Alicia Valina. Wawancara karo penulis Hija del mar

Alicia Vallina, wawancara karo penulis Hija del mar

Alicia Vallina | Fotografi: profil Facebook

Alice Valline dheweke ngerti apa sing ditulis nalika April 2021 nerbitake novel pisanane kanthi irah-irahan Putri saka segara. Lan dheweke dadi direktur teknis Museum Angkatan Laut San Fernando-Cádiz lan uga wis nulis akeh artikel ing majalah nasional lan internasional babagan Museum, Sejarah Spanyol, Sejarah Angkatan Laut, Seni Kontemporer lan Warisan Budaya. Matur nuwun kanthi sanget kanggo perhatian lan wektu sampeyan. darmabakti kanggo wawancara iki, pungkasan taun, ing ngendi dheweke ngandhani babagan novel iki lan akeh topik liyane.

Alicia Vallina - Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel panjenengan, putri segara, nyritakake babagan Ana María de Soto. Sapa dheweke lan kepiye sampeyan nemokake dheweke nulis babagan dheweke?

ALICE VALLINA: Putri saka segara yaiku crita wanita sejati, wanita daging lan getih lair ing sawijining kutha cilik ing pedalaman Andalusia, Aguilar de la Frontera (Córdoba) sing, ing 1793, ora luwih lan ora kurang, mutusaké kanggo break karo kabeh lan impersonate wong kanggo enlist ing Angkatan Laut Spanyol. Mesthi wae wanita unik ing wektu dheweke yen dheweke kudu negesake awake dhewe ing jagad manungsa, ing ngendi langkah palsu bisa nyebabake nyawane. Wong wadon sing wani banget lan tingkat kesadaran sing dhuwur, sing dakanggep pantes dieling-eling. Nanging aja lali yen iki novel lan ana bagean sing ora nyata, utawa paling ora, sing bisa diverifikasi. 

Ing sisih liya, aku mesthi percaya iku crita gedhe sing pungkasanipun nemokake kita. Padha diwenehi kesempatan kanggo kita, sanajan kita kudu tansah mbukak mripat kita lan cukup penasaran kanggo nggawe dhewe. Lan sing carane kedaden karo Putri saka segara. Aku wis diangkat dadi direktur teknis ing Museum Angkatan Laut San Fernando, ing Cádiz. Sadurunge dumunung ing Escuela de Suboficiales (sabanjuré Pantheon of Illustrious Marines, sing uga kasebut ing novel kasebut).

Wanita ing Angkatan Laut

Aku kaget banget yen ing kabeh wacana museum ora ana ora disebutake utawa referensi kanggo wanita singsiji cara utawa liyane, bakal nyumbang kanggo nggawe sejarah angkatan laut Spanyol, utawa luwih khusus saka departemen maritim Cádiz, titik referensi kanggo museum sing bakal diarahake. Mulane aku ngusulake, ing wiwitan, lan mung saka sudut pandang riset (amarga aku ora tau nulis novel lan aku wis nulis akeh esai babagan museologi lan warisan budaya lan militer), supaya dikenal crita wanita sing wis nduweni peran sing relevan ing babagan iki.

sing carane, konsultasi dokumentasi wektu lan ngomong karo pelaut ahli, Aku nemokake karakter kaya Ana María de Soto y Alhama, sing ngidini aku nggawe crita sing nyenengake adhedhasar data sing bisa dakolehake babagan uripe.

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

ALICIA VALLINA: Aku ora ngelingi persis, nanging bisa uga buku petualangan. Aku elinga karo fondness khusus maca kanak-kanak saka koleksi steamboat lan petualangan saka Sing lima. Utawa buku sing sampeyan dhewe dadi protagonis petualangan sampeyan lan kudu nggawe keputusan sing beresiko kanthi ngowahi menyang kaca utawa buku liyane gumantung saka pilihan sing sampeyan lakoni.

