Trilogi Trajano, dening Santiago Posteguillo. 19 abad sawise tilar donya kaisar Hispanik gedhe.

Ana ing antarane a 9 lan 10 Agustus, Masehi 117. C. Dheweke kondur menyang Roma sawise kampanye militer pungkasan ing Wétan sawise wis ngluwihi kekaisaran nganti wates sing paling gedhe. Sawise dheweke, kekaisaran kasebut ora bakal jembar lan kuat maneh. Dheweke wis suwe banget ngrasa ala, nanging ana ing bukit sing lawas Selina (ing Turki saiki) ing kana dheweke ndeleng surup pungkasan. a stroke Dheweke wis ngelingake dheweke nganti tekan. Uga diarani sawetara tangan khianat (saka ponakan lanang penerus, dheweke ora pengin tunggal lan klompok kasebut) nyepetake dheweke.

Nanging ing kasus apa wae, Marcus Ulpius Trajan, Sevillian saka Italica, kaisar Hispanik kaping pisanan ing Roma, nilarake warisan sing kaya mengkene, lan isih dikelingi salah sawijining kaisar paling gedhe ing sejarah. Mbok paling gedhe. Sing dicritakake (lan mesthi nggawe kita percaya) Santiago Posteguillo ing iki trilogi bunder sing megah. Dadi, kanggo ngurmati Trajan sing gedhe, kita maneh telung novel dawa lan kuat iki sing mbentuk lan sing kudu diwajibake maca ing institusi lan universitas. 

Kanggo miwiti…

Aku wis maca kalorone Trilogie Santiago Posteguillo: sing saka Scipio wong Afrika (uga luar biasa) lan sing iki saka Trajan. Nanging sadurunge Trajan. Lan, sanajan aku njupuk topi kanggo loro, dheweke minangka kaisar sevillian wong sing entuk bagean sing apik kekaguman paling jero (lan uga saka atiku). Mungkin amarga aku saka kene, saka Spanyol ing kana Scipio lan Hannibal seneng banget sadurunge.

Lan aku dadi legiun Oretan sing asor, sing maca nganggo basa Latin sing rusak lan bajingan, suwene pirang-pirang taun lan pirang-pirang abad Aku wis karo kabeh wong ing garis depan pertempuran. Aku wis dadi babu Permaisuri Roma lan Xeres, Gladiatrix, Putri Dacian lan Parthian, prajurit Sarmatian lan virginal Vestal; lan aku tresna, tresna, ngiyanati, sengit, tiwas lan mrentah kabeh.

Mungkin minangka wanita Aku kudu nelukake Trajan amarga, saliyane nuduhake tanggal laire lan konsepsi, aku uga kita nuduhake rasa sing padha kanggo aktor sing tampil lan bocah lanang sing tampan. Dadi aku sukses kanthi tepat dadi aktor panggung sing apik lan pangeran ephemeral sing seductive kaya dheweke pengkhianat. 

Pembunuh Kaisar

La Kanak-kanak Trajan lan muda ditandhani karo jenenge bapakne lan kekancan karo Cneo Pompeyo Longinos, kanca sing paling apik lan paling setya. Mengko, Trajan nggawa legiun ing tapel wates karo Germania nalika dheweke njaluk dheweke melu ing kongkalikong kanggo mungkasi karo kaisar gila lan getih sing Domitian Flavio. Domitian tekan watesan sing ora dingerteni de paranoia lan kekejeman nggawa getih sing padha karo bapake Vespasian utawa adhine Titus, sing entuk prestasi gedhe kanggo Roma.

Lan ing kana aku ndhisiki Vespasian lan Titus, lan karo Trajan, bapak, kanggo mriksa kalorone pertahanan sengit sing digawe wong-wong Yahudi nglawan tentara-tentara ing sakiwa tengene Yerusalem. Aku uga weruh rencana jenius arsitektur kasebut yaiku Apollodorus saka Damsyik kanggo rampung ngangkat Amfiteater Flavia kanggo ngurmati kamenangan kasebut.

