Carlos Battaglini. Wawancara karo penulis Aku lunga kene

Photography: Carlos Battaglini, duweni saka penulis.

Carlos Battaglini, Lanzarote lan darmabakti kanggo diplomasi ing Layanan Luar Negeri Uni Eropa, wis debut ing sastra karo buku 10 crita kang wis garnered ngelem reviews. judule Aku metu saka kene, ing iki Interview Dheweke ngandhani awake dhewe lan perkara liyane. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan sampeyan.

Carlos Battaglini—Wawancara

  • LITERATUR SAIKI: Debut sampeyan ing sastra yaiku kanthi buku crita, Aku metu saka kene. Apa sampeyan ngandhani babagan dheweke lan saka ngendi ide kasebut teka?

CARLOS BATTAGLINI: Wong sing pengin ngganti urip. Iki minangka gagasan utama buku kasebut. Iki ngomongake kita, manungsa, sampeyan, aku, sing saiki maca baris kasebut. Karakter looking for panggonan ing lam urip. Sawetara sing luwih apik tinimbang liyane, nanging kabeh wong nyoba. Iki minangka buku sing dakgarap nganti pirang-pirang taun. Tema sing dikembangake dhewe, ora ana rencana sing disetel, nanging nalika aku miwiti nggabungake, aku ngerti manawa ana hubungane karo manungsa lan kahanane, ujare Ortega. 

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

CB: Tanpa mangu-mangu. Vampire cilik Iku wis pengaruh gedhe ing kanak-kanak. Buku iku mung siji-sijine buku sing bisa nentremake atiku. Aku uga elinga Salgari, buku-buku saka milih ngulandara dhewe, Steamboat, Lynx lan Amy, Superhumors… Bab pisanan sing daktulis yaiku crita ing sekolah, sing sampeyan pikir apik lan, nalika maca rong puluh taun mengko, sampeyan mung bisa mesem; Luwih apik tinimbang nangis (ngguyu). 

  • TO THE: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

BC: Cortazar lan crita kang ing Panggonan pisanan, don Benito Perez-Galdos, Henry Miller, Salinger, Carver, Updike, Valle-Inclan, Kedung, Brontê, Hesse, Saer, Sábato, Borges, Bernhard... Dadi akeh lan akeh. 

  • TO THE: Karakter apa ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

CB: Urip karo Madame Bovary Bisa banget banget (ngguyu).

  • TO THE: Apa hobi utawa pakulinan khusus nalika nulis utawa maca? 

BC: Situs kasebut, sing luwih elek luwih apik. Ora ana segara, ora ana srengenge, ora ana manuk cilik. Mung meneng, tembok putih lan rada nesu.

  • TO THE: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

CB: Aku guess amarga saka esuk, sing tansah rampung ing wayah awan utawa sore. Iku sing kudu ngalami insomnia spesies.  

  • TO THE: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

CB: Aku seneng kabeh genre, iku masalahku, aku pengin nulis opera, nanging urip meksa aku kanggo prioritas. Bebener iku Aku seneng banget karo sastra sing apik. preduli saka genre, sanajan aku bisa luwih ngormati novel sing apik amarga kerja keras sing ditindakake. 

  • TO THE: Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

CB: Aku maca maneh Wong Misih, lan aku ngakoni yen biayaku, sanajan ora bisa dihindari kanggo sinau saka raksasa kaya Victor Hugo. Last, ing sisih liya, a dolanan adhedhasar crita nyata babagan bocah wadon sing wani lan misterius, lan kedadeyan nalika Perang Dingin. 

  • TO THE: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

CB: Landskap penerbitan yaiku a refleksi masyarakat, karo kaluwihan lan cacat. Tegese, yen sampeyan kerja keras, percaya lan ora nyerah, kabeh kudu lancar. Mesthi, dalan bakal kebak eri lan ora ana sing bakal nggawe sampeyan gampang. Luwih cepet sampeyan ngerti, luwih apik. Urip dhewe. 

Gagasan nerbitake yaiku kanggo nggayuh jumlah umum sing paling akeh ing format sing cocog karo kaku lan profesionalisme minimal. 

  • TO THE: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa apa sampeyan bisa menehi komentar positif ing crita mbesuk?

BC: Iku tansah angel kanggo nulis, ana tansah keluwen, kurang sarana, kasepen. Sing bener nulis ngerti iki lan terus nglawan kabeh rintangan, liwat kekuwatan impetus lan khayalan sing ora rasional. Panulis yaiku wong sing ora ngarep-arep apa-apa; Kevin Spacey wis ngandika ing film darmabakti kanggo Salinger.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.