Cervantes virtual

Isotype Perpustakaan Cervantes Virtual.

Isotype Perpustakaan Cervantes Virtual.

Perpustakaan Virtual Miguel de Cervantes minangka portal web asal Spanyol sing nglumpukake tulisan saka komunitas Hispanik. Kajaba iku, duwe perpustakaan mikro, sing dikelola dening para intelektual saka saindenging jagad. Direktur perpustakaan saiki yaiku penulis Mario Vargas Llosa.

Layanan sing ditawakake Cervantes Virtual cukup lengkap, wiwit nyedhiyakake akeh karya ing format PDF sing bisa diunduh lan diwaca saka piranti apa wae. Saliyane, kaca kasebut duwe alamat email sing bisa ngirim pitakon utawa saran.

Asal Cervantes Virtual

Universitas Alicante nggawe proyek iki ing pungkasan abad kaping 1999, ing taun XNUMX, kanthi dhukungan moneter saka Yayasan Marcelino Botín lan bank Spanyol Santander. Gagasan kasebut wiwit dikonsolidasi setaun sadurunge madege, nalika semana ditampilake minangka ruang buku online.

Andrés Pedreño Muñoz minangka wong sing nggawe ruang budaya iki, Manfaat kasunyatan manawa kanggo tanggal kasebut dheweke dadi rektor Universitas Alicante. Inspirasi saka sawetara proyek sing wis ana, kayata: sawetara universitas ing Amerika Serikat wis ngluncurake perpustakaan digital dhewe.

Mario Vargas Llosa.

Mario Vargas Llosa, direktur Cervantes Virtual saiki.

Internet minangka alternatif anyar kanggo nyimpen cathetan sajrone didegake Biblioteca Cervantes. Tujuan utama para pencipta portal iki yaiku nggedhekake budaya HispanikNindakake jaringan sing bisa diakses ing saindenging jagad minangka pilihan sing paling apik lan amarga iki bisa dadi media digital sing kebak informasi terkenal.

Tema Cervantes Virtual

Sanajan Pustaka Virtual Miguel de Cervantes umume duwe karya sastra, nanging uga nawakake bahan audiovisual. Kaca kasebut nyedhiyakake informasi babagan pitunjuk, artikel majalah utawa koran, lan panelitian ilmiah. Sejatine toko buku iki minangka sarana investigasi lan pendhidhikan sing ora integral kanggo para mudha lan wong diwasa, iku salah siji sing paling apik perpustakaan virtual sing bisa dibukak.

Profesional sing duwe spesialisasi ing bidang IT lan linguistik tanggung jawab nulis, nyunting lan nerbitake konten kasebut ditemokake ing Virtual Cervantes. Kajaba iku, portal iki duwe publikasi ing jaringan sosial kayata Facebook lan YouTube, sing nggawe informasi duwe jangkauan sing luwih gedhe.

Perpustakaan wis mbukak wilayah tartamtu kayata Entretelibros, ing endi sawetara karya tartamtu diwiwiti ing antarane para pangguna, lan Barter nalika pengunjung ngganti buku utawa informasi sing kasedhiya. Bagean kasebut minangka asil saka pentinge sing diwenehake Cervantes Virtual kanggo wong sing duwe pendhidhikan liwat alat kasebut.

Katalog akses gratis

Warta web iki Disebarake miturut kategori utawa wilayah, sing mbagi macem-macem tema sing Cervantes Virtual nawakake. Cara kanggo ngakses informasi iki gampang, liwat mesin telusuran, pangguna bisa nulis subyek utawa penulis sing dibutuhake.

Alat priksaan iki bisa digunakake liwat saringan, sing mbagi pangarang, judhul lan subjek sing kasedhiya ing perpustakaan. Nanging, ana cara kanggo nggayuh asil sing luwih spesifik, kayata: panganggit dikombinasikake karo jinis karya utawa genre.

Gambar antarmuka telusuran ing Cervantes Virtual.

Antarmuka telusuran ing Virtual Cervantes.

Perpustakaan Sastra Spanyol

Ing bagean iki, sampeyan bakal nemokake artikel babagan sejarah negara kasebut lan negara liya sing kalebu ing komunitas Amerika Hispanik. Ana crita babagan pahlawan, lan bagean babagan basa Kastil lan riset sing ana gandhengane.

