Unamuno lan "Shexpir"

miguel_unamuno

Salah siji sing paling populer anekdot saka literati yaiku sing main lintang Miguel de Unamuno ing salah sawijining ceramah.

Ditulis manawa, ing konferensi kasebut, sawetara wong njupuk cathetan lan Unamuno duwe rasa hormat, ing titik kasebut, waca Shakespeare maca asmane kaya sing ditulis kanggo panutur Spanyol yen ana wong sing ora ngerti nulis.

- "Xaquespeare”–Ngomong Unamuno-

Lan ana pamirsa sing mbenerake kanthi nada pedantic kaya Unamuno ora ngerti:

- "Shexpir"Dhokter ...

Unamuno ora seneng karo pedagang, utamane yen dheweke ora ngerti basa Inggris.

Sanajan kabeh, dheweke ora mudhun saka kuldi lan ujar "Xaquespeare" maneh, lan sing pinter dheweke melu maneh kanggo mbenerake dheweke.

Banjur, amarga ora duwe pendhidhikan saka wong kasebut, Unamuno mutusake kanggo nuduhake yen dheweke maca jeneng penulis saka Inggris sing hebat kaya sing dingerteni ing basa Spanyol, amarga ana sebab liyane kejaba lan kabeh wong ngerti, dheweke duwe ora ana kedadeyan liyane kajaba nesu amarga gangguan lan nerusake kuliah liyane Inggris guyonan saka pedant sing wis nutul irunge karo Shexpir ...

Informasi luwih lengkap - Anekdot sastra, antarane fiksi lan sejarah


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)