Vicente Blasco Ibáñez ngrayakake ulang taune. Sawetara frase saka karyane

Potret Blasco Ibáñez. Antoni Fillol i Granell (1900).

Don Vicente Blasco Ibáñez saiki lagi ulang taune. Wingi mung mengeti ambal warsa 90 taun, nanging tanpa mangu-mangu, luwih becik ngrayakake kelairan. Dadi dina iki aku kelingan panulis Valencian iki karo deleng gaweyane lan a pilihan sawetara frasa sing kita temokake ing.

Vicente Blasco Ibañez

Dheweke minangka salah sawijining penulis paling populer ing pungkasan abad kaping XNUMX lan awal abad kaping-XNUMX. Pakaryan kasebut bisa dianggep duweke naturalisme, nanging uga duwe unsur costumbrista.

Dheweke sinau babagan hukum, nanging karier dheweke nuli mandheg nulis lan politik. Dheweke dadi pendukung lan bek kanggo republik lan dheweke ana ing Kongres Deputi ing rong kesempatan. Dheweke ora kalebu gerakan literatur, nanging nggawe arus sing diarani blasquism sing dadi sebab pengasingan dheweke ing negara kaya Italia utawa Prancis.

Umume kerjane kanthi sampurna nggambarake Masarakat Valencia nalika semana minangka Barak Reeds lan lendhut, nanging sukses internasional sing hebat teka Wong papat jaranan kiamat. Iki minangka karya sing didol ing saindenging jagad lan digawe film kaping pindho.

Saliyane Wong papat jaranan kiamat, karya liyane wis digawa menyang bioskop minangka Getih lan PasirMare NostrumTorrent o Antarane wit jeruklan uga Wong mati mlaku y Maja wuda. Lan mesthine kita kudu nyorot adaptasi televisi saka Barak o Reeds lan Mud ing taun 70an lan, luwih anyar, Antarane wit jeruk o Beras lan tartana.

Sawetara frase saka karyane

Barak

  • Dheweke luwih akeh tinimbang ing tengah ara-ara samun; batal saka gething ewu kaping luwih ala tinimbang Alam.
  • Ruangan iki, peteng lan lembab, ngetokake uap alkohol, minyak wangi sing kudune mabuk, irung lan ngganggu paningale, nggawe wong mikir yen kabeh bumi bakal diliputi omben-omben anggur.
  • Dheweke uga nemokake ing kantore, huertana mlarat kanthi wani mlebu lorong-lorong kotor, sing kaya-kaya wis mati nalika semana. Sawise mlebu, dheweke ngrasakake rasa ora nyaman tartamtu, njijiki naluri weteng sing alus. Nanging semangat wanita sing jujur ​​lan lara ngerti kepiye carane bisa ngalahake kesan iki, lan dheweke terus nganggo rasa bangga sing ora ana gunane, kanthi bangga karo wanita sing murni, nglipur awake dhewe kanggo ndeleng manawa dheweke, ringkih banget lan kasusahan, isih unggul kanggo wong liya.
  • Tanduran kebon ing wayah surup. Ing latar mburi, ing sadhuwure gunung sing peteng, mega katon wernane kaya geni sing adoh banget; ing pinggir segara lintang-lintang pisanan padha gumeter tanpa wates; asu-ilu keong sedih; karo nyanyian kodhok lan jangkrik monoton, cupingane mobil-mobil sing ora kasat mata bingung, obah ing sadawane dalan ing dataran sing gedhe banget.

Reeds lan lendhut

  • Alas kayane surut menyang segara, ing antarane lan Albufera dataran cendhek sing jembar ditutupi vegetasi liar, kala-kala ambruk lembaran laguna cilik.

Wong papat jaranan kiamat

  • Yen ana wong sing golek kekayaan lan dadi kulawargane, ana tanah air sejatine.
  • Hooray kanggo katenangan, basa Prancis, lan urip saderhana! Nalika wong bisa urip mulyo lan ora bebaya dipateni dening prekara sing ora dingerteni, ana tanah air sejatine!

Wit jeruk

  • Wit jeruk, ditutup saka gedhe nganti ndhuwur kembang putih kanthi landhep gadhing, katon kaya wit kaca sing dipintal.

Para argonaut

  • Tuhanku ora ngerti aku, dheweke ora ngerti sapa-sapa. Dheweke buta lan budheg ing manungsa, uga kekuwatan alam.

Wetan

  • Rahayu bangsa sing ora duwe imajinasi! Bakal tentrem lan kautaman sing ala!
  • Nalika lelungan, sampeyan ninggalake kutha, ora preduli kepenak, kanthi rasa seneng. Iki minangka rasa penasaran sing digawe maneh, naluri leluhur kanggo pangowahan lan gerakan, sing ditindakake minangka warisan saka simbah-simbah sing adoh banget, para nomad sing ora kenal lelah ing jaman prasejarah. Apa sing bakal ana? Apa sing nunggu kita ing tahap sabanjure?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.