Tolstoy Pengetan kelairan. Sawetara pecahan

A Lev Tolstoi sampeyan kudu maca paling ora sapisan ing urip sampeyan. Ing salah sawijining karya. Saka aporisme nganti novel gedhe sing disenengi salah sawijining panulis sing paling penting ing sastra universal. Nanging sampeyan kudu maca. Lan ing a mengeti anyar kelairan 9 September 1828 minangka tumindak paling apik. Dadi padha lunga sawetara pecahan judhul sing paling dikenal.

Crita jaran (1886)

"Aku ngerti tenan apa sing diucapake babagan spanking lan Kristen. Nanging aku pancen ora jelas, nalika semana, tembung su, saka ngendi aku bisa ngerti manawa ana wong sing nggawe hubungan antarane kepala kandhang lan aku. Banjur aku ora bisa ngerti apa wae kalebu saka tautan kasebut. Mung mengko, nalika aku pisah karo jaran liyane, apa aku nerangake dhewe apa tegese. Nalika semana, aku ora bisa ngerti apa tegese dadi duweke wong lanang. Tembung jaranku, sing nyebut aku, jaran urip, saya aneh kaya tembung: tanah saya, hawa saya, banyu saya.

Apororis

Dina bakal tumeka nalika manungsa bakal mandheg anggone perang, nglawan perang, ngukum pati; dina yen dheweke bakal tresna-tinresnan. Lan wayahe kasebut mesthi bakal teka, amarga ing jiwane kabeh wong tresna marang kanca liya wis ditandur, dudu gething. Ayo dadi apa sing bisa kanggo nyepetake wektu kasebut.

***

Yen sampeyan manggon ing antarane masarakat, aja lali apa sing sampeyan sinau dhewe. Lan nalika sampeyan dhewe, tapa babagan apa sing sampeyan sinaoni saka sesambungan karo wong liya.

***

Yen sampeyan manggon ing antarane masarakat, aja lali apa sing sampeyan sinau dhewe. Lan nalika sampeyan dhewe, tapa babagan apa sing sampeyan sinaoni saka sesambungan karo wong liya.

Anna Karenina

«Katresnanku dadi luwih semangat lan gumun nalika dheweke wis luntur; lan mula kita adoh saka siji liyane; lan kita ora bisa nindakake apa-apa kanggo ngowahi kahanan iki. Kanggo aku, dheweke kabeh lan aku nuntut supaya dheweke masrahake kabeh marang aku, tinimbang dheweke luwih akeh supaya dheweke adoh saka aku. Sadurunge hubungan, kita nemoni siji lan sijine lan bisa uga ora bisa ditolak kanthi cara sing beda. Lan ora mungkin kita ganti. Dheweke ngandhani, lan aku wis ngerti marang aku, yen aku cemburu kanthi gemblung. Ora bener: aku ora meri: ora seneng.

Pati Ivan Ilyich

Iván Ilích weruh manawa dheweke sekarat lan lagi putus asa. Ing njero batin dheweke ngerti yen dheweke bakal seda, nanging ora mung dheweke ora biasa; Aku ora bisa ngerteni ... Ora bisa urip ora ana gunane, njijiki. Yen sejatine yen urip iki njijiki lan ora ana gunane, kenapa mati lan mati nandhang sangsara? Ora, ana sing ilang ing kene. "Mungkin aku durung urip kaya sing kudune," ujare dhewe, lan langsung ngilangi solusi tunggal misteri urip lan pati iku minangka sesuatu sing mokal ... Dheweke golek rasa wedi adat pati lan ora ketemu.

-Di ngendi dheweke? Pati apa? -Ora wedi amarga ora ana pati uga. Tinimbang pati ana pepadhang.

"Dadi wis," ujare ujug-ujug banter. Bungah tenan!

-Was liwat! ujare wong ing ndhuwur dheweke.

Ivan Illich krungu tembung kasebut lan mbaleni dheweke ing jero jiwane.

"Pati wis kliwat," ujare dhewe. Wis ora ana maneh.

Dheweke nyedhot ing udhara, mandheg nalika sedhih, mulet, lan seda.

Perang lan tentrem

Pierre mlebu kantor. Pangeran Andrei, sing ditemokake wis ganti, nganggo klambi sipil. Dheweke ora diragukan manawa wis nambah kesehatan, nanging dheweke duwe lipatan vertikal anyar ing bathuke, ing antarane alis; dheweke ngobrol karo bapake lan Pangeran Meschersky lan udur kanthi semangat lan semangat. Dheweke ngobrol babagan Speranski: warta babagan pembuangan sing tiba-tiba lan tuduhan pengkhianatan nembe tekan Moskow.

"Saiki dheweke diadili lan disalahake dening kabeh wong sing muji dheweke sewulan kepungkur lan wong-wong sing ora bisa ngerti tujuane," ujare Pangeran Andrei. Gampang banget kanggo ngadili wong sing nistha lan nyalahake kabeh kesalahan wong liya. Nanging aku pitutur marang kowe, yen ana prekara sing apik ditindakake, kita kudu utang lan ora ana wong liya.

Dheweke mandheg nalika ndeleng Pierre. Ana pasuryane rada gumeter lan dheweke langsung praupan surem.

"Keturunan bakal nggawe dheweke keadilan," dheweke rampung, lan noleh menyang Pierre. Piye kabarmu Sampeyan tetep dadi lemu! Dheweke mesem seneng. Nanging kerut anyar ing bathuke dadi saya jero.

Pierre takon babagan kesehatane.

"Aku ora apa-apa," ujare pangeran kasebut kanthi eseman sing kecut, lan Pierre cetha maca ing eseme Andrei: "Aku ora apa-apa, nanging sejatine ora ana sing peduli karo kesehatanku."


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.