David Sanudo. Wawancara karo penulis The Lost Victory

Fotografi: David Sanudo. Sopan saka penulis.

David Sanudo Dheweke saka Palencia lan wartawan ing Cadena Ser ing ngendi dheweke ngarahake program kasebut Dina demi dina Madrid Kidul. Dheweke miwiti debut ing novel sejarah kanthi judhul pisanan, Kamenangan sing ilang. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kabecikan sing sampeyan paringake marang aku. wawancara iki ing ngendi dheweke ngandhani sethithik babagan dheweke lan topik liyane.

David Sañudo — Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Irah-irahane novelmu yaiku kamenangan ilang. Apa sing sampeyan pitutur marang kita lan saka ngendi ide kasebut teka?

DAVID SAÑUDO: Iku a novel petualangan sejarah disetel ing abad kaping XNUMX ing Abad Pertengahan Tinggi, ing Karajan León. Iku wektu Khilafah Córdoba lan raja singa nyeleh pangarep-arep kanggo ngalahake Andalusia ing a item legendaris sing ana sawetara babad kuna. Dheweke dhawuh marang biksu Julián kanggo nggoleki barang kasebut, sing bakal dikawal dening bocah-bocah Alvar Lainez, putrane Count of Aquilare, sing dadi protagonis sejatine novel kasebut. Loro-lorone kudu ngliwati biara-biara sing beda-beda nggoleki pitunjuk liyane lan ngindhari wong-wong sing pengin nggawe misi kasebut gagal. Ing iku travel Dheweke bakal duwe kesempatan kanggo ngunjungi meh kabeh wilayah Kristen ing sisih lor saka biara Ripoll menyang San Millán utawa Tábara ing Zamora.

Crita kasebut teka saka nyelidiki rong acara sing ora ana hubungane, jarak ing wektu, nanging aku siji ing fiksi novel.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

DS: Aku ora ngelingi endi buku pisanan sing dakwaca, nanging masa kanak-kanak (lan aku mikir yen akeh bocah-bocah ing generasiku) ditandhani karo macem-macem koleksi buku. The Steamboat. Lan crita pisanan aku elinga nulis wis apa karo a jaran disebut rembulan musim gugur (Aku entuk jeneng saka komik).

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

DS: Ya, iki minangka pitakonan sing duwe jawaban sing rumit amarga pungkasane sampeyan maca akeh lan saka akeh penulis lan aku mikir sing paling akeh duwe perkara sing menarik kanggo dicritakake lan menehi kontribusi. Nanging yen aku kudu tetep karo penulis siji lan njupuk kauntungan saka kasunyatan sing penulis novel sajarah (lan uga nerbitaké karo Edhasa), aku bakal tetep karo. bernard cornwell. Lan gangguan anyar ing jagad novel sejarah ing Spanyol (sanajan bener dheweke wis nerbitake sawetara taun kepungkur) aku seneng banget karo cara dheweke nyritakake. Jose Soto Girl.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

DS: Ing Pak Gayus. Aku percaya Para sedulur iku spesialis ing njupuk fokus adoh saka tokoh gedhe lan nggawe kita katon ing karakter sing tetep ing dipengini, padha ora generate manungsa waé minangka akeh, nanging padha mbokmenawa luwih menarik. Lan ing kasus iki aku seneng ketemu Pak Cayo lan uga duwe hadiah sing Delibes wis bisa nggawe dheweke.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

DS: Aku bisa maca maca ing ngendi wae, Aku ora Care yen ana gangguan watara, Aku ora masalah; Nyatane, amarga kerja, aku biasane maca ing sepur utawa subway. 

Tulis ana liyane, kene aku kudu bisu, konsentrasi, wektu… kabeh sing ora ana ing omah karo bocah cilik telu. Padha bungahe kulawarga nanging, bapak lan ibu bakal ngerti aku, lali duwe wektu kanggo awake dhewe.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

DS: Aku seneng nulis ning omah, biasane ing laptop, lan aku biasane nindakake ing sofa karo meja sisih. Aku ora duwe wektu favorit. Nanging bener yen njupuk cathetan lan malah nggawe adegan utawa dialog kaping pirang-pirang gagasan teka kanggo kula ing dalan, supaya seluler iku sekutu gedhe banjur.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

DS: Aku seneng buku sing apik lan ana ing kabeh genre: Aku seneng karo bayangan, novel grafis, novel ireng… lan uga dheweke gladhen. Nanging bener yen ing novel sejarah ana tambahan sing kanggo kula atraktif banget lan iku nyambungake pamaos menyang jaman biyen.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

DS: Aku wiwit maca Pelayo! dening Jose Angel trik. Babagan proyek sing dakgarap saiki, aku duwe majeng tutugan saka kamenangan sing ilang, nanging mbok menawa editorially iku bakal luwih menarik kanggo golek dalan liyane lan ana aku arep ngrampungake novel polisi disetel ing Zaragoza Andalusia saka Abad kaping sewelas.

  • Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

DS: Aku penulis (lan mulane sing maca) begja banget saiki: ana akeh opsi posting, nerbitake dhewe, ana buku elektronik ... lan ing ndhuwur iku kita ana ing wayahe emas kanggo novel sejarah. Ing kasusku, tujuan pisanan yaiku nulis lan ngrampungake novel kasebut, banjur entuk rejeki sing penerbit gedhe sing duwe spesialisasi ing novel sejarah kaya Edhasa dipercaya sampeyan minangka hadiah sing sejatine.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

DS: Secara pribadi, aku mikir kita kabeh bakal ninggalake rada kena taun-taun sing wis kita lakoni lan sing bakal teka (sing muga-muga ora bakal akeh) nganti kita pulih normal. Lan yen kita ngomong babagan inspirasi sastra, bisa dibusak akeh pengalaman saka apa sing kedadeyan ing donya saiki, ngerti carane wong nanggapi kahanan krisis, saka altruisme nganti egois. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.