Aku wis tansah tresna crita, utamané sing saka Oscar Wilde kaya selebriti sing Pangeran Bahagia, Nightingale lan Mawar utawa raksasa egois. Las crita pisanan aku nulis padha persis sing, crita moralizing ing ngendi jiwa manungsa ditampilake ing kahanan sing luar biasa. Aku tansah kasengsem ing manungsa, karep, perasaan, carane dheweke ngadhepi kang ing donya lan carane dheweke duwe wedi lan kamardikan.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

ALICE VALLINA: Ana Maria Matute Iki minangka salah sawijining hobi sastra wiwit cilik. Wong wadon kanthi kreatifitas sing luar biasa, emosional, duwe sejarah sing apik lan unik. Uga Oscar Wilde gedhe, tahanan genius ing wektu lan lack of pangerten karo kang masyarakat annihilates beda. Lan, mesthi, sastrawan Rusia gedhe kaya gogol, Pushkin, Tolstoy o Dostoevsky. Aku kepengin banget babagan moralisasi sastra, denunciation sosial, satiris lan tansah langgeng, kebak spiritualitas lan woh saka ciri bawaan manungsa sing kaya mengkono. 

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

ALICIA VALLINA: Akeh, ewonan, aku ora bakal duwe cukup urip utawa wektu, utawa cukup imajinasi utawa kapasitas kanggo nggawe karakter gedhe sastra universal minangka kanggo kula. Alonso quijano, Count Dracula, Sherlock Holmes, bongkok saka Notre Dame, Alicia ing Wonderland, ing Pangeran cilik, Frankenstein utawa mesthi, banget William saka Baskerville… Sing terakhir fascinates kula, Aku seneng dadi murid kang, lan Adso de Melk, naif lan semangat kanggo kawruh, temenan dilarang kanggo wong wadon biasa ing abad kaping patbelas.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

ALICIA VALLINA: Bebener iku aku kudu a total kasepen kanggo loro kegiatan. Aku seneng konsentrasi lan tenang, mung fokus ing tugas sing ditindakake.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

ALICIA VALLINA: Wayahe sing paling tenang yaiku wengi, nanging sayangé sing aku uga paling ora seneng, amarga nalika teka aku tansah luwih kesel saka karya saben dina. Papanku nulis biasane aku kantorSanajan aku biasane nyathet lan nulis ide ing endi wae lan kapan wae, ing notebook sing tansah ngiringi aku utawa ing ponselku dhewe, yen perlu. 

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

ALICIA VALLINA: Aku seneng banget ilmu fiksi lan novel saka ngulandara. Uga gedhe-gedhe klasik sastra universal ingkang boten nate taktinggalaken saha ingkang tansah kula aturaken.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

ALICIA VALLINA: Aku lagi maca novel kanca apikku Mario Villen kanthi irah-irahan Ilium, novel epik gedhe sing adaptasi Iliad Homer kanggo jaman saiki, karo narasi tremendously sarwa. lan aku wis rampung nulis novelku sabanjure, uga diowahi dening Plaza & Janés.

Aku nembe teka saka Ekuador kanggo ngrampungake bagean dokumentasi sing ana gandhengane karo negara sing isih ditundha. Lan ing mangsa panas iki aku uga wis ngginakaken rong minggu ing Prancis, ing Loire, kanggo ngunjungi panggonan sing kerep dikunjungi dening protagonis saka crita anyar iki. karakter nyata lan banget dingerteni kanggo masyarakat umum, nanging karo crita apik tenan, ing kasus iki disetel ing abad kaping XNUMX, lan luwih khusus ing Spanyol kolonial.

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?

ALICIA VALLINA: Iku panorama macem-macem banget lan kompleks. Ing kasus saka novel sejarah Ewonan judhul diterbitake saben taun lan genre, untunge, sehat banget. Wong kasengsem ngerti masa lalu kanggo ngadhepi saiki kanthi sawetara kawruh lan ngadhepi masa depan kanthi alat sing migunani.

Nanging pancen angel kanggo nggawe dalan ing lapangan sing kompetitif kaya sastra. Sithik-sithik kita entuk, amarga media, jaringan sosial lan wong-wong sing darmabakti kanggo nggawe karya kita dikenal. Aku matur nuwun banget, amarga iku penting lan tugas sing dibutuhake banget. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa tetep positif ing lingkungan budaya lan sosial?

ALICIA VALLINA: Ing wayahe krisis tansah, saka sudut pandangku, kudu digunakake minangka ckatalis kanggo drive owah-owahan positif lan dandan. Krisis, yen kita ngadhepi wong-wong mau kanthi intelijen, rasa kritis lan andhap asor, bisa nyengkuyung pangembangan pribadi kita, nggawe link lan jaringan kerjasama lan ningkatake aktivitas sinau. Sing wis padha nggawa kanggo kula, nanging tansah saka karya, bakal terus nggawe gaweyan ing semangat apik lan karo semangat dandan lan kerjasama. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.