Baltasar Magro. Wawancara karo penulis María Blanchard

Baltasar Magro. Foto B. Moya sing diwenehake dening Ingenio de Comunicaciones.

Baltasar Magro Dheweke minangka wartawan lan pasuryan televisi kondhang, ing endi dheweke kerja luwih saka telung puluh taun kaya panulis skrip program budaya utawa direktur papan informatif, ing antarané mitos Laporan mingguan. Dheweke wis nerbitake sawetara buku lan novel paling anyar yaiku Mary blanchard. Wis menehi kula iki Interview Aku matur nuwun kanggo wektu lan kabecikan.

Baltasar Magro. Wawancara

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

BALTASAR MAGRO: Buku-buku pisanan sing diwaca kanthi cukup begja ing perpustakaan umum kutha saya asale petualangan, ora ana bedane karo sing diwaca para remaja jamanku. Lan ing antarane ana sing misuwur Robinson Crusoe. Kayane iku sing pertama.

Crita pisanan sing dakkirim karo entitas tartamtu yaiku skrip film, cekak sing mengko diuntungake ngarahake. Iki nyritakake babagan katresnan sing sithik ing antarane guru saka propinsi, ing Spanyol abu-abu ing taun suwidakan, karo bocah enom Amerika sing teka ing kutha kasebut kanggo sinau seni.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

BM: Aku kesengsem Telpon saka alam bébas, dening Jack London, nganti saiki aku nyemak kabeh karyane. Sing paling saya kesengsem yaiku kepiye carane nyritakake ngalahake manungsa ing tengah-tengah sifat memungsuhan lan harmoni lanskap sing ngubengi.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

BM: Matur nuwun sampun ngidini kula milih sawetara. Aku nyorot Quevedo, Borges, Maalouf, Sampedro, McEwan y Para sedulur. Ana liyane, nanging iki kalebu sing kaping pisanan.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

WB: A Baldassare Mabuk (Perjalanan Baldassaredening Maalouf) kanggo ijolan crita lan pengalaman. Dheweke ngidini kita nggoleki dalan sing nyebarke kita wiwit jaman kuno lan kemampuane kanggo mbela hak lelungan jagad kasebut minangka wong asing tanpa asor.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?           

WB: Meneng sekitar kula nalika nulis. Lan gegayuhan sing padha kanggo maca. Aku ora bisa maca ing kereta bawah tanah.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

BM: Aku luwih seneng nulis kanggo esuk. Aku luwih jelas, lan dikepung karo makalah lan bukuku. Y Lear, dening awan, ing ruang tamu utawa ing teras.

  • AL: Apa sing ditemokake ing novel paling anyar, Mary blanchard, lan kenapa milih karakter kaya dheweke?

BM: Ing kene sing maca bakal nemokake crita a wanita lan seniman sing luar biasa. Pelukis paling penting ing Spanyol. A gedhe dingerteni kanggo umum, sing duwe novel lan sing mengko nyoba kanggo mbusak kesenjangan lan misteri sing ana ing lingkungane.

  • AL: Genre favorit liyane?

BM: Meh kabeh tanpa dikecualian. Nyatane, aku wis nggarap sawetara: sejarah, kriminal, urusan saiki ...

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

WB: Babagan apa-apa, dening Woody Allen.

Aku nggarap crita telung wanita: nenek, putri lan putu wadon. Sadurunge tilar donya, nenek kasebut ndhelikake korespondensi karo panulis paling penting ing taun XNUMX-an lan surat cinta karo wong liya. Putri lan mbah putri nyoba ngumumke misteri.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

WB: Ana sawetara panulis sing apik. Sing penting yaiku masarakat duwe informasi lan persiyapan sing perlu kanggo milih kanthi becik lan ora kesusu karo operasi gedhe saka marketing. Sing nulis akeh banget, bisa diterbitake utawa ora. Penyebaran ing metu sing gedhe banget menyang pasar buku kudu dipikirake kanthi mempertimbangkan kahanan sing kita alami.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

BM: Mesthi wae. Apa sing kita alami iku rumit lan cara sesambungan lan urip wis ngowahi kita. Aku ngarep-arep pungkasane cepet. Wektu bakal nerangake yen bakal dadi argumen, nanging mesthine bakal menehi kontribusi kanggo pengalaman sing kuat sing makili kanggo kabeh wong.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)