Barbara Gil. Wawancara karo penulis The Legend of the Volcano

Bárbara Jesús menehi wawancara iki

Barbara Gil. Foto: Pilar Pellicer.

Barbara Gil, wartawan, panulis lan pendidik sastra, nerbitake novel kaping pindho kanthi irah-irahan Legenda gunung geni apa metu saiki menyang pasar. Ing ekstensif iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan akeh topik liyane babagan jagad penerbitan lan proses kreatif saka critane. Sampeyan Aku ngormati Akeh wektu lan kebecikan sampeyan.

Barbara Gil - Wawancara 

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane legenda gunung geni. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

BARBARA GIL: Punika a ngulandara sajarah lan romantis, nanging kanthi irama saka thriller, utawa supaya aku nyoba. Nyederhanakake akeh: sinetron kulawarga, pembunuhan, majune rel sepur sing ora bisa dihentikan, perbudakan, lair saka republik gedhang, gestation saka kapitalisme ing Amerika Latin, perang kanggo tanah, panemuan a bandha milenial, wong wadon antarane wong loro, jinis utawa salsilah, kaya sing diarani kanca-kanca... Lan siji protagonis kang, ndhuwur kabeh, a petualang gedhe.  

Aku seneng nggawe pembaca lelungan, lan kanggo novel kapindho aku wanted kanggo golek setelan endah sampurna: negara uwal kanggo kanggo nyambung maneh karo alam, karo awake dhewe, nanging ndhuwur kabeh, kanggo manggon ngulandara gedhe. Costa Rica Aku digoda dening telung alasan: negara iki alam liar, tanpa tentara (nalika sampeyan teka, sampeyan bakal menehi salam karo ciri khas.Urip Murni!, lan sing carane loropaken lan penting karakter Ticos) lan sing kerangka sejarah es narik, nanging ora dingerteni kanggo masyarakat umum.  

Nalika aku maca Sing paling aku seneng yaiku sinau perkara anyar, mula aku tuku tiket pesawat lan lunga mrana kanggo neliti. Nalika iku, nyinaoni sejarah negara kasebut sawise kamardikan saka Spanyol ing taun 1821, aku ngerti yen pancen nggumunake lair minangka bangsa sing ana hubungane karo konstruksi sepur epik, kang mimpin menyang carrera meteorik nggedhekake saka ril sepur lan perkebunan pisang ing Amerika Utara Minor Cooper Keith.

Sapa Minor Cooper Keith

wong iki nyipta perang pisang kanggo mbiayai perusahaane, nanging uga thanks kanggo dheweke wiwit lomba kanggo pembangunan sosial lan ekonomi Costa Rica sing nyebar menyang liyane saka Amerika Latin. Iku tokoh sing nemtokake nasib ora mung Costa Rica, nanging kabeh Amerikalan malah donya. Dheweke diarani Raja Kosta Rika sing ora dijenengi, lan uga Raja Pisang. Istilah "republik pisang" sing nggegirisi muncul ing sekitar tokoh kasebut. Kepiye carane ora ana fiksi babagan iki? Ana dokumenter, ya, lan sawetara buku lan akeh artikel koran, nanging buku fiksi komersial, ora. Katon ing Satus taun kasepen, senajan ora bisa dimangerteni manawa iku dheweke amarga García Márquez ora nyebutake jenenge.

Banjur crita kedadeyan ing aku: Aku nemokke pacangan, sing bakal dadi protagonis, a wadon enom intrepid lan ngimpi, petualang gedhe sing bakal nentang visi penaklukan imperialisme kapitalis Minor, lan metafora bakal nggambarake rampokan sing nandhang sangsara Costa Rica sajrone taun-taun pisanan nggoleki identitas lan kemajuan, sing Amerika Utara ngerti carane njupuk keuntungan kanggo entuk manfaat dhewe.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

BG: Aku kelingan karo wacan tresno khusus sing nandhani aku nalika remaja, kayata Kuartet Alexandria, Kadurjanan lan Ukuman, Abang lan ireng, lan wacan liyane sing wis mengaruhi topik sing dakkarepake (slamet, eksotisme, identitas bangsa) kayata musna Karo Angin, Kenangan Afrika o Perang lan tentrem. Lan mesthi ing novel petualangan sing mbantu aku nggawe karakter protagonis Legenda Gunung Berapi: The Three Musketeers, Don Quixote, The Knight of the Cart, LGulliver kang Travels, Pulo Treasure, Ing saindenging jagad iki sajrone 80 Dina...

