Victor Fernandez Correas. Wawancara karo penulis Mühlberg

Fotografi: Víctor Fernández Correas, duweni pengarang.

Victor Fernandez Correas, Lair ing Saint Denis, dheweke nganggep awake saka Extremadura lan Cuenca kanthi adopsi. Dheweke dadi wartawan lan darmabakti kanggo komunikasi ing umum minangka manajer jaringan sosial utawa panulis siaran pers lan rilis, lan ora sengaja, dheweke nulis novel sejarah. Ning kene Interview Dheweke ngandhani babagan novel paling anyar, Muhlberg, lan sawetara bab liyane. Aku cukup begja kanggo ketemu wong ing sasi Pameran Buku Madrid lan matur nuwun banget kanggo wektu lan kebecikan sampeyan.

Victor Fernandez Correas—Wawancara

  • Warta LITERASI: Novel paling anyar sampeyan judhul Muhlberg. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

VICTOR FERNANDEZ SABUK: Muhlberg yaiku rekreasi perang misuwur ing ngendi Kaisar Charles V ngalahake tentara Liga Schmalkaldic, sawijining kesatuan kutha lan pangeran Protestan Jerman. Nanging, ngluwihi perang, tujuanku yaiku nyritakake saka sudut pandang para tokoh sejarah lan fiksi sing beda-beda, kanthi cara siji utawa liyane, ana hubungane karo perang sing padha, kanthi sababe, utawa mung tiba ing kono, ing papan kasebut. Ing endi kedadeyan kasebut. Pungkasane, siji novel paduan suara, karakter kanthi beban vital ing punggung, lan akeh sing kudu dicritakake.

Ide kasebut dhewe teka kira-kira sepuluh taun kepungkur, nalika aku nulis akun sajarah kanggo antologi sing arep diterbitake ing wektu kanggo amal. Sayange, antologi pungkasane ora weruh cahya lan crita rampung ing laci, sanajan ide kasebut tetep ana ing sirah. Ing 2019, amarga alasan kerja, Begjanipun kula saged sowan ing papan paprangan. Ana ing kana, nyabrang dhataran sing ngliwati pinggir Kali Elbe, ing kana aku wiwit mbayangake plot, paraga lan crita novel iki sing saiki dadi kasunyatan. 

  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

VFC: Buku pisanan aku maca aku elinga sampurna: edition gambaran saka Dina-dina pungkasan Pompeii, dening Edward B. Lytton, kang isih duwe. Lan crita pisanan aku nulis, uga: a crita kanthi irah-irahan Pakdhe Matthiasbali ing taun 1999. 

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

HRV: Telu: Miguel Para sedulur, Stephan cabang lan Arturo Perez-Revertlan. Saka pisanan, kabeh. Lan ing kabeh Suara sing dibantah Señor Cayo y Caranipun. saka kapindho, Momen lintang kamanungsan y Magellan; dening Perez-Reverte, Tango pengawal lawas.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

HRV: Al Pak Gayus de Suara sing dibantah Señor Cayo. Wong sing ora bisa ditemtokake wektune, mandhiri lan kebak akal sehat. 

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

HRV: Kanggo maca, papan sing sepi, tanpa gangguan, luwih seneng maca. Lan kanggo nulis papan kasebut ora masalah kanggo kula. Anggere sampeyan duwe peralatan sing tepat-komputer utawa notebook, buku utawa dokumentasi sing ndhukung, lan headphone kanggo ngrungokake musik, luwih becik Vangelis—, Aku bisa nulis ing ngendi wae. Nyatane, aku duwe, utamane yen sampeyan duwe notebook lan sampeyan duwe dialog tartamtu utawa aspek plot sing wis suwe sampeyan pikirake. 

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

HRV: Kanggo wengi, Kajaba iku, amarga alasan kerja, aku mung bisa nindakake. Nanging, penasaran, ana dina sing aku bisa kesel sawise dina sing sampeyan ora pengin mungsuh sing paling awon, banjur nulis apa sing wis direncanakake utawa direncanakake ing dina kasebut kanthi cara lan kualitas sing malah tekan kula kaget. Misteri urip.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi? 

VFC: Aku seneng banget karo novel sejarah, nanging aku uga biasane maca novel kriminal, esai, lan uga novel romantis. Aku ngerti sawetara penulis sing nangani cathetan kanthi cara sing luar biasa. Kanggo jeneng sawetara, Mayte Esteban, April Laínez, Pilar Muñoz utawa Carmen Sereno, contone, lan iku tansah apik kanggo maca kabeh kanggo nggedhekake sesanti lan, kadhangkala, incorporate iku menyang apa mengko nulis. Sampeyan ora bisa nutup dhewe menyang genre siji. Sampeyan kudu maca kabeh.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

VFC: Wacan, rong buku: Pennsylvania, dening Juan Aparicio Belmonte. Novel otobiografi sing disunting dening Siruela ing ngendi dheweke ngelingi taun dheweke dadi mahasiswa ing Amerika Serikat. Y Carlos V, kaisar lan manungsa, dening Juan Antonio Vilar Sanchez

Lan nulis, aku structuring sawetara usulan sing, Mugi karo wektu, bakal rubah menyang novel. Tansah ing genre sajarah.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

VFC: Aku bakal ngapusi yen aku ujar manawa ora rumit, sanajan, kapan durung? Aku mratelakake panemume ana kesenjangan, ana topik sing bisa duwe output editor, dadi apa ora nyoba? Ing kasus apa wae, alternatif wis dikembangake liwat wektu lan berkembang kanthi apik. Nanging, iku ora bakal natoni kanggo kasurung maca sethitik liyane. Ana genre kayata sejarah sing, a priori, bisa uga katon garing, nanging dicritakake kanthi cara sing lincah lan atraktif, bisa narik kawigaten para pamaca. Iku kabeh babagan tes, ta?

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

VFC: Wayahe ora gampang kanggo sapa wae, nanging bisa maju, ya, mbuwang pirang-pirang jam saben dina. Ing kasusku, nulis minangka cara kanggo nyenengake wektu luang, mula aku nyoba nggedhekake. Ing kasus apa wae, sejarah mulangake manawa wektu sing apik, sing diarani apik, bisa diitung nganggo driji lan sampeyan bisa uga duwe akeh. Akibate, tansah ana sing bisa disinaoni saka kabeh sing ana ing sekitar kita lan, yen bisa, kenapa ora ditransfer menyang kertas


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.