Viking. Tansah klasik lan mesthi mode. Sawetara wacan

Latar mburi sampul: (c) TVNorge. Saka acara tv-ne Iku viking (Viking pungkasan). Aktor, direktur lan presenter Norwegia Trond Espen Seim.

Viking. Sawetara kutha sing misuwur, kebak mitos lan legenda. Klasik ing Sejarah Kemanusiaan sing ora ketinggalan gaya. Sanadyan ing literatur. Aku ngaturake artikel iki kanggo sampeyan amarga aku ngrayakake dina Oktober 47 sing ana ing siji: makhluk sing nghiasi latar mburi sampul lan nuduhake manawa para dewa putra Odin isih terus mlaku ing Bumi kanggo berkah manungsa sing kita lakoni mung nyusup. Ana ing kana 7 wacan sing dipilih saka macem-macem jinis.

Viking - Bobbi Smith

Kita wiwiti karo a novel asmara. Yen bisa ana stereotipe hackney sing luwih cocog, sing menehi luwih akeh muter ing jinis iki, yaiku Viking sing digunakake kanggo sing digunakake ing sampul kasebut.

Panulis Amerika Bobbi smith nyampur sejarah lan romansa ing crita prajurit iki Brage norwaldOra tau kalah perang, nganti dheweke dikalahake dening para Sachon amarga pengkhianatan sing cedhak banget. Nanging, lan sanajan ana cilaka lan rampung tahanan, dheweke ketemu a sekutu sing ora dikarepakeLady dynna iku tunangane uga penjahat stereotip Pangeran Saxon Edmund. Dynna sengit marang dheweke lan ing Brage ndeleng kesempatan kasebut mlayu. Lan padha nindakake. Pitakonane yaiku yen bisa uwal kanggo wong sing nguber utawa narik kawigaten lan semangat sing ora bisa dirasakake.
Iku nglipur, nanging rada repot ing sawetara bagean. Uga ana sawetara kegagalan serius kayata, kayata intensitas sing diwenehake marang karakter wong ala lan banjur ngirim dheweke tanpa ragu-ragu maneh. Nanging, bisa diwaca meh luwih apik kanthi tatapan analitis babagan klise akeh jinis iki.

Viking - James L. Nelson

Kita menyang novel sejarah karo penulis jinis penting, American James L. Nelson. Iki yaiku judhul pisanan saka saga darmabakti kanggo wong-wong mau.

We are ing taun 852 Masehi C. Viking wis mlumpat ing segara pirang-pirang taun, ngrebut lan ngrampok wilayah. Dheweke pungkasane wis tekan ing pesisir Inggris lan Irlandia. Lan sanajan ing wiwitan ekspedisi kasebut kanggo jarahan kasebut, dheweke pungkasane mapan ing kana, sanajan ana perlawanan sing nentang, kaya ing Irlandia.

Thorgrim the Night Wolf lan Ornolf the Tireless nemoni kapal Irlandia nggawa barang sing larang regane: makutha. Dheweke ngrebut kasebut ing pertempuran kasar, nanging ora nggatekake pentinge kanggo masarakat Irlandia lan kekuwatan sing diwenehake marang raja sing duwe. Dadi, dheweke bakal melu plot intrik lan panganiaya ing Irlandia abad tengahan, ing ngendi raja-raja lokal padha gelut lan penjajah saka sisih lor kanggo ngrebut kekuwatan.

Northumbria, kerajaan pungkasan - Bernard Cornwell

Salah sawijining master novel novel internasional sing hebat ora bisa ditinggalake sawetara protagonis kaya Viking kanggo ngaturake saga, yaiku Sakson, Viking lan Norman, kalebu 7 buku.

Panulis Inggris nyetel seri iki ing invasi Viking Inggris Raya nalika jaman Alfred Agung. Lan diwiwiti ing taun 866 nalika Uthred, wong Anglo-Saxon enom keturunan bangsawan, urip ing antarane rong jagad. Viking dheweke nyulik dheweke minangka bocah lan mbantu dheweke ngerti lan bisa ngadili adat istiadat, kapercayan lan ritus saka wong-wong Sakon lan Denmark. Sithik mbaka sethithik dheweke ngajeni marang keberanian lan keberaniane, nanging bakal ana waktune kang identitas sampeyan ditakoni.

