Elena Gallego Abad. Wawancara karo penulis The Legacy of the Salt Girl

Elena Gallego Abad menehi wawancara iki

Fotografi: Profil LinkedIn penulis.

Elena Gallego Abad Dheweke dadi panulis lan wartawan kanthi karir profesional ing pers lan radio. Galicia, saliyane nampa sawetara penghargaan lan diakoni minangka penulis. Dheweke uga ngajar workshop nulis kreatif. Antarane judhul sawijining saga Fantastic saka Dragal, Sete Caveiras, Game Babel lan sing pungkasan, Warisan bocah wadon uyahIng iki Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan topik liyane. Aku matur nuwun banget kanggo wektu lan kebecikan sampeyan.

Elena Gallego Abad — Wawancara

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar sampeyan judhul Warisan bocah wadon uyah. Apa sing sampeyan critakake ing kene?

ELENA GALLEGO ABAD: Iki minangka karya khusus sing ngluwihi fiksi sastra: adhedhasar crita nyata saka ibuku dhewe, Carmen Abad. Aku mbangun novel saka sawetara naskah sing tak tampa sawise seda, kang nyritakaké kanak-kanak kang urip minangka prawan pasca perang Spanyol, lan sawetara acara sing nggegirisi sing dibintangi dheweke sawise dadi yatim piatu lan dijupuk dening kulawarga kanthi kekuwatan sing akeh ing wektu kasebut.

Warisan bocah wadon uyah gawe maneh urip Carmiña cilik lan, ing podo karo, efforts saka putrinipun Inés ing verifikasi apa kasunyatan sing dilapurake bener. Saben kulawarga duwe rahasia kanggo diselidiki. Kadang padha elek.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

EGA: Yen kita ngelingi maneh, aku kelingan dhewe minangka maca wiwit aku kelingan, buku wis karo kula wiwit cilik. Aku elinga karo fondness khusus edition lawas saka Jantung, dening Edmundo de Amicis, ing ngendi aku nemokake crita babagan bocah lanang sing jenenge Marco (saka Apennines menyang Andes).

cunt telulas taun Aku miwiti nulis a novel misteri sing ibu ngluwari saka tong sampah lan disimpen ing laci. Nganti seprene aku isih duwe naskah, sing isih durung diterbitake. Novel pisanan sing diterbitake (Xerais 2010), lan miwiti saga Dragal sing fantastis, judhule. Dragal, pusaka naga (limang judhul diterbitake ing basa Galicia, papat diterjemahake menyang Inggris, telung disunting ing Spanyol dening Anaya, loro pisanan ing Catalan).

Penulis

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

EGA: Ana wektu nalika aku pengin nulis kaya Stephen King, master bener ing nangani plot. Ing buku-bukuku aku uga ngerteni jejak Enid Blyton, Jules Verne, Alexandre Dumas, Emilio Salgari, Agatha Christie, Sir Arthur Conan Doyle… 

Aku seneng novel sembarang jenis kelamin karo dosis tartamtu saka petualangan, titik saka intrik lan tutul saka humor, kanggo nemokake alam semesta sing ora dingerteni / wektu / panggonan / kasunyatan sajarah lan kaget kula.

  • AL: Apa karakter sastra sing sampeyan pengin ketemu lan nggawe?

EGA: Aku seneng wanita sing ngerti carane nuntun plot novel apik lan njupuk reins saka nasibmu. Wartawan, detektif, kekasih, pembunuh ... Karakter idealku yaiku jumlah, ing wangun feminin, saka akeh protagonis sing aku temui ing atusan buku. Muga-muga bisa diwujudake ing novel sabanjure.

Adat

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

EGA: Inspirasi bisa nyerang kapan wae, mula aku tansah nggawa cilik notebook lan pen. Aku ngumpulake buku langka ing pangarep-arep sing padha bakal kontribusi kanggo dokumentasi novel mangsa. Aku biasane ndeleng kabeh sing ana ing tanganku, ing sembarang wektu utawa panggonan: majalah, novel, brosur supermarket, koran ...

Ing wektu Lear, Aku kaya kanggo nindakake ing wong Papel. Jupuk buku lan nyumet. Teks-teks anyar ngeterake aku menyang kanak-kanak, amarga ambune ngelingake aku ing dina pisanan sekolah. Buku lawas nahan aroma saka mantan pemilike.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

EGA: Yen maca nyekel aku, kapan wae lan papan Iku sampurna kanggo ilang ing. Luwih apik, ing omah. Kasepen perpustakaanku pancen becik.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

EGA: Kaya. panganggit, Aku wis digawe forays menyang fiksi fantastis (saga Dragal), novel ireng (Sete Caveiras), romantis (O xogo saka Babel) lan saiki sejarah (Warisan bocah wadon uyah).

Como maca, Aku seneng nyemplungaken dhewe ing kabeh jinis genre sastra. Novel kriminal, fiksi ilmiah lan plot sejarah akeh banget ing perpustakaanku.

Elena Gallego Abad — Panorama saiki

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

EGA: Wacanku saiki njupuk dalan sing beda-beda nautica, ing pawon, las senjata kompetisi utawa tradhisi Galicia tartamtu sing ora kudu dakkandhakake (Aku ndokumentasikake novelku sabanjure, genre polisi, lan aku ora pengin ninggalake mayit sastra ing dalan). Antarane wacan-wacan kasebut, amarga saka tumindak ala, aku mung mangan novel paling anyar saka kancaku Manuel Loureiro (maling balung), sing dakkarepake.

Aku nulis a novel ireng sing dadi wartawan (Marta Vilas, protagonis saka Sete Caveiras) nyemplungaken ing plot anyar saka misteri.

  • AL: Apa sampeyan mikir umume adegan penerbitan?

EGA: Minangka penulis, Aku kita manggon ing a wektu sing apik kanggo nggawe karya sastra nanging ing wektu sing padha, iku banget angel nggawe buku sing apik bab tawaran gedhe tenan saka judhul sing ngisi rak-rak toko buku. Tantangan kula kanggo njaluk Warisan bocah wadon uyah keno liwat wektu lan dadi klasik.

  • AL: Kepiye sampeyan nangani momen saiki?

EGA: Prihatin babagan mabur masyarakat, perang tanpa wates, owah-owahan iklim. Aku begja manggon ing sudhut ayu Galicia, diubengi dening wong-wong sing tresna kula. Kulawarga lan buku minangka pusat jagadku. Adoh saka sorotan, aku mirsani lan nulis. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.