Beda karo sawetara siswa remaja sing teka ing bengkelku lan sing wis nulis ora siji, nanging sawetara novel, aku telat. Kanthi umur dheweke nulis pikirane, adegan, nanging ora ana sing bisa diarani sejarah. Aku nulis sawetara crita nalika jaman UniversitasNanging ora ana sing dakbanggakake. Novel pisananku Aku wrote iku nalika aku umur sangang taun, kanggo Gelar master saka Sekolah Penulis Madrid, lan pancen aneh lan eksperimental nganti sawetara guru menehi 0 lan liyane 10. 

Penulis, kabiasaan kreatif lan genre

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

BG: Aku tresna marang wong-wong mau kabeh. Aku dheg-dhegan ing ngarep pitakonan iki amarga ing sawijining dina aku bakal ngandhani sampeyan Isabel Allende, Marguerite Duras, Gabriel Garcia Marquez, Mario Vargas Llosa, lan dina sabanjuré, Juan Rulf, Ignacio Fernando, Alice Munroe, iris Murdoch, Dumas. Lan sabanjure, Jack London, Raymond Carver, JD Salinger, Rayi Bradbury, Philip Dick, Stanislaw Lem, Mikhail bulgakov… Saben bapak lan ibune. Lan aku bakal tansah ngrasakake frustasi saben wong sing ora dakkandhani amarga dhaptar kasebut ora entek. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

BG: Alonso Quijano, Don Quijote. Utawa versi sing paling lucu: D'Artagnan, ing Gascon Don Quixote. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

BG : Iya : Aku sengit karo wong-wong yen aku nulis ing omah. Nanging, ing perpustakaan utawa ing kantin aku bisa konsentrasi sampurna. Aku iki ana hubungane karo wedi diselani nalika lagi engrossed ing pemandangan. Nalika wong nelpon kula kanggo takon apa padha bisa nglampahi sawetara dina ing omahku ing Mallorca, Aku duwe wektu elek amarga aku sengit ngomong ora, nanging aku ora bisa karo wong. Nalika aku ngandhani, dheweke mangsuli aku "Aja kuwatir, aku ora bakal ngganggu sampeyan", nanging aku rashes mung mikir aku ora bakal bisa maneh nulis.

Yen ana wong ing omahku, aku mung bisa nggawe manawa dheweke kepenak. Sing ora cocog karo nulis, yaiku pakaryan sing mbutuhake pengasingan. Dadi nalika wong teka (sing manggon ing Mallorca cukup kerep), Aku menyang perpustakaan utawa kantin

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

BG: Ing ruang tamu saka omahku, ing wayah esuk, karo cangkir saka warung

Mariola Diaz-Cano Arevalo

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

BG: Mung ana siji genre sing ora gawe uwong yakin kula: ing autofiction saiki, sing katon ora bakal metu saka gaya. Aku bosen banget karo naveling sawetara penulis, sing narator wong pisanan sing nggambarake nganti otak garing lan ora kalebu tumindak. Iku mbokmenawa uga amarga Nalika maca aku seneng uwal saka kasunyatan rampung. Aku ngerti yen aku dadi kategoris banget, lan malah ora adil kanggo genre, nanging, mesthi, aku yakin manawa ana akeh pengecualian lan aku luwih mbukak kanggo rekomendasi, sanajan aku ngakoni yen angel kanggo nglelebke. untu menyang buku-buku kasebut.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

BG: Saiki aku lagi maca novel paling anyar dening Ignatius Fernando, Gosip lan serangga. Dheweke wis menang kabeh kontes crita lan novel ing Spanyol (sing bergengsi, dudu sing diwenehake sadurunge), uga akeh beasiswa lan, nanging, ora dingerteni kanggo umum gedhe. Ketidakadilan sing ana hubungane karo lanskap editorial. Mesthi, karo novel iki Iku misale jek sing media pungkasanipun mbayar manungsa waé liyane kanggo wong, soko sing kabeh maca bakal menang karo. 