Ana bubar seri tv Inggris, saka 2 musim, babagan saga diarani Raja pungkasan.

Judhul seri nganti saiki:

  1. Northumbria, kerajaan pungkasan,
  2. Svein, sing nganggo jaran putih, 
  3. Para Panguwasa Lor, 
  4. Kidung pedhang 
  5. Lemah sing kobong 
  6. Pati Raja
  7. Ndhuwur wong kapir

Ringkesan riwayat Viking - Manuel Velasco

Este karangan sejarah fokus liyane ing asal usul lan tampilan Viking ing Eropa antara abad kaping XNUMX lan XNUMX. Mula kita ngerti lan sinau babagan budaya Viking sing sugih, kita nyumurupi regane minangka prajurit, pelaut lan tukang kapal, lan kita uga bisa nemokake kegiatan komersial, sing nyebabake dheweke nggawe rute saka Greenland nganti Konstantinopel, lan malah menyang Baghdad.

Ing saben dinane pengrajin, petani lan sudagar lan, mesthine, nyritakake babagan dheweke mitologi lan praktik agama. Kalebu lampiran pungkasan kanthi dhaptar jeneng Viking, Reyes saka wilayah Nordik sing beda-beda, profil saka watak penasaran, pandelengan, utawa informasi babagan replika saiki drakkar, plus a babad jaman viking rinci.

Asyur - Francisco Narla

Novel sejarah liyane sing hebat, nanging patriotik saiki, nggawe kita ngulandara sing bisa ditemokake lan diwaca. Assur bocah Galicia sing manggon ing Outeiro, sawijining kutha cilik sing uga nandhang lara viking gropyokan sing ngancam Compostela sing makmur nalika taun kepungkur 968 Masehi C.

Anak yatim piatu lan sedulur-sedulure sing dicekel penjajah, Assur bakal nindakake a ngulandara gedhe ngerti dununge. Kanggo iki sampeyan bakal duwe pitulung saka Gutier de Leon, infanzón saka Count Gonzalo Sánchez, sing nampani dheweke ing sangisoré bimbingané, karo Jesse ben benjamin, dhokter Yahudi sing apik, lan karo weland, tentara bayaran Norman ing layanan Kristen. Nanging kabeh bakal dadi rumit nalika dheweke uga kejiret lan digawa menyang tlatah lor sing adhem.

Saga saka Greenlanders & Saga saka Eirik the Red - Anonymous Islandia abad kaping XNUMX

Antón lan Pedro Casariego Córdoba minangka panjarwa nggawa loro sagas iki sing nyritakake kepiye protagonis, wong Islandia sing asale saka Norwegia, nemokake lan njajah Greenland, tekan tanah Amerika lan nyoba manggon ing kono udakara taun 1000. Lan kita terus sethitik ing Galicia amarga iku wektu sing padha nalika Viking sing asale padha nyerang Santiago de Compostela lan nggawe serangan nglawan khalifah Umayyah lan Asturias.

Pemakan Mayit - Michael Crichton

Lan aku mungkasi petualangan sing, kanggo sing paling malas, duwe Adaptasi film sawetara cocog karo Prajurit nomer 13.

Ing abad kaping XNUMX khalifah Baghdad ngirim duta besar menyang Raja Bulgaria, nanging utusan diculik karo Viking. Diplomat bakal mboko sithik sinau lan kepincut karo adat istiadat wong barbar sing nyekel. Lan ing jejere lan boss Buliwyf Tindakake petualangan sing nyenengake: nglawan makhluk sing ora dingerteni, «lwong sing mangan mati".


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Pak Cervero ngandika

    "Northumbria, Kerajaan Terakhir" minangka buku sing ngenalake aku karo jagad Viking. Aku seneng saga lan saran pribadi "Viking" apik kanggo aku.

    Artikel apik, utamane warga negara sing durung dakkenal.

    A Salam.

bool (bener)