Twitter, pedhang bermata kaping pindho kanggo panulis

Twitter

Sore iki aku nggawa topik sing wis daklakoni wiwit Setu lan aku durung ngerti kepiye cara pendekatan. Sing jelas aku yaiku yen aku ora pengin iki dadi dhaptar perkara sing khas lan ora bisa ditindakake ing Twitter.

Ya, para pamaca sing dak tresnani, awan iki aku pengin ngomong babagan jaringan sosial manuk, jaringan saka microblogging paling digunakake ing donya. Alesan kanggo nulis postingan iki yaiku kanggo ndeleng kepiye sawetara panulis ora sengaja, pungkasane nyalahake. Aku dudu ahli, nanging aku duwe cukup latihan lan pengalaman nggunakake jaringan iki kanggo menehi "saran" sing dakarepake bisa digunakake kanggo panulis amatir utawa pemula.

Ayo nyelehake manawa sampeyan wis nulis novel utawa kumpulan puisi lan penerbit cilik, sederhana nanging serius wis nerbitake kanggo sampeyan. Sampeyan kuwatir nalika semana novel sampeyan ora cukup nyebarke lan jeneng sampeyan ora muni ing jagad sastra.

Minangka pustakawan, aku pitutur marang kowe yen jagad sastra jembar lan ana novel lan puisi sing ora kaetung turu karo para wong mursid ing rak tanpa ana sing nyilih.

Sampeyan ngerti manawa sampeyan kudu ngenalake dhewe lan kanthi iki mbukak profil twitter, menehi foto sing apik banget ing endi sampeyan duwe hawa panulis bohemia lan nulis "bio", ukara-ukara kasebut ing sangisore foto sing sampeyan lakoni.

Kesalahan pisanan, saka panemuku: lebokake ing bio judhul novel sampeyan lan sampeyan panulis. Aja adol sepedha motor ing dalan, ngajak aku menyang toko lan dakkirim.

Saran: lebokake ukara asli sing ngenalake sampeyan utawa karya sampeyan. Contone: "Aku seneng wong Kristen, rasane kaya pitik"; "Iki kesalahan muses"; "Ora ana sing ngumumake" utawa sing luwih klasik sing kalebu pasinaon utawa hobi sampeyan.

Kita terus. Sawise profil digawe, Twitter dadi angel banget kanggo sampeyan ngetutake wong. Aku njlentrehake manawa ora ana klausa timbal balik lan yen sampeyan ngetutake wong liya, miturut teori, amarga sampeyan kepengin ngerti apa sing ditulis wong kasebut.

Kesalahan nomer loro: Entuk ngetutake wong kiwa lan tengen. Aja edan ngetutake 100 wong sajrone seminggu. Sawise sewulan sampeyan bakal weruh manawa sampeyan ngetutake luwih saka 700 lan mung diikuti karo 20. Sing nyebabake bejat.

Saran: Twitter kudu gampang. Miwiti kanthi ngetutake wong sing sampeyan kenal, wong sing sampeyan minat (panulis, politisi, wartawan, musisi, lsp.). Lan aja nganti ngetutake sapa wae sing ngetutake sampeyan. Gawe tindakake kanggo wong lan yen iki ora cocog karo sampeyan, sampeyan iya unfollow Sampeyan bisa nggawe sampeyan katon ala banget lan bakal kelangan pamaca mbesuk. Aku saranake diwiwiti karo 20-30 lan nambah sethithik kanthi sethithik, contone limang minggu. Minangka jaringan, ayo tuwuh sethithik kanthi sethithik.

Lan saiki kita nemoni perkara sing paling penting sing ora dilalekake: akeh isi. Yen sampeyan ana ing twitter, sampeyan kudu ngasilake konten, yaiku, sampeyan kudu ngomong apa-apa, ngomong apa-apa, amarga yen sampeyan ora menehi kontribusi apa-apa, mung kanggo adol, mula ora.

Kesalahan nomer telu: dadi Francisco Umbral lan ing twitter ngomong babagan buku sampeyan. Ya, sampeyan wis nulis buku, nanging sampeyan ora kudu adol buku kasebut, mula kudu adol dhewe minangka panulis.

Saran: Nuduhake fragmen karya (puisi, ayat, frase). Ngomong babagan literatur, nuduhake link lan video. Nuduhake hobi, pendapat uga. Tampilake kepribadian sampeyan. Aja dadi wong abot / a sing mesthi ngomong babagan gaweyane. Gawe obrolan.

Nanging, sing paling apik sing bisa dakkandhani yaiku ENJOY. Twitter minangka platform supaya sampeyan bisa nemokake akeh perkara, akeh panulis, akeh sing maca. Seneng lan aja kepengin banget apa sampeyan wis nulis buku lan pengin wong liya maca.

Elvira Tailor minangka conto sing apik babagan cara nggayuh masarakat liwat jaringan iki. Nuduhake ayat, kanthi simpati lan kesederhanaan, bocah wadon iki duwe akeh pengikut lan pembaca. (Aku ing antarane).

John Gomez Jurado minangka panulis liyane sing nggunakake Twitter banget amarga dheweke ora mung nuduhake karyane, prestasine, nanging uga menehi prekara liya kayata panemu, guyonan, lsp. Aku durung maca karyane nanging aku duwe tugas dhaptar tugas.

Dadi, saiki sampeyan wis ngerti, ati-ati nganggo twitter. Nulis novel utawa kumpulan puisi minangka tugas sing gedhe banget supaya bisa dirusak nganggo jaringan sosial sing salah.

Tweet sing apik!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)