Carla Montero. Wawancara karo penulis The Fire Medallion

Fotografi: Carla Montero, profil Twitter.

Carla montero Dheweke sinau Hukum lan Manajemen Bisnis, nanging sawetara taun kepungkur wis dikhususake kanggo sastra. Dheweke menang Penghargaan Lingkaran Pembaca Novel con Wong wadon ing taruhan, sukses pisanan dheweke. Banjur padha nerusake Tabel zamrud, Kulit emas, Mangsa ing pasuryan utawa Taman Wanita Verelli. Novel paling anyar yaiku Medali geni lan metu pungkasan Oktober. Matur nuwun sanget wektu lan kabecikan ing paring kula wawancara iki ing ngendi dheweke ngomong babagan dheweke lan topik liyane.

Carla Montero - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Irah-irahane novelmu yaiku Medali geni. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

CARLA MONTERO: Medali geni njupuk munggah sawetara karakter saka novelku sadurunge, Meja zamrud, kanggo miwiti wong-wong mau ing ngulandara anyar kanggo nggoleki peninggalan sing menehi judhul buku kasebut. Ana Garcia-Brest, sejarawan seni enom, lan Martin Lohse, Pamburu bandha misterius, sing protagonis plot iki sing njupuk wong liwat Madrid, Berlin, Zurich, Saint Petersburg utawa Istanbul ing lomba mbebayani kanggo njaluk permata.

Sajrone panelusuran, dheweke bakal nyambung karo a sajarah kepungkur njupuk Panggonan ing Berlin, ing Mei 1945, mung sawise Soviet njupuk kutha lan Perang Donya II ends ing Eropah. Ing skenario iki, sawetara karakter konvergen sing ana hubungane karo medali: Katya, sniper Rusia; Eric, ilmuwan Jerman; Ramiro, mahasiswa Spanyol; lan Peter Hanke, mantan agen saka Gestapo.

Ing gagasan njupuk maneh karakter de Meja zamrud Iku soko sing, saindhenging sepuluh taun wiwit publikasi novel iki, ing Pembaca. Sing, bebarengan karo topik liyane sing aku wanted kanggo ngrembug lan sing ketoke pas sampurna karo project, wis mimpin kanggo Medali geni.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

CM: Ora, aku ora ngelingi buku pisanan sing dakwaca. Iku bisa uga wis komik, nalika aku isih cilik aku tresna mau, uga buku saka Elena Fortun, Wong lima, Wong Hollister… Mungkin buku diwasa pisanan sing dakwaca yaiku Rebeca, saka Daphne du maurier, lan nyebul aku adoh. Bab pisanan sing daktulis yaiku a ngulandara romantis, kanthi tangan, ing folios, dadi remaja.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

CM: Aku wis kakehan penulis favorit, Aku ora bisa Pick siji. Jane Austen, para sadulur Bönte, Charles dickens, oscar Wilde, Agathe Christie, Hemingway, Scott-Fitzgerald, Ken leaflet, Rosamunde pendhudhuk, Michael Para sedulur, Elena Fortún ... Buf, apa aku ninggalake akeh ...

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

CM: A Jane eyre lan Pak Rochester.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

CM: Ora ana. Amarga kahanan minangka anggota kulawarga gedhe, aku nulis ing ngendi aku bisa, carane aku bisa lan nalika aku bisa.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

CM: Yen aku bisa milih, Aku luwih seneng wektu saka kasepen lan kasepen, ing mejaku ing ngarepe jendhela, karo teh, kang pungkasanipun kadhemen, lan lilin surem. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

CM: Kabeh nanging teror -kajaba sawetara klasik- lan ilmu fiksi

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

CM:Pria tanpa wanita, saka Murakami. Lan nulis, aku nulis sawetara wawancara.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

CM: Aku Aku mutusake nerbitake Penghargaan Lingkaran Pembaca Novel. Nganti saiki, aku durung duwe pagawean kanggo nerbitake, aku nulis kanggo kesenenganku dhewe. Nanging aku nemoni penghargaan sing bubar diumumake iki lan kasunyatan sing dipilih sacara eksklusif dening para pamaca nyengkuyung aku supaya saiki. Aku menang lan sing wis nggawa aku menyang ngendi aku saiki, rolas taun mengko lan karo enem novel diterbitake.

Saiki, ana akeh platform penerbitan mandhiri Iki minangka pertunjukan sing apik kanggo nggawe lompat menyang jagad penerbitan. Sampeyan uga bener yen ana akeh kompetisi lan, saka apa sing dakrungu, angel golek karya sing nggabungake kualitas lan orientasi komersial.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

CM: Kahanan saiki ora mengaruhi aku ing tingkat profesional, ing kasus apa wae, luwih apik amarga pandemi taun iki wong wis entuk maneh selera kanggo maca minangka wangun prioritas saka luang. Ing kasus apa wae, Aku ora mikir pandemi iki menehi inspirasi kanggo aku. Aku iki wis cukup kanggo urip, aku ora pengin dadi bagéan saka critaku. Iku malah dudu subyek atraktif kanggo kula minangka maca.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)