Afrika Vazquez Beltran. Wawancara karo penulis The Silence of Berlin

Fotografi: situs web Afrika Vázquez Beltrán.

Afrika Vazquez Beltran iku saka Zaragoza lan lulus ing Sajarah. Dheweke nerbitake novel pisanane nalika isih enom, nalika umur pitulas. Wis rong puluh siji sing sastra muda lan diwasa saka macem-macem aliran kayata Fantastic, sajarah, romantis utawa ilmu fiction. Iku uga dikenal dening Afrika Ruth, jeneng karo kang wis mlebu judhul kayata Pemuda tegal o Sawise muson. Iku uga wis darmabakti kanggo maca outreach ing sekolah lan pusat pendidikan liyane utawa ing proyek kayata Ficción Express. Lan uga menehi lokakarya nulis kanggo wong enom lan wong diwasa. Novel pungkasan sing disuguhake yaiku genre sejarah lan irah-irahan Berlin sepi, sing menangaké Penghargaan CREAR 2019. Matur nuwun sanget wektu lan kebecikan kanggo yaiku Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan dheweke lan sawetara perkara liyane.

Afrika Vázquez Beltrán— Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novel anyarmu irah-irahane kasepen saka berlin. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

AFRIKA VAZQUEZ BELTRÁN: Aku nyritakake crita fiksi a guru aria sing, ing dhuwur saka Nazisme, nolak kanggo dadi bagéan saka regime. Ide iki teka nalika aku sinau Sejarah, aku mikir carane wong Jerman non-Nazi mesthi wis felt ing jaman Hitler. Novel kasebut minangka jawaban, nanging pungkasane mung nambah pitakon kanggo aku.  

  • TO THE:Sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

BVA: Aku ora ngelingi buku pisanan sing diwaca, nanging aku kelingan crita-crita pisanan sing dakrungu: wong tuwaku ngandhani sadurunge turu nalika aku isih cilik. Banjur aku wiwit poking watara ing perpustakaan mbakyu lan ketemu Enid Blyton, michael ende, María Gripe… Nyoba pisananku ing novel nalika umurku sepuluh taun lan babagan wanita Spanyol sing mlayu menyang Rusia sawise Perang Sipil lan dadi penari balet. 

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

AVB: Pitakonan sing angel! Aku arep tetep karo Laura Gallego amarga iku tandha umur remajaku.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

BVA: kvothe, saka Jenenge angin y Jean valjean, saka Wong Misih, saben.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

BVA: Ora, sejatine aku wis cukup off-dalan. Amarga kahanan pribadi, aku wis nulis luwih saka setengah novel nganggo ponsel, ing grup WhatsApp sing mung ana aku.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

BVA: Yen aku bisa milih, aku seneng nulis nalika liburan ing gunung utawa ing deso.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

BVA: Aku maca lan nulis (utawa rencana kanggo nulis) meh kabeh genre, nanging aku favorit iku novel sejarah, novel Fantastic lan novel bocah enom kontemporer.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

BVA: Aku nembe rampung maca maling, dening Megan Whalen Turner, lan aku nulis buku katelu ing trilogi judhulé klan tanpa jeneng. Kabeh fantasi!

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

BVA: Aku mikir Internet lan jaringan sosial wis ngganti donya penerbitankadhangkala kanggo luwih apik lan kadhangkala kanggo ala. Kaping pisanan aku ora ngira yen aku bisa nyiptakake aku nulis kanthi profesional, nanging aku nulis akeh crita, lan beda-beda saka siji liyane, aku ngomong yen aku ora kelangan apa-apa yen nyoba.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

BVA: Pakaryan wis mbantu aku wiwit wiwitan pandemi: crita tansah dadi papan perlindungan kanggo kula, lan Mugi padha bakal terus ing mangsa.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.