Andrea D. Morales. Wawancara karo penulis La dama de la juderia

Andrea D. Morales menehi wawancara iki

Andrea D. Morales | Fotografi: profil Twitter penulis

Andrea D Morales Dheweke wis nerbitake sawetara novel, ing antarane, babad segara, ing sangisore cahyane lampu sorot y Para penyihir Tintagelha. Sing terakhir judule Lady saka Quarter Yahudi lan mung metu. Ning kene Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan macem-macem topik liyane. Sampeyan Aku ngormati akeh wektu lan kebecikan kanggo ngladeni aku.

Andrea D. Morales - Interview

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane Lady saka Quarter Yahudi. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

ANDREA D. MORALES: Lady saka Quarter Yahudi Punika a novel sajarah disetel ing abad tengahan Seville saka pungkasan abad kaping limalas. Punika crita katresnan antarane cah wadon, putri saka sudagar konversi sugih, lan wong enom sing belongs kanggo kulawarga bangsawan Guzmanes. Dheweke kepengin ngerteni apa sing diomongake gosip iku bener: yen kekasihe lan kabeh kulawargane dadi Yahudi kanthi pribadi, sing bakal nyebabake dheweke dituduh sesat. Lan dheweke kudu mutusake apa bakal setya marang kulawargane lan wong-wong mau utawa marang wong lanang sing ngrayu dheweke. 

Iki gegayutan karo legenda kutha sing misuwur banget, mula ide kanggo buku kasebut diwiwiti saka kana. 

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

ADM: Aku pancen begja banget, ing omahku padha tanggung jawab kanggo nuwuhake katresnan maca. Bapakku tansah maca crita marang aku, aku duwe toko buku sing ora kekurangan buku lan dheweke ora nate nyepelekake aku tuku. Minangka bocah aku elinga maca Mercedes lan Inés lelungan munggah, mudhun lan liwatlan Mercedes lan Inés utawa nalika bumi muter munggah. Uga archibald hantu, igrain sing wani lan buku misuwur saka Penyihir Kika Super. Mengko aku mlebu novel sejarah, wiwit umur telulas aku wis mangan Kenangan saka Geisha, Wong Borgias y Ratu pungkasan.

Mbokmenawa crita pisanan sing dakcritakake yaiku sawetara crita minangka kegiatan sekolah. Simbahku isih duwe salah sijine. 

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

ADM: Iki gampang lan angel banget ing wektu sing padha. F. Scott Fitzgerald, Madeline Miller, Caitlin Moran, Espido Freire, Victoria Álvarez sawetara saka akeh penulis sing fascinate kula. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

ADM: Ana akeh karakter sing ditulis dening penulis gedhe lan aku seneng nggawe. Tuladhane, Dolly Wilde, protagonis saka carane nggawe cah wadon y Carane dadi misuwurdening Caitlin Moran. Uga sawetara protagonis novel Taylor Jenkins Reid, uga Evelyn Hugh, Daisy Jones utawa Nina lan Juni Rivas. OPO sybel, saka Kewan Kelalen Eld, dening Patricia A. McKillip. Sampeyan ndeleng sing ana akeh.

Adat lan wacan

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

ADM: Aku seneng bisu loro kanggo nulis lan maca. Aku ora bisa konsentrasi yen TV urip, yen ana obrolan ing sekitarku utawa swara latar mburi. Mung ana siji pangecualian lan iku musik soundtrack. Ing kasus, aku utamané kaya sing padha miturut novel ing ngendi aku nyambut gawe.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

ADM: Biasane maca ing omah, ing sofa utawa ing amben. Nanging wektu lan papan sing paling disenengi yaiku pantai utawa sarapan ing teras nalika isih panas nanging ana angin adhem teka. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

ADM: Inggih, saliyane novel sejarah lan fiksi sejarah, aku seneng banget klasik, nanging uga saka bayangan Lan sastra pemuda

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

ADM: Saiki aku karo wangi buku, dening Desy Icardi. Diwenehake kanggo aku minangka hadiah ing taun 2021 lan wis ana ing kono ngenteni aku entuk. Wektu iku.

Dene sing kapindho, saiki aku lagi nggarap a buku anyar sing wis ana tanggal publikasi. Aku ora bisa ngomong luwih akeh babagan iki. 

lanskap penerbitan

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

ADM: Kahanan ing adegan penerbitan nasional yaiku alus. Akeh faktor sing ngintervensi, ing antarane sing bubar rega kertas mundhak. Begjanipun, ana dikarepake apik dening para pamaca sing seneng banget lan sumber gedhe matur nuwun kanggo penerbit, kalebu sing independen, sing nggawa sawetara crita sing menarik banget. Kaya sing diarani umum "pitik sing mlebu liwat sing metu".

Sing ngluncurake aku menyang jagad iki yaiku Wiwit cilik, aku kepingin dadi penulis., dadi aku kudu nyoba. Nalika iku aku rumangsa akeh critane. Mengko aku weruh nulis minangka papan perlindungan kanggo aku, Panggonan sing aman kanggo nguripake nalika aku kudu uwal utawa ngeculake emosi, lan sing makarya kanggo kula kaetung kaping, nyatane isih. Nalika aku rampung sinau Sajarah lan spesialisasi ing Medieval, Aku mutusaké sing aku wanted kanggo fokus ing novel sajarah, nggabungke loro karepku gedhe: nulis lan sajarah.

Kanthi cara iki, aku bisa nggunakake kawruh kanggo ngetokaké sawetara cahya ing periode minangka populer mistreated minangka Abad Pertengahan lan nguripake sawetara tokoh wadon sing wis diturunake kanggo lalen.

  • AL: Kepiye sampeyan nangani momen saiki? Apa sampeyan nemokake inspirasi kanggo crita ing mangsa ngarep?

ADM: Kanthi ngabdi marang novel-novel sejarah, sejatine aku biasane nemokake cukup inspirasi liyane ing jaman kepungkur, utamané ing tokoh wadon sing urip ing abad tengahan. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.