Sirkus maksimal

Aku terus karo Apolodoro menyang bangun jembatan gedhe liwat Danube nalika Trajan Jr, saiki dadi kaisar, nelpon kita supaya asap asap dacians Raja Ayo mudhunKita entuk sapisan lan kita hebat banget. Nanging nalika padha diculik kanggo warisan sing gagah lan sing dikasihi Cneo Pompeyo Longinus, sing ngorbanake awake dhewe supaya tangane Trajan bebas tumindak, kita ora nate welas asih maneh (nanging kabeh rasa tangis amarga ilang). We nyapu adoh Sarmizegetusa Lan kita ngganggu Decébalo nganti kepalane bisa ditemokake.

Dadi luwih pahargyan Balapan kreta sing ora bisa dilalekake ing Circus Maximus kanthi luwih ora iso lali jaran cepet kaya cahya, naumachias sing luar biasa... Lan mesthine lkuku gladiator. Amarga aku uga ora pisah karo bocah cilik marcio, dikenal ing novel pisanan, lan ing kene wis dadi sing paling gedhe. Kanthi uga, tanpa pengin utawa pengin, Aku melu konspirasi mateni Trajan lan mengko nulungi dheweke misi rahasia sing daklakoni kanthi efisiensi lan tekad sing padha sing dituduhake Marcio nganti pungkasan, ing sisih paling adoh ing jagad kono dheweke teka karo kulawarga sing megah.

Legiun sing ilang

El puncak gelar master ing struktur papat-bantal lan loro-ngalahake, deskripsi, gaya, intensitas lan emosi ing turah mbrawah lan tanpa watesan. Amarga dhisik Aku gabung karo pasukan saka Marco Licinius Crassus lan aku slamet saka bencana ing mobil. Nanging aku pungkasane nindakake a lelungan luar biasa nganti pungkasan jagad bebarengan karo kanca ing tangane Cordoba lan perwira sing ora bisa dikalahake Druse, saka Carthage Nova. Utawa kanggo ndeleng sapa sing ujar manawa Cartagena lan Cordoba, kanthi pasangan, ora bisa ngadeg ing ngarep lawang a tembok tanpa wates lan adoh sawise mbuwang kabeh perang sing bisa dilewati kanggo wong-wong Partia, India, Hun lan Han.

Y kaping pindho aku terus karo Trajano. Aku slamet saka ngancurake gempa bumi ing Antiokhia ing taun 115 Masehi C., aku entuk Babel lan aku nyebrang Tigris lan Efrat dening jembatan liyane sing digawe dening jenius Apollodorus. Aku ora bakal lali yen ngepung lan nelukake Cesiphon sawise nyekseni pesawat pengecut para kejem Raja Parthian Osroes. Aku ora bakal lali yen ngrebut tahta emas, utawa pungkasane sing pantes ditrapake ing tangan ahli waris sing sah ing kerajaane. 

Y Aku ora bakal lali yen ora bisa terus maneh amarga stroke kasebut, siji-sijine sing sujud lan mungkasi impene Trajan. Paling ora, dheweke ora bisa ndeleng apa sing kedadeyan sabanjure kanthi sukses, para pria lan kanca-kancane. Amarga Aku bakal tetep ilang (lan nangis), kajaba Longinus, menyang pangareping kavaleri kavaleri Numidian, Lucio Quieto. Muga-muga kabeh dewa duwe dheweke ing kamulyan sing paling langgeng karo Trajan amarga wani, ngurmati lan bangsawan sing gedhe banget.

Nggolek makam Trajan

Posteguillo ngrampungake proyek kasebut sawetara 40 kaca babagan perjalanan duwe apa sing ditindakake menyang Turki kanggo ngunjungi tugu pemakaman ing Selina (saiki Gazipasa). Eling ngono Awu Trajan (sing mengko Dheweke kesasar) digawa menyang Roma lan dikubur ing sangisore kondhang Kolom saka Trajano, kerja uga Apollodorus sing hebat.

muchas gracias

A Santiago Posteguillo. Kanggo kang ngerti babagan rekreasi, dokumentasi lan narasi de yaiku visi sing jelas babagan fresko sejarah sing ora ana tandhingane. Y kanggo nguripake maneh para pria lan wanita sing nggawe sejarah. Ing kertas, memori memori dheweke bisa uga abadi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)