Untunge saka Rosa Montero

Muga-muga sukses

Muga-muga sukses

Muga-muga sukses minangka novel paling anyar dening panulis Spanyol terkenal Monon Montero. Iki diterbitake dening omah penerbitan Alfaguara, tanggal 27 Agustus 2020. Panulis ditulis nalika wawancara karo majalah kasebut Zenda critane yaiku: "… wedi urip, lan kepiye sinau ngilangi rasa wedi supaya bisa urip luwih akeh lan luwih kuat".

Narasi kasebut nyritakake babagan intersect ing kutha cilik ing sisih kidul Spanyol, para protagonis, Pablo lan Raluca. Kalorone wis ngalami kahanan sing rumit lan kasunyatane beda-beda, nanging bisa uga saling komplen, amarga peteng lan padhang. Kanthi buku iki, panulis nggambarake urip, rasa seneng lan akibat saka lara kepungkur.

Ringkesan saka Muga-muga sukses (2020)

Sale Semoga sukses ...
Semoga sukses ...
Ora ana review

Pablo Hernando minangka arsitek sing dheweke numpak sepur menyang konferensi ing kidul Spanyol. Ing jero pikirane, dheweke menehi reaksi wenehi tandha "Kanggo Didol" ing kadohan, ditampilake ing jendhela apartemen lawas sing madhep trek. Dumadakan, arep mudhun kanthi tujuan tuku flat ngandika. Ing wektu kasebut, sebab keputusan sing ora disengaja lan mbingungake durung dingerteni.

Apartemen iki dununge ing Pozonegro, kutha sing diusir kanthi luwih saka sewu jiwa. Sadurunge, kutha iki nikmati kemakmuran amarga industri pertambangan, sanajan ora ana sisa-sisa jaman sing nyenengake. Sanajan wilayah kasebut ora cocog karo gaya urip sing biyen digunakake dening Pablo, ing kana dheweke mutusake ngungsi, kecemplung depresi sing jero.

Sithik mbaka sithik, protagonis bakal nemokake karakter sing menarik ing lingkungane. Wiwitane kanggo nyewa bangunan sing diabaikan, ing antarane pinunjul tanggane, Raluca. Wanita sing enigmatis iki bakal nggawa pangowahan sing luar biasa kanggo pria kasebut, sing bakal mulai ngurmati aspek-aspek sing sadurunge ora penting. Dheweke bakal dadi cahya sing dakkarepake nalika ngadhepi kahanan sing surem.

Analisis saka Muga-muga sukses

Struktur

Muga-muga sukses yaiku novel sing ditulis penulis dadi: “… a thriller eksistensial tanpa rajapati lan kebak misteri lan misteri ”. Dumunung ing kutha fiksi sing diarani Pozonegro, lan alurane diandharake a narator kabeh ilmu, udakara luwih saka 300 kaca. Buku kasebut diatur ing bab cekak, sing crita kasebut mili kanthi gampang lan jelas.

Pasangan utama

Paul Hernando

Dheweke arsitek umur 54 taun, rada ngganggu, sing ditondoi kanthi formalitas lan kerahasiaanAmarga watake aneh iki, kekancane sithik. Pablo wis tekan panggung ing endi pitakon babagan kapercayan, tumindak, lan keputusan sing kepungkur; sing bisa uga nyebabake dheweke njupuk radikal ing orane.

Raluca Garcia Gonzalez

iku seniman saka Pozonegro, khusus nggambar gambar jaran; dheweke iku wanita sing kebak energi, kanthi kepribadian sing seger, ceria lan kebak kamanungsan. Sanajan urip tenang, dheweke ditutupi misteri masa lalu sing keruh, sing wis didhelikake kanthi apik; bisa uga amarga akeh ing kutha kasebut ing kahanan sing padha.

Paraga liyane

Sawetara karakter sekunder berinteraksi ing plot, sing, kaya para protagonis, dibangun kanthi apik. Antarane iki Sawetara kolega Pablo sing misuwur, kayata Regina, Lourdes lan Lola, dheweke minangka sing pertama kuwatir sawise ngilang. Kajaba iku, kanca-kancane Jerman lan Matías, sing ngabari polisi sawise absen saka konferensi ing Malaga.

Ing sisih liyane, apa ngono tanggane anyar sing protagonis, sing urip ing sawijining kutha sing kayane mandheg ing jaman lan ing endi akehe tumindak lamis. Wong-wong iki padha ndhelikake akeh enigmas, sawetara ora pati penting lan bisa uga lucu, nanging akeh liyane sing luwih serius lan surem. Kabeh diubengi karo masalah kompleks, sing ora beda karo kasunyatan saiki.

