Amara Castro Cid. Wawancara karo penulis With this and a cake

Fotografi: situs web Amara Castro Cid.

Amara Castro Cid, saka Vigo, wis suwe ora ana ing jagad sastra, nanging wis sukses kanthi novel-novel sing diterbitake nganti saiki, Cukup wektu lan iki Kanthi iki lan jajan. Ing iki Interview Dheweke ngandhani sethithik babagan dheweke lan liya-liyane. Aku ngormati wektu lan kebecikan sampeyan.

Amara Castro Cid - Wawancara

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar sampeyan judhul Kanthi iki lan jajan. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

AMARA CASTRO CID: Kanthi iki lan jajan Punika a novel kulawarga, Persahabatan, katresnan lan dandan. Iku crita saka wanita enom, Mariana, sing bali menyang Vigo native kanggo waras saka akibat saka a kecelakaan. Bapake, sedulure, psikolog, ahli fisioterapi ... kabeh bakal dadi karakter penting kanggo marasake awakmu, ora mung fisik nanging uga emosional. Tema sing ndasari yaiku proses sedhih, nanging minangka buku sing positif lan lembut sing diwaca kanthi seneng lan, miturut para pamaca, pancing munggah saka wiwitan. 

Ide iki simmered. Aku tansah mbayar manungsa waé khusus kanggo carane mundhut saka wong sing ditresnani mengaruhi kita. Iki minangka perkara sing kudu kita lakoni ing sawetara wektu lan kita ora siyap. Pemicu kanggo nyelehake keprihatinanku ing kertas yaiku sawijining dina aku pecah kaca ing pawon ing omah. Aku tresna marang dheweke amarga wis karo kula kabeh uripku, pungkasan saka set enem, slamet sing teka kanggo mungkasi amarga saka clumsiness sandi. Aku weruh dhewe njupuk pecahan lan delicately deposito ing tong sampah. Aku ngaturake sawetara tembung matur nuwun marang dheweke, panguburan kabeh kanggo obyek sing prasaja. Nanging rasane kepenak yen ditindakake, nyuda rasa lara. Aku wiwit mikir babagan dheweke pain sing njedulake mundhut nalika ora ana kamungkinan pamitan lan nalika iku lair Kanthi iki lan jajan

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis? 

AMC: Nalika aku isih cilik kerep banget lara lan aku elinga ing amben karo buku ing tangan kanggo anggere aku bisa ngelingi. Kaping pisanan, aku kepincut karo koleksi crita, Miniklasik. Banjur teka Michael Ende kanthi watak Jim Buton. Lan minangka buku sing wis dawa tartamtu, Wisaya Oz Dheweke nindakake sihir kanggo aku, menehi aku rasa maca kanggo ngancani aku sajrone uripku. 

Cerita pertama sing tak tulis tak eling. Nalika isih cilik aku wis seneng nulis lan nindakake saben dina. Aku wis pindah saka omah lan kutha kaping pirang-pirang sajrone uripku lan aku ora ngerti maneh nalika aku ilang notebook cilik. bubar Aku ketemu crita karo tanggal de 1984, yaiku, saka 9 taun. Iku ora bisa dadi luwih cheesy. Sawijining simbah crita marang putu-putune ing anget geni. Ana burrito sing nonton saka jendhela, kucing sing alus banget ing pangkone mbah kakung, lan, mesthine, mbah putri sing tresna sing nggawe muffin kanggo teh sore ora bisa ilang.

  • AL: Lan kepala penulis iku? 

AMC: Laura Esquivel tansah pisanan ing dhaftar dening Kaya banyu kanggo Coklat, novel favoritku; Isabel Allende, utamané sing karya awal; Rani Manika, kanggo jejak sing ditinggalake ing aku Ibune beras; Susana Lopez Rubio, marang kang ora bosen menehi saran; Juan Jose Millás, master saka master; Cristina Lopez Barrio, dening pasukan kang gaya narasi nangkep kula; Minggu Villar, kancaku, penulis sing apik banget sing dakkagumi; Jose Luis Martin Vigil, kanggo wis ditandhani muda minangka maca; lan aku ora pengin mandheg nyebutake Eloy Moreno, ora mung amarga lirik-lirik nanging uga wis dadi acuanku ing telaten nggayuh cita-cita nulis.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

AMC: Aku seneng ketemu Tara mangulon, penulis lan protagonis saka Pendidikan. Iku bakal dadi pakurmatan nggawe John Brown, karakter sekunder saka Kaya banyu kanggo Coklatdening Laura Esquivel.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

