Almudena de Arteaga. Wawancara karo penulis La virreina criolla

Kita ngomong karo Almudena de Arteaga babagan karya paling anyar.

Fotografi: Almudena de Arteaga. Courtesy of Communications Ingenuity.

Almudena de Arteaga Dheweke dadi panulis, dosen lan kolumnis. Lair ing Madrid lan lulus ing Hukum saka UCM, ing taun 1997 dheweke nerbitake novel pisanane, Putri saka Eboli, sing sukses mimpin dheweke kanggo nyawisake dhéwé kanggo nulis. Banjur ana 20 karya liyane. Kritikus nganggep dheweke minangka salah sawijining panulis novel sejarah sing paling misuwur. Novel kang paling anyar yaiku Wakil raja kreolMatur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kebecikan sampeyan kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan dheweke lan liya-liyane.

Almudena de Arteaga — Wawancara

  • Warta LITERASI: Novel paling anyar sampeyan judhul Wakil raja kreol. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

ALMUDENA OF ARTEAGA: Sugeng rawuh, lair ing New Orleans (Louisiana) lan tilar donya ing Aranjuez (Spanyol), minangka conto sing jelas saka sawijining, wani lan wanita pengalamane. Ngerteni kawitan-tangan loro momen penting ing sajarah donya, ing kamardikan saka Amerika Serikat lan Revolusi Prancis, lan ing loro iku melu langsung utawa ora langsung. Kajaba iku yen randha ora wedi kanggo terus maju lan ing donya sing akeh wanita lelungan saka lawas menyang bawana anyar kanggo golek urip sing luwih apik, dheweke mutusake kanggo nglakokake pendidikan anak-anake miturut aturan. janji dheweke marang bojone ing amben pati 

pungkasan abad kaping wolulas uripe wong wadon ora bisa dimangerteni yen ora mlaku bareng karo bojone. Bernardo iku mung Spaniard dikenali minangka pahlawan revolusi Amerika lan lukisané macet ing tembok Capitol. Dheweke mbebasake kabeh bank Mississippi saka pelecehan Inggris, njupuk Florida lan Pensacola, mbantu George Washington nalika arep kalah ing perang. Gubernur Louisiana lan Viceroy Spanyol Anyar lan aku ora nerusake amarga aku bakal nggawe spoiler sing aku ora pengin karo novelku. Crita kasebut minangka crita babagan perdagangan barang dagangan ing Mississippi, miscegenation, bajak laut ing Karibia, viceroyalties ing Meksiko, kumpul sastra ing pengadilan Madrid, lan pengasingan. 

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

ADA: Sing pisanan yaiku crita bocah lan komik, lan nalika aku bisa maca koleksi Wong lima y Wong Hollister, sing urip petualangan sing kabeh bocah sing sinau ing EGB ngimpi.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

ADA: Pitakonan sing angel, amarga aku wis maca novel meh kabeh genre sastra Inggris enom, kabeh Agatha Christie, kang ngenalaken kula kanggo novel angkara nganti pelawak gedhe kaya omah kayu a Tom sharpe kanggo mungkasi satire matchless saka Quevedo utawa kontemporer kita Gambar placeholder Eduardo Mendoza

Novel sajarah tansah diselingi karo fiksi murni liyane. 

Ing sekolah aku miwiti, minangka perlu, karo Don Quijote saka noda saka Don Miguel de Cervantes, senajan pisanan liwat tangan, mbok menawa aku isih enom banget kanggo Nilai iku bener. Mengko saka dheweke Novel teladan kita Episod Nasional saka Benito Pérez Galdós liwat Para raja sing dikutuk, dening Maurice Drouon, ing Kenangan Hadrian, saka Marguerite Yourcenar kanggo Ing panelusuran Unicorn, dening Juan Eslava Galan. 

Lan supaya aku bisa terus tanpa wates, amarga aku duwe rejeki sing gedhe amarga bisa nemokake atusan crita sing nyenengake sing bisa ngilangi rasa ngelak minangka pembaca.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

ADA: Utamane novel apa wae sing nggodha aku wayahe liwat tanganku. Aku duwe file komputer disebut laci saka gagasan sandi, kebak wanita sajarah submerged ing ostracism paling Absolute utawa lalen karo urip worth mbalek maneh sing ngenteni kesempatan supaya siji dina, yen Gusti Allah maringi aku urip, padha bisa ndeleng cahya. Aku mung ngarep-arep supaya bisa ngrampungake kaya sing dikarepake, amarga nulis babagan wong duwe tanggung jawab sing gedhe, sanajan dheweke wis dikubur pirang-pirang abad.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

ADA: Ora ana. Dadi putri saka kulawarga gedhe lan ibu sing isih enom sing isih sinau ing universitas, aku sinau kanggo fokus ing panggonan sing paling ora dikarepke lan mbok menawa sing mbantu aku ora dadi picky mangan. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

ADA: Omahku, bandara, sepur, pantai, gunung... Sembarang panggonan ngendi sing bisa lungguh iku apik kanggo maca. Kanggo nulis, biasane omahku kajaba tenggat wektu pangiriman novel ora ngganggu aku. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

ADA: Kabeh angger penggaweane apik lan dipuji. senajan tansah Aku condong menyang novel sajarah

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

ADA: Reading Bunch saka berkas saka macem-macem arsip sajarah nasional. Pancen angel nglacak aku saiki.

Aku dokumentasiGesang wanita Gipuzkoan ing abad kaping XNUMX sing meh ora ana sing ngerti, nikah karo pelaut gedhe lan conto budaya lan perbaikan diri. More aku ora ngomong sing mengko, dening surprise lan ketepakan gedhe, panulis liyane katon ngelingi ing wektu sing padha. Iki dudu sing sepisanan kedadeyan karo aku.  

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

ADA: Penerbit sing apik duwe a karya titanic ahead amarga saiki, saliyane looking kanggo sukses Publishing bener lan novel, kanggo ngedol padha kudu perang karo kompetisi tawaran sing teknologi anyar ing lapangan hiburan nawakake kanggo muda. 

Wiwit sukses saka Putri saka Eboli, yaiku novel pisananku saka rong puluh loro sing wis dakterbitake, aku ora tau nulis tanpa diterbitake. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

ADA: Wayahe angel kanggo kula iku tremendously uplifting kanggo ngrangsang bakat. Sampeyan mung kudu njagong kanggo karya lan nggawe lan gagasan cenderung luwih gampang mili tinimbang ing wektu sing luwih tenang. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.