Refleksi

Panulis nggawe novel sing topik-topik kayata tumindak apik lan ala manungsa dirembug. Opo maneh, ngajak nggawe refleksi sing kuat babagan tandha sing bisa nyebabake traumas bocah lan akibate elek sing bisa diasilake.

Kabeh iki saka sudut pandang positif, mesthi totoan babagan sukses tinimbang ala. Owahi perspektif sampeyan, lan delengen urip kanthi mata sing beda-beda, bukak kaca lan percaya kanthi sukses.

Panemu saka novel

Muga-muga sukses wis bisa narik kawigaten ewonan pamaca; ing web, 88% kasebut ngevaluasi novel kanthi positif. Luwih saka 2.400 evaluasi ing platform katon apik Amazon, kanthi rata-rata 4,1 / 5. 45% pangguna iki menehi limang bintang ing buku kasebut lan menehi kesan sawise maca. Mung 13% menehi rating karya 3 lintang utawa kurang.

Panulis wis nampa pirang-pirang penghargaan kanthi cicilan paling anyar iki, nasional lan internasional. Sanajan wektu iki, dheweke ngeculake gaya khas, misteri sing menarik lan inovatif, uga karakter lan tema sing wani, narik kawigaten para penggemar.

Data biografi panganggit

Rose Montero

Photography © Patricia A. Llaneza

Wartawan lan panulis Rose Montero Dheweke asli Madrid, dheweke lair dina Rebo tanggal 3 Januari 1951, wong tuwane yaiku Amalia Gayo lan Pascual Montero. Sanajan wis urip cilik ing lingkungan sing asor, misuwur amarga kapinteran lan imajinasi. Wiwit cilik, dheweke seneng maca, buktine kaya ngono mung 5 taun dheweke nulis garis narasi kaping pisanan.

Pasinaon Profesional

Ing 1969, Dheweke mlebu ing Universitas Complutense Madrid kanggo sinau psikologi. Setahun mengko, dheweke wiwit makarya ing sawetara koran Spanyol, kalebu: Bingkai y Pueblo. Pengalaman kerja iki nggawe dheweke nyerah nggayuh karir dadi psikolog, mula dheweke ganti lapangan lan patang taun mengko lulus dadi jurnalis saka Sekolah Jurnalisme Madrid.

Karir jurnalistik

Dheweke miwiti dadi kolumnis ing koran Spanyol El Pais, ora suwe sawise madege, ing 1976. Ing kana dheweke nggawe akeh artikel, sing ngidini dheweke njabat rong taun (1980 lan 1981) jabatan editor-in-chief saka suplemen Minggu koran.

Sajrone lintasan kasebut wis khusus ing wawancara, wilayah sing misuwur kanthi gaya lan gaya dhewe. Kanggo kredit luwih saka 2.000 obrolan kanthi tokoh sing kaetung dietung, kayata: Julio Cortázar, Indira Gandhi, Richard Nixon, lan liya-liyane. Ana akeh universitas Spanyol lan Latin sing nggunakake teknik kanggo wawancara minangka panutan.

Lomba sastra

Panulis debut karo novel kasebut Babad lara ati (1979). Karya iki nggawe kritik masarakat lan sastra nalika semana, amarga tema babagan otonomi wanita. Saiki kudu menehi 17 narasi, 4 buku bocah lan 2 crita. Katon misuwur ing antarane teks-teks kasebut: Putri kanibal (1997), kanthi dheweke menang hadiah Primavera kanggo novel Spanyol.

Novel dening Rosa Montero

  • Babad lara ati (1979)
  • Fungsi Delta (1981)
  • Aku bakal nganggep sampeyan kaya ratu (1983)
  • Tuan kinasih (1988)
  • Gonjang-ganjing (1990)
  • Ayu lan peteng (1993)
  • Putri kanibal (1997)
  • Ati Tartar (2001)
  • Wong wedok omah (2003)
  • Sejarah Raja Transparan (2005)
  • Pandhuan kanggo nylametake jagad (2008)
  • Nangis udan (2011)
  • Gagasan konyol ora ketemu sampeyan maneh (2013)
  • Bobot jantung (2015)
  • Daging (2016)
  • Ing jaman sengit (2018)
  • Muga-muga sukses (2020)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.