AMC: Aku ora bisa dadi luwih maniac lan bab sing paling awon iku dadi Samsaya Awon karo umur. Aku ngumpulake kabeh mania khas maca lan panulis, nanging aku bakal pitutur marang kowe sethitik liyane pribadi. Nalika aku nulis aku biasane duwe sawetara Playmobil ing meja. Umume karakter saka novel sing dakgarap, nanging aku uga diiringi loro liyane, Kreta lan Siprus, sing maca potensial. Tanpa dheweke aku ora fokus. Yen ana wong sing pengin nggawe uripku ora mungkin, sing kudu ditindakake yaiku ndhelikake lan dheweke bakal menang perang.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

AMC: Ora ana wektu sing luwih apik kanggo aku papat utawa lima esuk, nalika kabeh meneng. Elinga yen Aku manggon ing dalan pejalan kaki, paling komersial ing Vigo, lan iku ora gampang musataken karo penyanyi opera ing jendhela lan yen nalika ninggalake sampeyan njupuk kauntungan saka wayahe kalem, ngaso njamin sing gitaris, piper utawa singer-songwriter bakal teka rauh. Yen ora ana wong sing duwe desibel kanthi kapasitas lengkap, amarga ana demonstrasi, pawai bakal liwati utawa wektune melu nyorot lampu Natal. Perpustakaan dadi papan perlindunganku, nanging aku ora bisa nggarap topeng. Aku ngarep-arep bali banget. 

Lan papan khusus sing aku seneng nulis yaiku lumbung omahe wong tuwaku. Aku wis cocog minangka kantor musim panas lan minangka papan sing nyenengake kanggo nulis.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

AMC: Aku seneng lunga genre interleaving ing maca. Nalika nulis, kanthi ide nerbitake, aku luwih setya karo aku amarga "tukang sepatu, kanggo sepatumu", nanging aku uga nyimpen sawetara rahasia ing laci. Sapa ngerti yen sawijining dina ...?

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

AMC: Aku lagi maca Adhine sing ilang, saka Lucinda riley. Iku buku kapitu ing saga saka Sedulur pitu. Aku wis tresna kabeh mau. Aku maca iki kanthi bongkahan ing tenggorokan amarga penulis ninggalake kita taun iki amarga kanker. Wong wadon enom, kanthi karir sing apik lan akeh sing kudu dicritakake… Aku ora percaya iki bakal dadi crita pungkasan sing diwaca dening Lucinda Riley, mula aku nyoba mindhah alon-alon, aku ora pengin. entek.

Wis suwi banget Aku wis miwiti nulis novel katelu. Kanggo saiki Aku ora bisa mbukak akehAku mung ngandhani yen paraga utama diarani Rita lan uga disetel ing Galicia, kaya novel-novelku sadurunge. Am bungah banget Kanthi proyek iki, sanajan kadang-kadang aku kaget amarga ora bisa nindakake tugas kasebut, biasane amarga aku manungsa lan, kaya ngono, aku duwe rasa wedi normal sing bakal ditindakake dening wong liya. Untunge aku ora kesusu. Aku savoring saben phase saka proses lan aku seneng obah ing jangkah dhewe.

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

AMC: Aku miwiti minangka penulis dhewe diterbitake ing 2017. Aku ngerti manawa pandemi wis nambah kanthi cara iki kanggo ngluncurake karya, nanging ing wektu kasebut, ora ana akeh lan bisa mlaku kanthi apik amarga gaweyan titanic Apa aku nindakake kanggo promosi. Nanging, aku ngerti yen iki dudu cara sing dakkarepake, lan ing novel kaping pindho, aku luwih tenang. Dina nalika Maeva nyetujoni naskahku, aku bakal tansah ngelingi minangka salah sawijining sing paling seneng ing uripku. Saiki aku ana ing papan sing dakkarepake. Sampeyan ora bisa njaluk liyane.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

AMC: Aku mikir manawa, luwih gedhe utawa luwih cilik, kita kabeh beda, beda karo sing sadurunge ana pandemi. pribadi, Aku isih angel banget kanggo biasa ninggalake omah maneh. Ngomong aku isih nandhang sangsara saka kunci perimeter mental, kabeh katon adoh banget kanggo aku. Lan aku metu, ya, nanging aku nindakake karo sawetara gaweyan. Aku uga dadi ora bisa nonton siaran berita tanpa nangis. Aku guess kabeh iki bakal ninggalake tandha ing crita mangsa, iku mesthi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.