Clara Tahoces. Wawancara

Clara Tahoces menehi wawancara iki

Clara Tahoces | Fotografi: profil Facebook

Clara Tahoces iku jeneng lan pasuryan dikenal kanggo paling media-oriented umum lan pembuangan saka ttema mboten umum lan misterius. Sampeyan uga penulis sawetara buku ana hubungane karo dheweke, nanging uga nulis novel. Mangkono judhul diterbitake pungkasan iku Taman penyihir. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan perkara liyane. Matur nuwun kanthi sanget kanggo kabecikan lan golek papan kanggo ngladeni aku.

Clara Tahoces

Dheweke lair ing Madrid lan duwe karir dawa luwih saka rong puluh lima taun darmabakti kanggo riset kabeh jinis topik sing ana gandhengane karo misteri lan paranormal. Ing saiki iku editor lan reporter saka program kasebut Milenium kaping papat. Sampeyan uga pangareping redaksi saka majalah kasebut Ngluwihi Ilmu lan dadi anggota tim program milenium 3 ing SER Chain.

Dheweke lulus ing grafopsikologi lan Spesialisasi Grafologi, lan wis nulis karangan kayata  GraphologyNgimpi: kamus interpretasiPandhuan kanggo Madrid gaib. Lan dheweke uga penulis novel kaya Gothika sing menangaké Bebungah Minotauro ing taun 2007,  Sing liyane o Wong wedok Sing Ora Kelingan

Interview

  • Warta LITERASI: Novel paling anyar sampeyan judhul Taman penyihir. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

CLEAR TAHOCES: Novel iki muncul pirang-pirang taun kepungkur, nalika aku wiwit nyelidiki ing kulawargaku dhewe. Aku teka saka salah sawijining cabang saka Putri IX saka Osuna lan wis krungu sawetara legenda kulawarga watara dheweke lan ing lukisan penyihir sing diutus master FFrancisco de Goya kanggo dekorasi kabinèt pribadi kang, aku miwiti kanggo mriksa wong lan aku ketemu a enigma nengsemake watara dheweke tokoh. Enigma sing isih ana saiki lan sing dakkandhakake ing novelku.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

CT: Salah sawijining buku pisanan sing dakwaca yaiku Petualangan Tom Sawyer lan liyane Dracula. Loro-lorone aku kesengsem. Nanging nulis pisanan, sing aku simpen, yaiku a crita sing daktulis karo patang taun lan sing wis minangka protagonis mitos Kraken, dina iki luwih normal karo rekaman anyar saka arthiteuthis dux, cumi-cumi raksasa sing, saka wektu kanggo wektu, katon ing segara kita.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

CT: Xavier Sierra. Saliyane dadi kanca apik, aku seneng banget karo karyane. Liyane iku Tortuato Luca de Tena. Jalur bengkok Gusti Allah Aku kesengsem banget lan iki minangka salah sawijining buku favoritku. Aku uga seneng carane David Zurdo nulis. Sinyal kasebut Iki minangka salah sawijining karya favoritku.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

CT: Dracula dhewe minangka karakter sing nyenengake sing dakkarepake ngerti ( drakula sajarah, mesthi), sanajan versi sastrane terus nggugah kepinginan kanggo maca lan nggawe.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

CT: Ora utamané. Dicoba nulis piyambak lan nalika ora ana gangguan, nanging ora tansah bisa. Aku asale saka latar mburi jurnalistik sing bising minangka lingkungan sing umum lan, yen aku wis maju crita, aku bisa nulis kanthi rame ing latar mburi. Yen aku wiwit nggawe crita, Aku luwih seneng ing bisu Amarga aku angel konsentrasi.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

CT: Kaping pisanan ing wayah esuk, nalika telpon durung muni, utawa ing wayah wengi, nalika telpon mandheg muni. Aku nulis ing laptop, supaya aku menehi kebebasan kanggo milih papan miturut kabutuhan lan apa sing dakrasakake.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

CT: Ing novel ireng Aku seneng banget, sanajan aku maca macem-macem jinis gumantung saka swasana atiku.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

CT: Aku maca babagan lucid dreaming Lan inkubasi saka Impen. aku nulis babagan, nanging aku uga latihan.

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

CT: Akeh sing wis owah wiwit aku nulis buku pertamaku. Pandhuan kanggo Madrid gaib. Sadurunge, buku lan penulis luwih dijaga, nanging aku ngira iki wektu sing ndemek lan sampeyan kudu adaptasi.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa tetep positif ing lingkungan budaya lan sosial?

CT: Aku mikir yen sawise pandemi kabeh bakal beda. ilusi aku Ora ana sing owah lan, yen sampeyan kesusu, kita wis dadi luwih elek saka sudut pandang spiritual. Banjur, aku kangen wong maca liyane, nanging sampeyan ora bisa meksa apa ora teka saka nyawa.

Sumber: claratahoces.com


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.