Carmela Trujillo. Wawancara

Carmela Trujillo menehi wawancara iki

Fotografi: Carmela Trujillo, situs web penulis.

carmela trujillo Dheweke duwe profil nulis sing apik banget. macem-macem lan wis main sawetara gaya ing sastra, saka genre anak, crita cekak lan puisi lan novel. Dheweke uga wis nampa sawetara penghargaan lan nyebutake. Dheweke saiki duwe telung karya ing pasar, a geguritan, siji novel lan buku saka crita. Ing iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan akeh topik liyane. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan perhatian.

Carmela Trujillo - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Bukumu sing paling anyar isine geguritan lan irah-irahane kaku capung, nanging sampeyan wis ndemek sawetara genre. Apa ana sing luwih disenengi?

CARMELA TRUJILLO: Inggih, kaku capung, disunting dening penerbit Cantabrian Libros del Aire, wis dadi buku puisi pisananku. Lan ya, iki minangka salah sawijining buku pungkasan sing diterbitake, nanging ora mung siji-sijine, amarga, sawetara wulan, novel kasebut muncul. Luci Fer manggon ing ndhuwur, diowahi dening HarperCollins, lan uga klik-foto (mung ebook, ing Harlequin Ibérica), uga a buku crita kolaboratif kanthi irah-irahan tulisan saka donya liyane, kang wis melu 7 penulis lan kang diterbitake dening Kalandraka. 

Ing babagan genre, Aku rumangsa nyaman karo kabeh wong padha. Saben wong mbutuhake wektu, gaya utawa kapasitas mental sing beda, mesthine, nanging aku seneng saben. 

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis? 

CT: Kula wacan kaping pisanan, nalika umur enem taun, dheweke teka ing buku ensiklopedia sing sawetara subyek duwe panggonan lan ing bagean Basa (utawa sing padha, amarga aku ora kelingan maneh) ana pecahan crita utawa puisi, kayata Roman saka Abenamar, anonim, lan aku isih maca nganti saiki.

Nalika aku umur sangang utawa sepuluh taun, aku maca buku saka Puck, saka Wong lima lan koleksi saka Tintin sing aku ketemu ing perpustakaan. Aku maca kabeh aku kejiret lan ora tansah miturut umur. Contone, aku elinga, nalika umur rolas utawa telulas, aku maca Getih kadhemen, dening Truman Capote, amarga padha nindakake promosi ing newsstand lan aku tuku karo tabungan; utawa novel Rusia Dhuwit recehan telung kopec, dening Vladimir Socolin, aku mlayu menyang ing trotoar amarga pepadhamu wis di buwang saka loteng. 

crita pisananku Aku wrote mau nalika aku wolung taun lan aku format minangka bukukaro ilustrasi lan kabeh, banjur dakdol marang kanca-kancaku. 

Lan novel pertama sing aku wrote lan diterbitake, lan karo kang aku menang ing City of Algeciras Award ing taun 2005, iku judhulé klik-foto. Miturut cara, taun kepungkur iki diluncurake maneh dening Harlequin Ibérica ing format ebook. 

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

CT: Ndhuwur kabeh, penulis wanita: Carmen Martin Gaite, Lorrie Moore, Maggie O'Farell, Elisabeth Strout, kamulyan kuwat lan Begoña Abad (loro pungkasan, minangka pujangga). Aku uga seneng Terry pratchett lan Ray Bradbury, ing genre fantastis lan / utawa fiksi ilmiah. LAN Garcia Marquez. Para pujangga Peter Salinas lan Angel Gonzalez. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

CT: Aku ora tau nganggep. Aku maca lan seneng

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

TC: Ing bisu. Kasepen lengkap nalika nulis. Aku ora duwe hobi maca, sofa, ruang tunggu, sepur cukup kanggo aku ... (nanging, yen sepi, luwih apik, mesthi).

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

CT: Aku nulis ing ruang tamu saka omahku. Meja kabeh kanggo aku, aku duwe minangka meja, kebak cathetan, pulpen, folder ... Aku ora bisa nulis ing papan liya. lan iku kudu ing wayah esuk, sawise sarapan lan mlaku-mlaku karo asu. Banjur, ing wayah sore, koreksi. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

CT: Aku bakal ngomong apa genre Aku kurang seneng: tangan pulisi Lan ilmu fiksi (kajaba yen ditulis dening Ray Bradbury). 

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

CT: Aku mung maca kesel mares, saka Bibiana Collado Cabrera, lan aku seneng banget. 

Babagan apa sing daktulis: Aku wis ngentekake pirang-pirang wulan mbenerake sepasang buku puisi (Wektu geguritan beda-beda, njaluk wektu sing luwih suwe, kanthi istirahat luwih akeh tinimbang ing narasi, sadurunge ngelingi yen bukune wis rampung). 

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

CT: Aku ana sing keluwihan posting, dening penerbit lan dening penulis dhewe sing nerbitake karyane dhewe. Aku ngerti manawa, ing tangan siji, iku kabar apik (saliyane, ana uga akeh sing tuku), nanging kabeh iki nyebabake saturasi toko buku lan malah penerbit. Lan iki tegese paling judhul meh ora diwenehi kesempatan: yen ora ana dodolan ing sasi kapisan, contone, toko buku bali lan menehi papan kanggo buku anyar sing teka.

Punika a ngrasa hiperaktif, saka stres sastra utawa apa aku ngerti carane nelpon. Lan ana akeh karya sing apik banget sing ora ana maneh amarga ana kumpulan anyar sing, ing pirang-pirang kesempatan, ora luwih apik tinimbang sing sadurunge.  

Regarding kok aku mulai posting, ana sing diputusake dening organisasi lan/utawa editorial sing nggawe kontes ingkang kula aturaken karya-karya kula. Biasane, yen aku wis rampung apa sing pancene migunani, aku ngirim menyang penerbit lan dheweke sing mutusake arep nerbitake. Utawa penerbit takon kula kanggo soko tartamtu kanggo dadi bagéan saka salah siji koleksi utawa katalog sing. Aku ora tau nyunting dhewe. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.