Trilogi Baztán

Buku Trilogi Baztán.

Buku Trilogi Baztán.

Trilogi Baztán minangka seri asli dening panulis Basque Dolores Redondo Meira. Panulis diilhami dening lokasi ing wilayah asal kanggo nggawe karya suci, yaiku babagan pembunuhan misterius ing latar peteng sing sarat karo referensi mitologis. Protagonis sing enigmatis, Amaia Salazar, minangka agen sing tanggung jawab ngrampungake kasus sing rumit, ing endi penampilane mesthi ngapusi. Omong-omong, gaweyane Dolores Redondo pancen apik banget Amaia kalebu detektif sing saiki wis tren ing jagad.

Ulasan sing ditampa wis - umume - positif banget; kualifikasi trilogi minangka karya teladan sajrone genre novel kriminalIki amarga rincian prosedur polisi sing dijelasake. Miturut koran kasebut El Mundo, «Lembah Baztán lan ibukutha, Elizondo, beda-beda wiwit Donostiarra ngluncurake pesona ing bentuk trilogi sastra sing diwiwiti Wali sing ora katon lan sing wis narik kawigaten luwih saka 700.000 pamaca. Ora kaget, wis ana film fitur sing dirilis ing taun 2017 (disutradarai dening González Molina) babagan bab pisanan saka saga lan sing diterusake masing-masing.

Wali sing ora katon

Dirilis ing 2013, iki minangka bab kapisan Trilogi Baztán, sing ngubungake pamaca saka kaca pisanan berkat papan-papan sing kebak misteri lan legenda Lembah Baztán, ing endi kasus-kasus sing kudu dirampungake. Iki minangka enclave unik sing saiki didunungi dening wong-wong sing isih percaya yen ana tokoh mitologis. Antarane, Basajaun, karakter pelindung alas sing dikandharake kanthi hebat dening Dolores Redondo.

Sing menarik yaiku amarga seri buku iki, Dolores Redondo bisa nyelehake Baztán ing antarane salah sawijine papan sing paling misuwur ing Spanyol sing ditampilake ing literatur.

Sinopsis

Nalika kedadeyan kasebut, penulis kanthi bertahap ngenalake ide kelayakan kedadeyan sing ana gandhengane karo unsur paranormal. Kanthi cara iki, rasa penasaran lan minat ngerti pangembangan acara saya tambah. Saka wiwitan, sing maca kaget banget amarga nemokake mayit bocah wadon sing wuda diselehake ing posisi sing ala ing sacedhake Kali Baztán.

Nanging, angkara kasebut kayane ora diisolasi; sewulan sadurunge ana bocah wadon liyane sing mati (ketoke ing kasus sing gegandhengan). Banjur, inspektur pembunuhan Amaia Salazar tumindak, sing ngurus investigasi sanajan bali menyang negarane (papan sing dheweke kepengin adoh).

Konflik internal protagonis ana gandhengane karo wahyu investigasi rumit. Plot kasebut nuduhake gambar biyen Ramaia sing ora tenang, khusus ing taun 1989, nalika isih cilik. Trauma kanak-kanak sing durung ditemtokake nyebabake hubungane saiki karo bojone James lan kulawarga sing paling cedhak, yaiku adhine Flora lan Ros, lan bulike Engrasi.

Lembah Baztán.

Lembah Baztán.

Dolores Redondo ngirim rasa curiga permanen marang saben karakter anyar sing katon. Sanalika, kualitas paranormal sadulur lan bulik Amaia nyumbang banget kanggo nemokake pitakonan babagan kasus kasebut. Mula, ketegangan lan kahanan sing durung mesthi tetep nganti pungkasan.

Mustahil ing buku iki ora nyingkirake aspek otobiografi tartamtu sing ana ing karya kasebut, lan ora ana panulis sing uwal saka kasebut.. Siji prekara sing pasti, Dolores Redondo urip ing jaman kanak-kanak sing sugih crita rakyat, sawijining kahanan sing ndadekake imajinasi lan ngasilake karya seni iki.

Warisan ing balung

Volume kapindho saka Trilogi Baztán (2013) iku campuran sing nggumunake antarane kaendahan asli lan kekejeman. Pakaryan kasebut menehi kita dualitas ibu anyar lan rasa manis, bebarengan karo semangat sing bisa ditindakake manungsa nalika dikuwasani kejahatan lan keserakahan.

Gabungan iki bisa nyebabake poin sing stres - malah ngganggu - kanggo para pamaca sing sensitif, amarga laju frenetik sing digawe dening panulis Dolores Redondo. Mesthine, ana kahanan misterius lan ora ana panjelasan logis sing jelas, amarga wangsulan kasebut nuduhake crita anyar mitologi Basque. Perlu dielingi manawa penanganan crita populer kasebut dening panulis nuduhake investigasi jero lan dedikasi total kanggo karyane.

Kabeh unsur kasebut digawe Warisan ing balung ing buku cukup gawe ketagihan, sanajan lemes diwenehake dening Inspektur Amaia Salazar lan kesusu implisit sing dibutuhake kanggo maju investigasi. Kesusu iki langsung kontradiksi karo masalah kehamilan paraga utama, sing diterusake maneh kanthi ngeling-eling kedadeyan penting saka biyen.

Gambar sing dienggo menehi cahya babagan tumindak sing ora dingerteni bapakne Amaia ing Wali sing ora katon, iki bakal ngatasi pembaca sing paling rinci. En Warisan ing balung negesake pertemuan energi lan entitas supranatural sajrone inspektur.

Dolores Babak.

Gambar panulis Dolores Redondo.

