Belen Urcelay. Wawancara karo penulis I carry you under my skin

Belén Urcelay menehi wawancara iki

Belen Urcelay | Fotografi: Instagram penulis.

Belen Urcelay Dheweke asale saka Madrid ing ngendi dheweke lair ing taun 1980. Dheweke wiwit nerbitake taun 2018 kanthi jeneng samaran Ana de Liévana lan judhul pisanane yaiku Wong Wetan Timur. Ing 2020 dheweke nampilake sihir ing tanganmu, novel kapindho kanthi cap Phoebe, cabang romantis saka omah penerbitan Pamies. Lan taun kepungkur dheweke njupuk metu Aku njupuk sampeyan ing ngisor kulit. Kanthi dheweke, dheweke menang Edisi XII Penghargaan Vergara saka novel romantis. Ning kene Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan perkara liyane. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan sampeyan.

Belen Urcelay

Dheweke lulus ing Kamanungsan lan Jurnalisme lan uga wis gelar master ing Book Publishing saka Santillana, lan sawetara kursus beda ing koreksi lan kreasi sastra. Njupuk siji toko buku bekas, Taman aksara, ing ngendi dheweke uga ngajar lokakarya nulis kreatif kanggo novel asmara Utamane, genre sing kariré katon.

Ing cendhak, penulis kanggo nemokake nalika kita ing gapura saka Dina Valentine.

Belén Urcelay - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane Aku njupuk sampeyan ing ngisor kulit. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

BELEN URCELAY: Ing tangan siji, aku wanted kanggo nulis a crita kasempatan kapindho lan pacangan marang mungsuh marang pacangan. Aku wanted kanggo njelajah apa novel roman bakal kaya sing tinimbang mungkasi karo wedding, wiwit karo pasangan utama wis pegatan. Ing tangan liyane, Aku pancene wanted kanggo nulis soko nyetel ing Hollywood 50-an, amarga aku seneng bioskop wektu iku, lan aku panginten sing bakal pas uga karo jinis plot romantis sing kasengsem kula. 

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

BU: Salah sawijining buku pisanan sing dakwaca yaiku Alice ing Wonderland lan iku fascinated kula. Aku terus maca saka wektu kanggo wektu amarga aku mikir wis dadi akeh lapisan sing malah luwih nyenengake minangka diwasa saka minangka bocah. Crita-crita pisanan sing daktulis yaiku dongeng apa kang ditulis kanthi tangan Cilik, karo gambar minangka ilustrasi lan kaca kanthi stapled supaya katon kaya buku. Aku wis kepingin dadi penulis ing salawas-lawase.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

BU: Aku seneng Edith Wharton. Buku favoritku yaiku Jaman Innocence. Aku uga tresna Margaret Mitchell, Emily Brontë lan Edgar Allan poe

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan seneng ketemu lan nggawe?

B: Mesthi. Scarlett O'Hara, saka musna Karo Angin.

  • AL: Apa hobi utawa pakulinan khusus nalika nulis utawa maca? 

BU: Aku seneng nulis karo musikAku biasane njaluk siji playlist sing cocog karo crita sing daktulis, lan mbantu aku mbayangake adegan kasebut. 

  • AL: Lan panggonan lan wektu favorit sampeyan kanggo nindakake? 

bu: ing kula dormitorio, akhir minggu. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing sampeyan senengi? 

BU: Saliyane novel romantis, aku seneng karo sejarah Lan Sastra Anglo-Saxon abad ka-XNUMX lan awal XX.

  • AL: Apa sampeyan maca saiki? Lan nulis?

BU: Aku maca maneh musna Karo Angin nalika aku lelungan liwat US kidul aku duwe saperangan saka gagasan kanggo nulis bab, nanging lagi durung cukup dikembangaké.

  • AL: Piye menurutmu adegan penerbitan?

BU: Aku mikir luwih akeh buku sing diterbitake tinimbang wong sing tuku, lan nalika ing jangka cendhak sing apik kanggo panulis, Aku wedi sing bakal dadi masalah ing roto dawa. Ing tangan liyane, aku wis mirsani sing ing toko buku tansah ana akeh salinan saka penulis kondhang padha, lan mung sawetara sing mung miwiti. Aku sing penulis kurang misuwur kudu diwenehi liyane visibilitas ing toko. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa tetep positif ing lingkungan budaya lan sosial?

BU: Ana mesthi sing positif, lan aku pengin mikir sing biasane krisis nuwuhake gagasan lan solusi anyar


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.