Warta sastra Seix Barral: Februari 2017

panutup-warta-enem-barral-panutup

Wingi sampeyan menehi artikel kanthi warta literatur sing Editorial Seix Barral bakal ana ing wulan Januari (yen sampeyan durung maca, sampeyan bisa nindakake Kene). Dina iki, sabanjure, kita menehi luwih akeh warta literatur saka penerbit sing padha, nanging wektu iki nuduhake wulan Februari.

Yen sampeyan pengin ngerti buku-buku anyar sing bakal metu, ing kene bakal nggawa sampeyan 4 liyane.

Warta Februari, 2017

Iki minangka papat buku sing bakal diterbitake Seix Barral Publishing House ing Februari ngarep:

  • "Macan telu sedih" dening Guillermo Cabrera Infante nalika duwe informasi.
  • "Panguripan Eurídice Gusmão" dening Martha Batalha.
  • "Toko buku ing Berlin" dening Françoise Frenkel nalika duwe informasi.
  • "Mac lan kemundurane" Enrique Vila-Matas.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan apa sing diarani masing-masing lan kritik literatur, mula sampeyan bisa maca.

"Tiga macan sedih" dening Guillermo Cabrera Infante

sastra-warta-seix-barral

Wis 50 taun wiwit lair karya sing apik iki lan Seix Barral pengin menehi pajeg kanthi nerbitake edhisi iki nganggo materi sing durung diterbitake nganti saiki ing Spanyol, uga file sensor.

Kanggo sing durung ngerti karya iki, "Macan telu sedih" nggabungake karakter sing padha karo koleksi cameo (dudu potret) saka Dorian Grey, paraga kasebut dudu pria lan wanita kasebut, ora uga "kesalahane sawetara" nalika dheweke ndeleng "crita, mitos."
Pahlawane yaiku nostalgia, sastra, kutha, musik lan wengi lan, kadhang kala, wujud seni saiki sing katon bisa nggabungake dadi siji: bioskop. Havana, wengi lan kutha dadi protagonis novel iki lan saben wengi dheweke pengin gabung utawa gabung menyang wengi sing suwene lan suwene ing buku kasebut, sing pungkasane wiwit subuh, alon lan mbukak.

"Macan telu sedih" Iki diterbitake dening Seix Barral ing taun 1967 lan entuk Hadiah Pustaka Short ing taun 1964.

"Gesang Eurídice Gusmão sing ora katon" dening Martha Batalha

Seix Barral wis milih taruhan kanggo debutan iki Panulis Brasil, wiwit buku sing ana gandhengane karo kita, "Panguripan Eurídice Gusmão", iku novel pertamane. Lan kita yakin manawa iki minangka taruhan sing wicaksana amarga sawetara koran lan majalah ujar babagan:

  • "Salah sawijining buku paling apik ing taun iki", Utawa Globe.
  • "Rasane kaya klasik", Kantor Pos Brasil.
  • "Novel sing nyenengake kanthi pesen feminis sing jelas", VPRO.
  • "Suara anyar luar biasa", Vogue.
  • "Madame Bovary kontemporer", Asap.
  • "Sastra sing apik mbantu kita ndeleng babagan saben dinten kanthi perspektif. Iki kedadeyan Kehidupan sing Ora Katon Eurídice Gusmão. Buku sing ringkes lan akeh isi », Nilai ekonomi.
  • «Kanthi entheng lan ironi, lan ana ing sangisore perubahan sejarah lan sosial sing jero, Batalha menehi loro
    wanita sing kebak urip, bisa mbukak retak ing ati. Ing sakiwa tengene, akeh
    karakter apik, ing tradhisi realisme gaib paling apik », Republik.
  • "Pamaca sing seneng karo literatur Amerika Selatan jelas bakal ngerti rumor latar mburi sing diarani 'realisme magis'", Rahmat.

