Tren anyar novelis saiki ing Spanyol

Senajan novel wis suwe saya suwe saya maju kaya dene genre sastra liyane kayata puisi lan teater, ing tren novelistik ing kuartal pungkasan abad kaping XNUMX, sing njupuk pola narasi klasik.

Sanajan saiki ora gampang mbedakake arus kreatif utawa sekolah ing narasi anyar, luwih becik kita bisa ndeleng tren novelistik utama saiki ing Spanyol. Kita bisa ngomong babagan lima sing luwih relevan lan banjur dijenengi lan ringkesan ringkes babagan masing-masing.

Novel misteri lan / utawa intrik

Genre fiksi ilmiah nalika masalah intrik lan polisi ditanggulangi maneh ing pungkasan taun 90an ing Spanyol. Ing antarane petani nasional sing bisa disorot Manuel Vazquez Montalban sing nggawe detektif pribadi Pepe Carvalho; Uga kanggo Perez-Reverte karo novel-novel hebat kayata "Ratu Kidul" diterbitake ing taun 2002 utawa salah sawijining karya sadurunge sing paling misuwur, «Tabel Flanders» (1990) lan «Klub Dumas» (1992).

Novel sejarah

Yen tekan taun 90an, kita kudu nyorot karya kayata "Emas impen" de Jose Maria Merino, "Ahli bidah", diterbitake taun 1998 dening Miguel Delibes utawa saga misuwur sing dibintangi dening Kapten Alatriste disetel ing Zaman Emas Spanyol, saka panulis ing ndhuwur, Arturo Perez-Reverte.

Lan ing taun-taun pungkasan, jinis novel sejarah sing berkembang subur yaiku crita-crita sing kontekstual ing wektu cedhak kayata Perang Sipil. Yen ngomong babagan wektu iki, kita bisa nyebutake karya sing luar biasa kayata "Swara turu" (2002) saka Chacon Manis, "Prajurit Salamis" (2001) saka Javier Pagar o «Jeneng kita» (2004), saka Lawrence Silva. Sing terakhir ngomong babagan perang ing Afrika ing taun 20-an.

Novel refleksi intim

Novel kasebut kalebu karakteristik telusuran pribadi lan refleksi metafisik babagan pengalaman lan eksistensi urip dhewe.

Ana akeh pangarang sing nyedhiyakake awake lan jiwa kanggo jinis iki: Juan Jose Millás karo bukune "Kelainan jenengmu", ing endi introspeksi psikologis dikombinasikake karo refleksi sastra; Julio Llamazares, karo bukune "Udan kuning" (1988) ing endi kedadeyan sing isih kedadeyan saiki dicritakake, kayata ditinggalake masarakat kanthi terus-terusan.

Novel kenangan lan kesaksian

Memori generasi lan komitmen minangka tema dhasar saka tren iki kaya penulis Rose Montero ing endi dheweke mbela kondisi feminin ing bukune "Aku bakal nganggep sampeyan kaya ratu" (sangalas wolung puluh siji). Uga disorot Luis Mateo Diezkaro "Sumber umur" (1994) dheweke nggawe kritik sastra lan humor kanggo urip propinsi.

Novel romantis lan erotis

Ing Spanyol, jaman romantisme romantisme urip ing abad kaping XNUMX. Saiki ana panulis sing nyampur romantisme lan erotisme ing novel kanthi pamirsa sing luwih feminin lan luwih enom. Kita bisa nyebutake ing tren genre novel iki kanggo Elizabeth Benavent, sing dadi misuwur amarga dheweke misuwur Valeria saga lan saben taun dheweke nerbitake karya kanthi karakteristik sing padha karo sing pertama.

Lan sampeyan, tren utawa genre novel iki sing paling akeh sampeyan maca? Apa sampeyan bisa menehi katrangan marang endi buku sing paling disenengi saka saben tren sing kasebut ing kene?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)