Cristina Fornos. Wawancara

Cristina Fornós menehi wawancara iki

Cristina Fornós debut ing jagad sastra kanthi irah-irahan novel tanah kang sepi ing. Dheweke nindakake sawise tansah nulis cerkak lan melu lomba sastra lokal. Dheweke sinau Hukum lan Komunikasi Audiovisual lan saiki nggabungake maca lan nulis karo karyane ing kantor notaris. Ning kene Interview Dheweke ngandhani babagan karya pisanan lan akeh topik liyane. kulo ngregani menyang departemen komunikasi Grijalbo kanggo manajemen kanggo nindakake lan perhatian lan wektu kanggo penulis.

Cristina Fornós —Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane Tanah sepi sing rusak. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

CRISTINA FORNÓS: Iku a thriller karo setelan sajarah, novel sing ditulis kaping pindho dumunung ing wilayah Priory (Tarragona), antarane kebon anggur lan charterhouse karo akeh abad sajarah, kang ing aksara sithik-sithik Dheweke nemokake misteri lan rahasia sing didhelikake ing mburi rajapati saka pengusaha anggur. 

Aku tansah dadi maca inveterate lan aku pancene seneng nulis, supaya nalika aku pungkasanipun munggah wani kanggo miwiti karya iki (yaiku fitur debut) iku cetha kanggo kula sing Aku pengin nulis fiksi angkara lan novel sejarah, yaiku genre favoritku, uga kasunyatan manawa aku pengin nyetel adoh saka kutha-kutha gedhe lan cedhak karo bangsaku, Mora d'Ebre.

Aku kasengsem banget karo lanskap lan budaya Priorat, sing misuwur ing donya amarga anggur sing apik banget, lan nalika aku wiwit sinau luwih akeh babagan Charterhouse saka Escaladei (sing pisanan dibangun ing Spanyol), aku tresna marang sejarah lan cara urip para bhikkhu sing manggon ing temboke luwih saka enem abad. Lan aku ngerti yen ana ing kono tumindak utama novelku bakal ditindakake.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

CF: Sejatine aku ora bisa ngomong apa buku pisanan sing diwaca, wiwit aku isih enom. Aku iku salah siji saka gaya "pilih critane dewe", ing ngendi sampeyan mutusake apa sing ditindakake karakter lan kaca sing kudu dituju. Dadi aku wis seneng fantasi lan nggawe plot dhewe.

Sanalika kaya kanggo muter pisanan aku wroteAku uga ora ngelingi persis, nanging mesthi ana ing College utawa Institut, nalika padha takon kita invent crita cekak utawa crita, lan aku tansah nindakake kanthi semangat lan semangat. Sastra tansah dadi subjek favoritku. Mengko yen wis dewasa, aku tansah nulis crita lan crita, nanging nganti saiki aku ora wani nulis novel, lan aku seneng banget! Aku wis sak tenane sante kabeh proses.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

CF: Aku duwe akeh, amarga untung aku wis maca akeh lan aku terus nglakoni, lan angel kanggo milih. Aku seneng banget, contone, Gabriel García Márquez, Ken follet utawa Glenn Cooper. Nanging ana akeh penulis Spanyol saiki sing uga "kewajiban" kanggo kula, kayata Juan Gomez Jurado, Llorens Chufo o Matilde Asensi

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

CF: Aku kesengsem karo karakter sing aneh, sing padha duwe soko sing njupuk wong metu saka "normal". Aku seneng ketemu lan nggawe Antonia scott, saka trilogi Ratu Abang, dening Gómez Jurado, contone. utawa kanggo Julian Carax, saka Bayangane angindening Carlos Ruiz Zafon.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

CF: Aku ora ngerti yen iki minangka hobi khusus, amarga aku ngerti wong liya sing nindakake, nanging nalika maca lan nulis, Aku mbayangno karakter minangka aktor urip nyata. Iku mbantu kula njlèntrèhaké wong-wong mau lan manggonake dhewe ing crita, karo "menal" pasuryan. Yen film utawa seri saka Tanah sepi sing rusak, Aku wis wis rampung ing casting! Ha ha ha!

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

CF: Kanggo wengi, sawise nedha bengi lan sadurunge turu, ing pojok sofa utawa ing amben. Lan ing preian, ing ngendi wae, tanpa jadwal, bisa maca nganti pirang-pirang jam.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

CF: Senajan aku luwih seneng novel ireng lan sajarah, aku wis maca lan terus maca kabeh. Saka komedi romantis nganti biografi utawa esai babagan sejarah, bioskop utawa musik. ugi dystopia utawa realisme gaib saka Amérika Kidul.  

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

CF: Aku bubar rampung Dina sing waras ilang, dening Javier Castillo, sing wis ditundha kanggo dangu. Saiki aku karo buku crita saka Anna Molina, kanca saka Penguin Random House, ditulis ing Catalan lan judhulé Anekdot saka magnitudo pisanan.

Minangka kanggo nulis, kanggo wayahe aku terus dokumentasi dhewe lan rampung outlining ing bantahan saka sandi novel kapindho. Muga-muga aku bisa miwiti nulis kanthi cepet.

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

CF: Saiki wis akeh sing nulis, lan nulis apik. Sing paling penting, minangka akibat saka pandemi, wong-wong disaranake banget kanggo nulis. Untunge, uga akeh penerbit sing bisa nampung kabeh penulis kasebut, sanajan aku yakin akeh bakat tetep ing dalan. Aku yen saiki sastra sing paling laris paling "audiovisual" lan lincah, kang kalebu akèh tumindak lan twists sing ora dikarepke, ing gaya script film.

Aku mikir gaya iki ora bisa dihindari, amarga kita manggon ing jagad sing kebak layar, kanthi sewu opsi luang ing siji klik. Nanging ing wektu sing padha, kita isih duwe sastra paling "sastra", worth redundansi, lan aku iku kudu ora ilang.

  • AL: Apa sampeyan mikir babagan saiki sing kita urip?

CF: Umumé, kita manggon ing masyarakat globalisasi banget owah-owahan lan dinamis, banget dipengaruhi dening teknologi. Sampeyan bisa uga dianggep positif, nanging nalika sampeyan nguripake kabar kabeh bilai lan kacilakan. Aku kita kudu nindakake a upaya kanggo mbalikke kahanan iki lan njupuk kauntungan saka kabeh potensial kita duwe ing tangan kita, kanggo kabeh wilayah gesang kita. lan terus maca. tansah.

Fotografi dening Cristina Fornós: situs web Penguin Books


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.