Tweet: Fenomena sastra anyar?

#FeriaDelHilo: Kontes Tuiterature Pertama.

#FeriaDelHilo: Kontes Tuiterature Pertama.

Musim panas pungkasan, tweet kasebut, arupa a crita digawe dening Manuel Bartual, @ManuelBartual , dadi virus lan nyedhiyakake pelopor fenomena iki 300.000 pengikut Twitter mung ing enem dina!

Sanajan pangritik sastra ora ana ing sisihane, para penggemar jaringan sosial nindakake. Kunci sukses? Crita intrik sing pangguna jaringan sosial padha nganggep nyata.

«Aku wis plancongan pirang-pirang dina, ing hotel cedhak pantai. Kabeh apik-apik wae nganti kedadeyan aneh. " ujar tweet pertamane.

munggah kiriman pungkasan Aku ora ngerti mbukak misteri sing kabeh iku wis game lan, nalika semana, crita kasebut wis virus.

Apa crita Manuel Bartual minangka wiwitan ing Twitter?

Sawise sukses Bartual, tweet dadi adhem.

Iki padha karo Manuel Bartual Sing siji disponsori dening Twitter, nerbitake crita kaping pindho nalika Natal 2017, diumumake kanthi seneng banget lan sarana sing pisanan ora duwe: Luwih saka 20 wong sing makarya lan kampanye promosi Twitter sing ndhukung proyek kasebut sadurunge sadurunge diluncurake. Marang kabeh rintangan lan, Sanajan sponsor lan persiyapan, crita kasebut ora dingerteni. Apa amarga tweeter wis ngerti yen fiksi? Akeh sing ngilangi sadurunge aku miwiti nerbitake. Kanggo Bartual, sanajan ora ana crita kaping pindho, sing pertama nggawe Planeta supaya njaluk novel nulis babagan plot kasebut. Iku judhul Manuel liyane.

Sanajan akeh sing ngarep-arep nyoba mbaleni kedadeyan kasebut, kasunyatane sing dikarepake boom crita ora kedadeyan. Prosese sithik nyelehake: mbaka sethithik utas wiwit diterbitake ing Twitter, sawetara fiksi, liyane non-fiksi, sawetara sing nyritakake anekdot komik, sing liyane crita babagan intrik lan sawetara sing wani nganggo jinis liyane. loro sing pertama yaiku sing njupuk jajan.

#FeriadelHilo: Upaya kanggo nggawe Twitter dadi platform literatur?

Modesto García lan Manuel Bartual: Panulis rong crita Twitter sing viral.

Modesto García lan Manuel Bartual: Panulis rong crita Twitter sing viral.

Kurang sewulan kepungkur, Twitter kanthi kolaborasi karo Samsung, El Corte Inglés, Nestlé lan Ambito Cultural, ngatur Kompetisi Tuiterature Pertama, ing sangisore hagstag #threadfair. Ing kaca ing Benang Adil sampeyan bisa ndeleng peserta lan pemenang.

Bintang sayembara kasebut yaiku crita sing padha banget karo crita saka Manuel Bartual, kanthi tangane Pak Brigthside, @plot_tuit, sing ngowahi ego saka Modesto García @modesto_garcia ing tiwas dipunteliti langsung.

Kunci sukses saiki?

Pangguna maneh percaya manawa kasunyatane nyata lan uga duwe bukti: dheweke miwiti crita kasebut kanthi ngutip Polisi @Policia lan dheweke nanggapi kanthi ngetutake game kasebut.

Entuk 113.000 Likes saka pangguna. Crita sing nyritakake babagan intrik nyata, ing ngendi para pamaca ora ngerti fiksi kasebut nganti tweet pungkasan. Secara harfiah, kaya kedadeyan karo Bartual, ora ana regane, nanging bisa diarani thread Twitter, amarga kecanthol, disenengi lan nyenengake.

Apa kita ngadhepi lair saka genre anyar sing diatur karo norma-norma anyar?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)