Vanessa, jeneng katresnan lan sastra.

jonathan-swift

Potret Jonathan Swift.

Jeneng Vanessa minangka salah sawijining sing paling misuwur ing jagad Anglo-Sakson. Contone, ing Amerika Serikat, umum banget yen golek bocah-bocah wadon kanthi jeneng kasebut. Ing negara liya kayata Spanyol, panggunaan kasebut ora asring ditindakake, apamaneh, utamane ing taun 80-an lan 70-an, umume nyebar amarga pengaruh aktris lan wong-wong terkenal saka Amerika.

Sing paling penasaran lan khas babagan jeneng iki yaiku asale. Asal-usul sing, ora kaya jeneng liya, ora bisa disatukan karo literatur lan sejarahe. Mula, ora ana wong sejarah sing jenenge Vanessa. Uga oyot bisa ditemokake ing basa Latin. Sanalika, jeneng iki ora bakal ditemokake ing para suci utawa ing teks suci agama apa wae. Sadurunge kabeh iki, kita mung bisa takon siji: Saka ngendi Vanessa?

Inggih, Asal-usul kasebut ana ing imajinasi penciptane, Jonathan Swift, sing nyipta lan nuduhake kaping pisanan ing salah sawijining geguritan sing diterbitake taun 1726 kanthi irah-irahan "Cadenus lan Vanessa". Panulis "Perjalanan Gulliver " Dheweke nggawe kanthi tujuan siji, kanggo ngurmati wanita sing ditresnani. Jeneng Vanessa, kanthi cara iki, lair saka rasa tresnane Swift sing tulus kanggo pendhapa dheweke Esther Vanhomrigh.

Panulis dhewe teka kanggo ngaturake tembung ing ngisor iki kanggo dheweke: "Aku bakal dilahirake maneh kanthi semangat kasar, sing bakal dadi semangat sing ora bisa diungkapke marang kowe." Katresnan sing, saka ngisor lemah, menehi tandha urip Swift lan bisa digunakake kanthi cara apa wae.

Sasedane Esther Vanhomrigh ing taun 1723, nggawe kasusahan karo penulis Irlandia. Iki, kanggo nduduhake perasaan marang kekasih, mutusake nerbitake puisi otobiografi hubungan cinta. Puisi, kabeh bisa diandharake, dheweke wis wiwit nulis wiwit taun 1712 lan ing endi petualangan katresnan ing antarane loro protagonis kasebut dibayangke.

Oalah, kanggo ngrujuk dheweke, dheweke ndhelik jeneng asli ing jeneng samaran digawe dening suku kata pertama jeneng lan jeneng kulawarga sing dikasihi (Van- lan Es-). Mula, jeneng Vanessa lair kaping pisanan ing taun 1726, ora tau digunakake sadurunge ing sejarah.

Kita kudu eling yen Swift omah-omah karo Esther Johnson ing taun 1716 lan, amarga iki, hubungan karo Esther Vanhomrigh kedadeyan ing infidelity karo garwane. Pramila panulis ndhelikake jeneng asli kekasih ing jeneng serep Vanessa. Ora mung kanggo njaga perkawinan, nanging uga kanggo nglindhungi reputasine Esther Vanhomrigh.

Amarga iki, Vanessa bakal dadi jeneng sing ateges tresna lan sastra, semangat lan puisi. Swift, mesthi ora nate mbayangake manawa jeneng iki sing wis digawe adhedhasar inisial sing dikombinasikake kanthi acak bakal digunakake ing pirang-pirang abad kepungkur dening pirang-pirang yuta wanita ing jagad iki. Utawa, contone, bakal digunakake pirang-pirang taun mengko kanggo jeneng spesies kupu.

Cekakipun, akeh bocah wadon sing jenenge Vanessa ora bakal ngerti asmane terus nuduhake jagad iki katresnan sing wis urip wiwit abad kaping XNUMX. Katresnan panulis hebat Jonathan Swift.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)