Warta Sastra Martha Batalha

Gesang Eurídice Gusmão sing ora katon yaiku crita saka sedulur loro lan papane ing jagad iki. Guida bebas, ora konformis, wani lan bebas. Eurydice minangka garwa, ibu, juru masak lan ngalamun. Loro-lorone, penting lan mbrontak, beda-beda, nanging ora ana siji wae sing seneng karo pilihane. Bakal butuh wektu suwe kanggo dheweke ngerti yen rasa seneng mesthi katon tanpa kaduga.

Novel debut iki minangka lagu katresnan lan hormat kanggo ibu lan nenek kita: wanita sing ora katon sing ora bisa
lintang ing uripmu dhewe. Martha Batalha entuk, kanthi humor lan basa pribadi sing sugih, nglengkapi
kanthi tembung lan bali sihir menyang kabeh wanita kanthi punggung kuwat lan impen sing rusak.

Minangka informasi tambahan, kita bakal nambahake manawa bakal dibukak menyang bioskop. Didol wiwit tanggal 7 Februari.

"Toko buku ing Berlin" dening Françoise Frenkel

"Toko buku ing Berlin" iku siji-sijine buku sing ditulis panulis Polandia, Françoise Frenkel. "Wengi iku aku ngerti sebabe aku bisa nahan swasana sing nindhes ing taun-taun pungkasan ing Berlin ... aku seneng toko buku kaya wanita sing nresnani, kanthi katresnan sejati", nyerat Françoise Frenkel ing novel dheweke sing siji-sijine. Sawise diterbitake, nasibe juru dongeng sing luar biasa lan apik tenan iki ora nate dirungokake maneh, crita sing luar biasa, dipuji dening Patrick Modiano minangka "kesaksian sing nyengsemake", ditemokake maneh ing 2015.

sastra-warta-seix-barral-4

Ing taun 1921, Françoise Frenkel, sawijining wanita enom sing kepengin banget nganggo basa lan budaya Prancis, nggawe toko buku pertama
Berlin Prancis, La Maison du Livre, papan rapat lan diskusi kanggo wong sing seneng buku. Kanthi
Kebangkitan Nazisme iklim ing ibukutha saya owah lan Françoise kudu uwal menyang Paris, ing kana dheweke bakal miwiti lelungan
kanggo uwal saka buron Yahudi.

Didol wiwit 7 Februari.

"Mac and his setback" dening Enrique Vilas-Matas

Ing karya iki, Enrique Vilas-Matas ngrusak mitos kebutuhan swara dhewe nalika nggawe tradhisi kanggo nduduhake kanthi tepat manawa dheweke minangka pamilik salah sawijining swara paling pribadi ing adegan sastra kontemporer; gegayutan kanthi jero karo nggawe sastra tanpa nolak humor; ngunggahake normalitas liwat protagonis eksentrik lan aneh, lan pura-pura improvisasi ing novel empuk sing ngemot temenan, amarga saka struktur sing bisa nguripake awake kaya kaos kaki lan supaya maca maca cangkeme nganti pungkasane sampurna.

sastra-warta-enrique-vilas-matas

Mac bubar wis ora kerja lan mlaku-mlaku saben dinane liwat El Coyote, lingkungan Barcelona sing dununge. Wis kepengin banget
karo tangga teparo, sawijining panulis sing kondhang lan kondhang, lan dheweke rumangsa pegel saben dheweke ora nggatekake. Ing sawijining dina, dheweke krungu dheweke ngobrol karo penjual buku babagan fitur debute Walter lan kemundurane, buku pemuda sing kebak wacana sing ora cocog, lan Mac, sing ngelingi ide nulis, banjur mutusake modifikasi lan ngapikake crita pertama iki luwih seneng ninggalake klalen.

Didol 14 Februari.

Lan sesuk, artikel sabanjure lan pungkasan babagan novelisme kasebut diarani wektu iki nganti wulan Maret. Apa sampeyan ngarepake? Kita nindakake!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.