa. Sampeyan ora bisa kantun wektu ing wayah wengi: iku ritus tanpa aku ora bisa turu.

para nulisAku begja duwe siji habitación kanggo aku. Minangka kanggo jadwal, sak dina, lan anggere aku duwe luwih saka jam, digunakake, iku ora worth sijine dhewe kanggo tugas.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

EB: Kabeh. Nanging sawetara luwih saka liyane. Aku bakal nyorot ing sajarah, sing romantis, sing pulisi lan saka misteri.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

EB: Aku ora ngerti yen sampeyan pengin ngerti amarga aku ana ing tengah dokumentasi kanggo miwiti novel anyarku: Canovas, dening Benito Pérez Galdos. Nanging, novel pungkasan, utawa luwih esai, Ing jejere Jane Austen, bilih piyambakipun ngaturaken dhateng kula Espido freire ing Úbeda, nalika menehi kula penghargaan kanggo novel sajarah paling apik, lan aku wis ora duwe wektu kanggo maca. Mung wae aku nggawa buku akeh. Yen wani menyang Úbeda ing dina-dina sayembara dianakake, gawa dhuwit sing apik, amarga godaane gedhe banget. Banjur dadi getun amarga ora tuku maneh.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

EB: Penerbit minangka perusahaan, lan minangka perusahaan kaya perusahaan Spanyol liyane: gumeter. Yen iki kita nambah kelangan pamaca amarga kualitas pendhidhikan kurang, amarga dudu perusahaan kanthi masa depan sing janjeni. Padha nang ing aman lan ora ing janji anyar. Iku investasi gedhe banget kanggo njaluk wong liyo ahead, sanajan kita kabeh ngimpi menang lotre sing.

Iku mutusaké apa saben wong: «Lan yen…»; utawa "Aku durung duwe dheweke."

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

EB: Menang Kontes Novel Sejarah Internasional X "Ciudad de Úbeda" mbantu aku akeh, lan mugi-mugi tansah keberkahan anggenipun nglajengaken karir sastra. Aku percoyo karo apa sing tak tulis lan aku ora gampang pundung. Para maos ingkang ngubungi kula punika dados bahan bakar kangge nglajengaken. Ing sisih liya, Aku seneng lan seneng nulis. Yen aku ora bisa ngirim, aku bakal nerusake. Iku wis dadi bagéan saka kula.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.