César Pérez Gellida: "Pancen angel golek dhuwit saka pakaryan iki"

Fotografi: profil César Pérez Gellida ing Twitter.

Cesar Perez Gellida duwe novel anyar, Untunge wong kerdil, sing saiki ditampilake. Panulis Valladolid saka novel ireng minangka salah sawijining fenomena editorial jinis ing taun-taun pungkasan. Ing tengah-tengah maelstrom manungsa waé kanggo media sing diwiwiti, wis menehi kesenjangan kanggo menehi kula wawancara iki nyebutake Lan aku seneng banget.

CESAR PEREZ GELLIDA

Lair ing Valladolid, dheweke lulus ing Geografi lan Sejarah saka Universitas Valladolid lan, mengko, entuk gelar master ing Manajemen Komersial lan Pemasaran. Dheweke ngembangake karir profesional ing macem-macem posisi manajemen komersial, pemasaran lan komunikasi ing perusahaan telekomunikasi. Wiwit 2011 khususake dhewe kanggo karir minangka penulis.

Pérez Gellida minangka panulis trilogie Ayat sing misuwur, lagu lan potongan daging, digawe dening kenang-kenangan mori, Mati irae y consummatum punika; lan Paribasan, lagu lan jejak getih, kanthi judhul Kudis kanthi rasa, Piso kayu y Ala banget. Lan uga saka Konet, khimera, Kabeh paling ala y Kabeh sing paling apik.

CÉSAR PÉREZ GELLIDA - WAWANCARA

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

CÉSAR PÉREZ GELLIDA: Pancen a Asterix. Crita pertama yaiku a crita cekak guyonan babagan a pengalaman pribadi.

  • AL: Apa buku sing mengaruhi sampeyan lan kenapa?

CPG: Akeh. Sing pertama, mungkin, Metamorfosis, saka Kafka, nanging aku ora ngerti sebabe. Mung ditandhani aku.

  • AL: Panulis utawa panulis favorit? Sampeyan bisa milih saka kabeh jaman.

CPG: Dumas, Dostoevsky, Perez-Reverte, Gomez-Jury, Dolores Babak… Akeh.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

CPG: Akeh. John Paul Castell de Trowongan, dening Ernesto Sábato, contone.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

CPG: Aku kerja bareng a pangatusan diuripake

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

CPG: Ing ngarep keyboardku. Ing endi kena.

  • AL: Apa sing ditemokake ing novel anyar sampeyan, Untunge wong kerdil?

CPG: A thriller ireng ing rampokan sing direncanakake kanthi apik sing diwarnani getih.

  • AL: Genre sastra liyane sing sampeyan seneng?

CPG: Sejarah, teror ...

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

CPG: Ala Corcira, dening Lorenzo Silva. Lan nutawa aku bisa ngomong.

AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

CPG: Ireng, kaya meh kabeh sektor. Pancen angel golek dhuwit saka pakaryan iki. Sampeyan kudu duwe luwih saka bakat kanggo nindakake.

AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

CPG: Aku ora minat karo apa-apa babagan apa sing kita lakoni kanggo nggawe crita fiksi mbesuk. Ora ana babar pisan.


Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltman ngandika

    Wawancara kasebut apik banget, kanthi karakter sing kebak kawicaksanan lan semangat literatur sing hebat.
    - Gustavo Woltmann.