Aku ora nulis amarga aku fokus ing promosi saka novel, kang bakal ing Advertisement ing kabeh toko buku ing 25 kanggo Mei, lan ing bengkel nulisku, yaiku karya sing nyengkuyung aku. Nanging aku mbenerake sing novel sing dakkandhakake sadurunge, sing daktulis ing masteramarga gegayutan karo topik saka intelijen buatanora ana hubungane karo dheweke lanskap, yaiku genre saka rong novel pungkasanku. Mesthi, sawetara sasi aku bakal miwiti mikir babagan tujuan eksotis anyar kanggo crita sabanjure. Saran ditampa. 

lanskap penerbitan

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

BG: Kakehan diterbitake lan dodolan banget polarisasi: 90 buku setaun, lan mung 000 persen sing adol luwih saka 0,3 eksemplar… Whew. Elinga yen penulis entuk 3% saka saben buku minangka aturan, lan novel sing apik mbutuhake paling sethithik sangang sasi kanggo nulis (mesthi ana pangecualian), uga sing ninggalake panulis kanthi buntut sing digantung ing udara. Penerbit ora bisa ngatasi lan bakul buku ora ngerti maneh ngendi kanggo nyelehake supaya akeh anyar. Sawijining dina sewu buku "mlebu" lan sabanjure bali akeh. Pembaca duwe akeh pilihan sing ora ngerti apa.

Sepuluh penulis bisa urip saka iki sing kabeh mata lan budget darmabakti. Nanging apa sing bisa dakkandhakake? Nulis iku tamba ala, passion sing wis kita penulis kecanthol ing gulu lan ora bakal ninggalake. Aku ora bakal ninggalake iku, Aku manggon kanggo lan iki. 

Aku wis banget Bejo, kang diterbitake dening publisher karo minangka akeh sajarah lan jeneng minangka Plaza & Janés, sing nggawe edisi super-peduli, larang regane, sing nggatekake detail sing paling cilik... lan bebarengan karo Alberto Marcos, salah siji penerbit paling apik ing Spanyol, kang iku mabur liwat teks kaya manuk garudha, kaya-kaya wis diwenehi peparingé nyakup perspektif luwih jembar tinimbang normal, lan sing tansah menehi sesanti pas lan cetha saben crita sing tumiba ing tangan. Sing nggawe raos kabeh ing kasusku. Tim Plaza nggawe gaweyan tansah migunani lan fokus ing apa sing paling penting: sing maca seneng crita.

  • AL: Kepiye sampeyan nangani momen saiki? Apa sampeyan nemokake inspirasi kanggo crita ing mangsa ngarep?

BG: Aku golek inspirasi tema AI, sanajan aku ngerti sing arouses akeh ngedeni lan menehi munggah kanggo judhul apokaliptik, kang ora mungkasi. Aku nuduhake badhan amarga proyek bisa ngilangi, sanajan aku ngakoni yen aku kepincut karo carane bisa nambah kabeh kabisan kita: nalar, sinau, kreatifitas lan perencanaan. Lan, kaya sing wis dakcritakake sadurunge, iki menehi inspirasi kanggo novel sing dakdeleng.

Minangka kanggo masalah liyane kaya owahan iklim Lan overproduksi, minangka bab sing dakkarepake kanthi lengkap ing novel pisananku, Lili banyu sing sumorot ing banyu sedih, judhul sing minangka metafora sing nerjemahake penghormatan kanggo wanita sing tiwas ing ambruk pabrik Bangladesh ing 2013. Wedi sing anyar krisis keuangan ora menehi inspirasi, aku ngeri, padha karo perang ing Ukraina, lan negara-negara liyane, sing luwih seneng ora digatekake amarga kita macet ing bal sing wis akeh banget sing mung inersia sing nyurung. lan crita saka pandemi Aku novel lan serial televisi, nanging minangka Kasunyatan iku crita liyane teror.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.