Sawise kabeh, wiwit wiwitan sihir trilogi wis dadi unsur umum crita. Sanajan asile bisa ngilangi luwih saka siji pamaca (amarga karakter utama ora kasebut kanthi langsung nganti kaca pungkasan buku), mula luwih becik diwaca, mula mung kalebu karya seni.

Sinopsis

Sawise ngrampungake matine kasus Basajaun sing nggegirisi setahun kepungkur, Inspektur Amaia Salazar katon meteng nalika diadili pelaku kasebut, Jason Medina, kanggo menehi bukti lan kesaksiane. Nanging iki ora nate kedadeyan.

Pengadilan kasebut ditundha amarga lampus lampus Madinah ing jedhing pengadilan, ninggalake cathetan kanggo Salazar kanthi tulisan "Tarttalo", legenda sing nyebabake plot rajapati lan teror anyar ing Lembah Baztán. Iki tokoh mitologis sing padha karo Cyclops sing nutupi psikopat sing kepengin getih, kanibalistik lan ora nyenengake.

Sabanjure, ana hubungane antarane lampus Madinah lan kasus bunuh diri liyane kanggo wong lanang sing motong gaman garwane sing dipateni. Ing wektu sing padha, Salazar lan kolaborator kudu neliti nistha ala lan ritual aneh kanthi balung bayi sing kedadeyan ing gereja Arizkun. Gambar getih kasebut dibaleni ing saindenging plot. Panulis nyelehake kanthi tliti supaya pengaruhe maca ing wektu sing pas lan tetep terpaku ing crita kasebut, ngenteni luwih akeh.

Kaping pisanan katon minangka potongan cilik balung, sing ana gandhengane karo laire lan masa kanak-kanak saka inspektur. Kajaba iku, dheweke ora bisa ngaturake riset lengkap, amarga ibu sing anyar. Rasa wedi yen gagal dadi ibu, ditambah karo masalah hubungane karo bojone, nambah tekanan marang Amaia. Dheweke pancen gagal nyebabake klimaks lan pungkasan sing cepet banget sing nggegirisi luwih saka siji pamaca sing duwe pengalaman.

Kurban kanggo badai

Karya iki wis katalog ing akeh portal khusus kanggo tinjauan literatur minangka penutupan sampurna kanggo Trilogi Baztán. Kanthi Kurban kanggo badai, Dolores Redondo bisa ngasilake link kanggo Wali sing ora katon y Warisan ing balung. Panulis kanthi sarwa menehi resolusi definitif babagan kabeh misteri, medeni lan mitologi sing kedadeyan ing Lembah Baztán.

Kajaba iku, Inspektur Amaia Salazar ditampilake kanthi cacat lan kabecikan, tanpa kahanan sing nyebabake. Kajaba iku, Dolores Redondo ngrampungake evolusi kabeh karakter penting trilogi kanthi cara sing luhur banget. Pangobatan sing diwenehake kanggo saben anggota plot dening pangarang pancen pantes dipuji. Panulis ngerti kanthi jero saben nuansa, saben pikirane lan prilaku para makhluk sing dakgawe, nganti bisa dipercaya lan bisa dirasakake.

Sinopsis

Iki kedadeyan sewulan sawise kedadeyan Warisan ing balung. Amaia terus curiga manawa Rosario (salah sawijining konspirator ing jilid trilogi nomer loro) isih urip. Kabeh iki sanajan kasunyatane Hakim Markina lan bojone negesake yen dheweke tiwas ing badai. Tumindak kasebut diwiwiti nalika Berasategui (pembunuh sing nyamar dadi Tarttalo) tilar donya tanpa sebab sing jelas ing sel kasebut.

 Salazar neliti matine sawetara bayi manungsa amarga setan Inguma. Makhluk iki minangka entitas sing ora bisa muter bayi sing turu lan nyedhot ambegan kanthi napas. Nanging, kaya ing rong cicilan pisanan, asal saka kematian misterius yaiku wong sing daging lan getih. Nanging, cara sing hebat kanggo Dolores Redondo nyritakake babagan plot nggawe para pamaca ora ragu. Dheweke gampang nggawe percoyo luwih saka siji yen entitas setan kaya ngono.

Dolores Redondo kanthi Penghargaan Planeta.

Dolores Redondo kanthi Penghargaan Planeta.

Resolusi kasus kasebut bakal nggawa Salazar mudhun ing dalan sing kaget banget, nalika nuduhake sisih protagonis sing paling kadagingan lan manungsa. Nalika nemokake identitas sing ora dikarepake sing nyebabake kedadeyan medeni ing Lembah Baztán, akeh pamaca sing wis jelas babagan tersangka utama.

Pungkasan trilogi kasebut nyebabake sawetara wong kecewa marang protagonis amarga hubungane tresna. Nanging, meh ora bisa maca supaya ora empati karo dheweke. Dolores Redondo ngandhani nalika wawancara karo stasiun televisi lokal ing 2016 manawa Amaia Salazar bisa bali mbesuk. Panulis komentar: "Sanajan ora sawetara sing pengin." Kita kudu ngenteni kuwatir baline karakter manungsa sing biasa lan luar biasa iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Anna laura mendoza ngandika

    Aku mung nemokake trilogi iki lan aku seneng. Aku ndeleng film kasebut ing Netflix lan miwiti riset, aku arep wiwit maca buku, aku saka Chihuahua, Meksiko, dadi muga-muga bisa ditemokake.
    Aku uga seneng review iki. Salam !!

  2.   Antonio ngandika

    Lan kapan kapan bagean kaping papat saka ¨triology¨ iki? Amarga ing bagean katelu, meh ing pungkasan: Sapa sing nelpon perawat ing telpon lan ngandhani yen dheweke ngethok gulune?