Galeri bagean iki dipimpin dening Rubio Cremadesun, dhokter Universitas Alicante. Ing intine portal iki ana galeri lengkap babagan panulis Miguel de Cervantes Saavedra, sing negesake uripe, tulisan lan kontribusi kanggo literatur

Perpustakaan Amerika

Budaya negara-negara Amerika ana ing kabeh karya sing ditawakake bagean iki, ora mung basa Spanyol minangka protagonis. Sanajan umume teks sing ditulis ing basa iki, nanging ana crita ing basa Portugis lan basa pribumi kayata Quechua lan Mapudungun.

Perpustakaan Virtual Miguel de Cervantes nduweni macem-macem karya kanthi macem-macem asal usul. Negara-negara Amerika Latin kayata Argentina, Venezuela, Mexico, Chili lan Brasil, uga institusi kayata Colegio de México, Neruda Letras lan Academia Argentina de Letras wis menehi persetujuan karo portal iki.

Toko buku Afrika

Amarga jumlah crita ing basa Spanyol saka bawana Afrika, bagean Perpustakaan Afrika Cervantes Virtual muncul. Josefina Bueno Alonso minangka direktur portal iki, tanggung jawab nyetujoni karya sing bakal diterbitake lan njaga operasionale.

Ing kene literatur panggonan kaya Maroko utawa Guinea Khatulistiwa diterbitake, amarga saka negara-negara sing dikalahake Spanyol. Nanging, ana crita sing asale saka negara-negara sing ora dijupuk saka negara kasebut, nanging amarga ditulis ing Castilian, Basque, Catalan lan Galicia, dheweke duwe papan ing perpustakaan.

Pustaka mlebu

Ing ruang budaya lan sinau kaya sing diwakili Cervantes Virtual, sampeyan kudu nyakup wong sing duwe gangguan pangrungon lan visual. Ana produksi audio lan video sing ditujokake kanggo saben kebutuhan; contone, buku audio lan konten sing dijelasake nganggo basa isyarat.

Ing bagean Cervantes Virtual iki, ana kategori sing bisa dipilih dening pengunjung. Ing web kasedhiya konten sing mulang babagan tata bahasa visual, kontras, lan basa bisu, portal ngenali file miturut level jaringan sing bisa dideleng.

Toko buku kanggo bocah lan remaja

Ing Perpustakaan Cervantes ana konten kanggo kabeh umur lan tujuan. Ana karya sing kasedhiya saka panulis Hispanik lan Ibero-Amerika, papan iki nyedhiyakake riset pendhidhikan lan pedagogis liwat lokakarya, materi audiovisual, majalah, dongeng lan novel.

Perpustakaan basa Spanyol

Spasi iki pancen khusus kanggo sinau basa Spanyol. Iki nyoroti kuwalitas kayata, kayata, basa sing dituturake udakara limang atus seket yuta wong lan dipanggonke minangka kaloro sing paling dibahas ing saindenging jagad lan katelu sing paling ditliti, kalebu basa resmi saka 20 negara.

Ing wilayah iki Cervantes Virtual kasedhiya antecedents, teks lan karya sing nyumbang kanggo pangembangan basa universal iki. Materi diterbitake babagan ejaan, tata bahasa, bentuk dialog kayata puisi lan retorika, uga sejarah Spanyol dhewe. Papan iki nduduhake minat sing gedhe saka direktur perpustakaan manawa Spanyol disebar lan dihormati.

Miguel de Cervantes lan Saavedra.

Miguel de Cervantes y Saavedra, eponim saka kaca kasebut.

Penghargaan saka Cervantes Virtual

Ing taun 2012, Pangeran Asturias nganggep manawa Perpustakaan Virtual Miguel de Cervantes minangka benteng sing menehi kontribusi gedhe kanggo serikat Amerika Latin lan Spanyol. Kanthi dhukungan saka perusahaan lan institusi gabungan, pangembangane tetep lan nyebarake budaya Amerika Latin dijaga.

Ing 2013 portal kasebut diakoni kanthi Hadiah Stanford kanggo Inovasi ing Perpustakaan Penelitian, kanggo kualitas konten lan desaine. Kajaba iku, duwe cathetan luwih saka 225.000 publikasi lan ing 2017 sukses nampa luwih saka 10 yuta entri unik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.