Vladimir Mayakovski. Pengetan kelairan. Geguritan

Vladimir Mayakovski minangka salah sawijining puisi puisi Rusia sing paling luar biasa, kontroversial, inovatif lan khusus ing abad kaping 1893 Rusia. Lan dheweke lair dina kaya dina iki ing desa Baghdadi, Georgia ing taun XNUMX. Iki minangka pilihan sawetara puisi kanggo nemokake utawa ngelingi dheweke.

Vladimir Mayakovsky

Nalika bapake tilar donya ing wiwitan abad kaping XNUMX, Mayakovski pindhah kulawarga Moskow, ing kana dheweke ninggalake pasinaon kanggo ngaturake awake dhewe kanggo politik.

Saliyane pujangga, iki uga apik banget pelukis lan aktor bioskop. Uga cemlorot kaya karangan lan ing teks kasebut, dheweke mesthi nuduhake lan mbela cita-cita revolusioner. Katresnan gedhe, lan uga mokal, ing uripe, yaiku Lili brik, sing diparingake karya sing paling misuwur. Dheweke uga kesah menyang Prancis lan Amerika Serikat, sing pengaruhe banget geguritane. Nanging korban koyo kalah lan ditinggal, lampus ing taun 1930.

Pilihan geguritan

Minangka bocah

Aku tresna banget, tanpa wates.

Nanging minangka bocah,

wong kuwatir, makarya.

Lan kula

oncat menyang pinggir kali Rión,

lan ngumbara ora nindakake apa-apa.

Ibuku nesu:

"Bocah nakal!"

Bapakku ngancam nganggo sabuk.

Nanging aku

Aku entuk telung rubel palsu

lan dolanan karo para prajurit ing sangisore tembok.

Tanpa bobote kaos,

tanpa bobote booties,

muter

lan aku ngobong ing sangisoré srengenge Kutaís,

Nganti jahitan atiku

Srengenge gumun:

«Sampeyan meh ora bisa ndeleng

lan dheweke uga duwe ati

bocah lanang ngeyel.

Kepiye carane cocog karo potongan a

kereta bawah tanah,

kali,

ati,

kula,

lan pucuk sing dawane kilometer? »

Taruna

Para pemudha duwe ewu pendhudhuk.

Kita sinau grammar nganti kaget.

Kanggo kula

dheweke nundhung aku metu saka taun kaping lima

lan aku menyang moth-eat penjara Moskow.

Ing jagad cilik kita

pujangga rambut kriting katon ana ing kasur.

Apa sing ngerti lirik anemik iki?

Dadi kanggo kula

dheweke mulang aku tresna ing kunjara.

Apa regane dibandhingake karo iki

kasusahan alas Boulogne?

Apa regane dibandhingake karo iki

desahan sadurunge pemandangan laut?

Aku,

Aku tresna karo jendhela kamera 103,

saka "kantor petugas."

Ana wong sing saben dina ndeleng srengenge

lan bangga.

"Sinar kasebut ora regane akeh," jarene.

Nanging aku,

banjur,

kanggo sunbeam kuning cilik,

dibayangke ing tembokku,

Aku bakal menehi kabeh perkara ing jagad iki.

Umume kaya iki

Katresnan diwenehake marang sapa wae

nanging…

antarane pegawean,

dhuwit lan sapiturute,

dina demi dina,

iku atos ing ngisor lemah jantung.

Ing ati kita nggawa awak,

ing awak kaos,

nanging iki sithik.

Mung wong bodho,

nangani tinju

lan dhadha ditutupi karo pati.

Yen wis tuwa, dheweke getun.

Wanita kasebut dandanan.

Wong kasebut olahraga nganggo sistem Müller,

nanging wis telat

Kulit nambah kisut.

Kembang tresna

mekar,

banjur diudani godhonge.

Verlaine lan Cezánne

Aku nabrak, saben wektu,
kanthi pojok meja utawa rak,
ngukur karo langkahku, saben dina,
patang meter kamarku.
Kabeh babagan hotel Istria iku sempit,
ing pojok iki, dalan Campagne-Premiere.
Urip Paris nindhes aku.
Sing nggawe rasa susah, ing sadawane dalan,
iku dudu kanggo kita.
Ing sisih tengen, aku duwe Boulevard Montparnesse,
ing sisih kiwa, Boulevard Raspall.
Aku mlaku lan mlaku tanpa njiwit tlapak sikil,
Aku mlaku rina wengi
kaya pujangga standar,
nganti sadurunge mripatku,
memedi munggah. (…)

Pelabuhan

Lembar banyu ing sangisore weteng.
Dioyak ombak kanthi untu putih.
Minangka erangan geni-geni kaya-kaya lagi mlaku-mlaku
tresna lan hawa nepsu kanggo geni geni tembaga.

Kapal kasebut nyedhaki metu saka cribs
kanggo nyedhot ibu wesi.
Ing kupinge kapal-kapal sing budheg
anting jangkar lagi kobong.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.