Daniel Fopiani. Wawancara karo penulis The Heart of the Drowned

Fotografi: Daniel Fopiani, profil Twitter.

Daniel Fopiano Dheweke saka Cadiz, sersan Korps Marinir lan panulis. Dheweke wis menang sawetara hadiah sastra lan novel sadurunge, Melodi peteng, ana finalis ing Cartagena Negra 2020. Saiki presents Atine wong klelep. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane. Aku ngormati wektu lan kebecikan sampeyan ngladeni aku.

Daniel Fopiani - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane Atine wong klelep. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

DANIEL FOPIANI: Gagasan kanggo novel iki muncul luwih saka sewelas taun kepungkur, nalika aku pisanan mlaku ing pulo kasebut Alboran lan aku ora bisa ngubungake tanah cilik kasebut menyang salah sawijining novel Agatha Christie sing paling akeh diwaca: Sepuluh ireng cilik

En Atine wong klelep, saliyane misteri, suspense lan pembunuhan, kita bakal nemokake jejak bayangan ing imigrasi ilegal utawa integrasi saka wanita ing angkatan laut, ing antarane rincian liyane sing didhelikake, muga-muga sawetara pembaca bisa nemokake.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

FD: Salah siji saka buku pisanan aku maca versi anak-loropaken saka Lelungan menyang Pusat Bumi, dening Jules Verne. Thanks kanggo dheweke lan penulis klasik liyane, aku dadi maca lan panulis saiki, tanpa mangu-mangu. Ing limalas utawa nembelas aku wiwit nulis sawetara crita, Aku elinga sing pisanan aku dianugerahi iku salah siji saka tema natalIki minangka kontes sing asor banget, nanging mbantu aku seneng nulis lan terus nyoba sajrone uripku. 

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

FD: Aku wis maca akeh akhir-akhir iki cartarescu. Immanuel Karir minangka penulis liyane sing aku seneng menehi saran. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

FD: Aku biyen seneng banget Poirot, sanajan aku duwe kesempatan kanggo njagong lan ngobrol karo karakter kanggo sawetara wektu, aku bakal milih kanggo duwe sawetara bir karo Sherlock Holmes. Dhèwèké minangka karakter sing nandhani masa mudaku. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

FD: Aku ora duwe hobi aneh. Mungkin papan kerja resik lan diatur. Saka wektu kanggo wektu, aku uga sijine sawetara jazz latar mburi. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

DF: Aku tansah nulis ing mi desktop, lan aku nindakake nalika karya lan kewajiban ngidini. Muga-muga tekane dina aku sing milih wektu kanggo nulis. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

FD: Ora ana genre liyane sing aku seneng, nanging sing Aku biasane maca kabeh lan macem-macem. Aku ora tau maca novel ireng loro berturut-turut, Aku seneng intersperse ing genre lan tema. Aku seneng banget karo narasi umume, aku seneng banget ndeleng kepiye penulis liyane nulis critane, plot utawa genre sing meh ora ana ing mburi nalika milih buku sing bakal dakdeleng. 

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

FD: Saiki aku lagi maca Solenoid, saka Cartarescu. Lan sanajan aku wis duwe sawetara bab sing direncanakake kanggo apa sing bisa dadi novel anyar, saiki aku diluncurake-fokus de Atine wong klelep, dadi aku ora mikir aku bakal bisa nulis kakehan ing sawetara sasi sabanjuré. 

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

FD: Penjual buku lan penerbit umume setuju yen jumlah Pembaca lan sing maca mundhak, dadi warta apik ora mung kanggo kita sing darmabakti kanggo iki, nanging amarga aku mikir yen maca lan pendhidhikan minangka nilai dhasar kanggo masyarakat. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

FD: Aku ora mikir iku bisa dibusak ora ana sing positif saka pandemi kaya sing kita alami. Paling aku ora bisa nemokake. Sejatine, aku ora kaya nulis utawa njupuk kauntungan saka kahanan kanggo nggarap novel babagan pandemi. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.