Alvaro Arbina. Wawancara karo penulis Los años del silencio.

Álvaro Arbina menehi wawancara iki

Alvaro Arbina | Fotografi: (c) Lander Arbina

Alvaro Arbina Dheweke asale saka Vitoria lan lair ing taun 1990. Dheweke miwiti nalika isih enom ing jagad sastra lan nalika umure patlikur taun dheweke miwiti debut karo Wong wadon karo jam un thriller sejarah sing mlebu ing dhaptar paling laris lan tetep nganti pirang-pirang wulan. Lan dheweke nggabungake sukses kanthi novel kaping pindho, Simfoni wektu, sing uga juara saka Penghargaan Hislibris kanggo Novel Sejarah Paling Apik saka 2018. Saiki mung dibukak taun-taun kasepen. Aku seneng banget karo wektu lan kabecikan sampeyan kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan dheweke lan perkara liyane.

Alvaro Arbina - Interview

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane taun-taun kasepen. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut? 

ÁLVARO ARBINA: Ing wulan Agustus 1936, Josefa, wanita ngandhut sing misterius, ilang saka bumi karo enem anak sing isih cilik. Esuke esuk ora ana wong sing ngerti apa-apa, nanging rahasia lan memedi wiwit mapan ing njero omah. Mangkono wiwit kasepen sing luwih suwe tinimbang sing dibayangake sapa wae. Aku ketemu crita iki liwat radio ing ngendi dheweke kerja sama ing program nylametake crita sing menarik babagan masa lalu kita. Aku langsung ngerti yen limalas menit ing udhara ora cukup.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

AA: Iku bisa uga muni aneh, nanging aku saka generasi Harry Potter lan aku miwiti maca karo saga Fantastic iki. Banjur teka buku anyar lan alam semesta anyar. Crita pisanan sing dakcritakake langsung novel, Wanita karo jam. Aku ora ngerti apa sing dakkarepake dhewe ...

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

AA: Penulis saiki, Maggie o'farrell utawa Lucia Berlin. Yen njupuk kula bali ing wektu, Albert snub, Stefan zweig, Alexander Dumas lan akeh liyane.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

AA: Kapten Alatriste

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

AA: Yen kesel, aku metu kanggo mbukak. Iku mbusak kula munggah lan stimulates kula kanggo nulis.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

AA: Nalika aku nulis, aku ora ngerti apa sing ana ing sekitarku. Aku nyilem menyang donya liyane. Aku ora peduli aku nang endi.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

AA: Fiksi ilmiah. Nalika iku serius lan termenung. Nalika aku mikir bisa uga nyata.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

AA: Aku maca macem-macem karangan neuroscience, sing topik sing excites kula.  

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

AA: Muga-muga ana luwih napsu kanggo crita sing padha golek cara beda menyang biasanipun.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa tetep positif ing lingkungan budaya lan sosial?

AA: Iki dudu wektu sing apik, nanging perspektif penting. ing ngisor kabeh, mbandingaken kita karo panggonan liyane ing donya lan karo akeh periode sajarah, kita ora dadi ala.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.