Vicente Nuñez. Pengetan sedane. Geguritan

Vincent Nunez, Cordoba saka Aguilar de la Frontera, tilar donya ing dina kaya saiki ing taun 2002. Dheweke dianggep minangka salah sawijining pujangga Andalusia sing paling penting ing paruh kaping loro ing abad kepungkur. Sawetara karyane yaiku Elegy kanggo Kanca Mati, Dina Bumi, Geguritan Leluhur, Sunset ing Poley, sing menang Penghargaan Kritikus NasionalUtawa telung buku aphorisme: Enthymema, Sophism y sorite. Ing taun 1990, dheweke dianugerahi Medali Perak Huruf Andalusia. Kanggo ngelingi utawa nemokake, iki a pilihan geguritane.

Vicente Nuñez - Pilihan puisi

Ngasihi Sampeyan

Katresnan sampeyan dudu buket kembang mawar ing awan.
Ninggalake sampeyan dina apa wae ing salawas-lawase lan ora ketemu sampeyan ...?
Aku isih duwe neraka liyane sing luwih gedhe.
Ngenteni sampeyan bali maneh ing pati.

***

Geguritan

Apa geguritan diambung lan mulane jero banget?
Geguritan - apa sampeyan tresna karo aku? - lungguh - ora ngomong-
ing lambeku sing nyanyi nyanyi yen kowe ngambung aku.
Apa geguritan ditulis, digulung, dianut?
Dhuh, cahya manis, oh peteng,
dhuh kebingungan inggil lan rahasia, tresnaku.

***

Tanganmu

Aku ngerti banget yen dudu tanganmu
abang, lempung manungsa sing ora bisa dibantah,
wong-wong sing bakal nglarani aku sanajan awake dhewe sesuk.
Sampeyan ngimpi? Milikku iku muspra sampeyan

dununge labirin lan arcana.
Aku ngerti banget kahanane sing ruffian,
lan pinten sing menang mesthi kalah
kajaba loro serangan kedaulatan.

Apa gunane tanpa aku, apa sing wis tahan
nalika kobong kaya lintang,
saka nalika aku ngambung dheweke tanpa tresna sampeyan?

Awu saka emas sing tiba,
sawetara kelip-kelip sing dudu duweke ...
Rag mawar ing tangan pati.

***

Chant

Wong sing liwat ora digatekake karo lengkungan jagad.
Sing nyebar chlamys emas ing lemah.
Sing ambegan ing alas swarane udan
lan lali marang dheweke ngurus ing ngisor willows.
Wong sing ngambung tangan sampeyan banjur geter lan malih malih
senadyan serangan kabeh lan awake dhewe.
Wong sing bayangane nggrundel kaya permata.
Sapa sing liwat, sing ndawakake, sing kepengin lan lali.
Wong sing ngambung, sing ndredheg lan malih malih. Sing nggrundel.

***

Sunset

Guwa kasebut ora ana sing ngerti banyune
lan spatula slate ing segara marang watu
dheweke dudu musik ing ndhuwur,
utawa malah diprovokasi ing ngarepe prau kayu.
Kadhemen sing Mahaluhur,
ing mburi kobongan srengenge gunung,
desis-desis nglukis lan kita nesu.
"Malaekat iku, lan ora dietung kapal."
Lan nalika sampeyan ngomong
tanpa gaweyan sing mateni memori,
dhadha sing lembut tiba-tiba thukul:
Malaekat dipasrahake marang pandhuane;
nalika kabungahan saya gedhe.

***

Layang saka wanita

Aku asring mikir baris saka Eliot;
wong sing dadi wanita sing mbujuk lan ngalahake
dheweke menehi teh kanggo kanca-kancane ing antarane lilac sing sekedap.

Aku bakal tresna marang dheweke amarga, kaya sampeyan,
uripku ngenteni tanpa guna lan tanpa wates.
Nanging lah, wis sore, dheweke biyen wis seda,
lan saka layang lawas sing sampurna
memori iku nyebar aroma abadi lan langka.

London, Nembelas Pitu. Kanca sing tak tresnani:
Aku mesthi yakin, yen ing sawijining dina ...
Nanging coba coba ngapura yen aku salah; iku mangsa
Lan sampeyan ora ngerti sejatine aku ngurus dhewe.
Aku ngenteni sampeyan. Para juniper saya gedhe lan sore
puncake tekan kali lan pulau cilik.
Aku sedhih lan, yen sampeyan ora teka, subyek desahan
bakal nyelehake kabinet, saka satin kotak-kotak,
ing reregetan bosen lan kalah.
Kanggo sampeyan bakal ana menara, taman sing nandhang kasusahan
lan sawetara lonceng bass lembab sing harmoni;
Lan ora bakal ana teh utawa buku utawa kanca utawa peringatan
Aku ora bakal enom uga ora pengin sampeyan lunga ... ».

Lan wanita Eliot iki, alus banget lan ayem,
iku uga bakal sirna ing antarane lilacs,
Lan spanduk bunuh diri sing jahat bakal diobong
wayahe ing kamar karo njerit opaque.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)