Lev Tolstoy. 25 frase kanggo ngelingi pengetan sedane

Leon Tolstoy tilar donya ing dina kaya saiki ing taun 1910. Dianggep salah siji saka panulis sejarah sing hebat, saka kapribaden sing kakehan lan bek gedhe ing filsafat non-panganiaya, kajaba dadi vegetarian sing yakin lan anarkis. Bisa uga ana ing jejere Fyodor Dostoyevsky, minangka novelis Rusia sing klasik, kanthi judhul kaya Perang lan perdamaianAnna Karenina. Kanggo ngelingi ing kana dheweke lunga 25 ukara sing dipilih pikirane lan penggaweane.

Lev Nikolayevich Tolstoy

Lair dadi a kulawarga aristokrat, Tolstoy entuk duweke pisanan sukses sastra gedhe ing awal taun rong puluhan kanthi trilogi semi-otobiografi kanthi judhul Bocah cilik, bocah cilik lan mudha y Crita Sevastopol, adhedhasar pengalaman nalika Perang Krimea. Kang karya fiksi uga kalebu crita cekak lan sawetara novel cekak minangka Pati Ivan IlyichKabegjan kulawargaHadji murad (wis anumerta). Dheweke uga nulis teater lan akeh karangan filosofis, asil saka pengaruhe Prancis Jean Jacques Rosseau.

Judhul liyane yaiku The Cossacks, Polikushka, Rong hussars, Pengakuan, Kratoning Allah ana ing Sampeyan utawa Wungun. Nanging tanpa mangu-mangu puncak kerja yaiku Perang lan tentrem, wiracarita hebat invasi Napoleon ing Rusia taun 1812, lan Anna Karenina, kalorone diterbitake kanthi cicilan dhisik lan uga adaptasi kanggo film lan televisi kanthi asring.

25 ukara Tolstoy

Babagan katresnan, politik, filsafat, agama utawa nulis.

  1. Dhuwit minangka wujud perbudakan anyar, sing dibedakake saka sing lawas mung kanthi kasunyatan manawa impersonal, ora ana hubungane manungsa antarane bendara lan abdi.
  2. Mung ana siji cara kanggo seneng: urip kanggo wong liya.
  3. Kasenenganku yaiku amarga aku ngerti carane ngapresiasi apa sing ana lan ora kepengin banget apa sing ora duweni.
  4. Aku kudu mbiasakake kasunyatan manawa ora ana sing bakal ngerti aku. Iki mesthine dadi nasib umum wong sing angel.
  5. Sadurunge menehi imam, tentara lan guru kanggo masarakat, luwih becik ngerti manawa dheweke ora keluwen.
  6. Nalika aku mikir kabeh piala sing wis dakdeleng lan nandhang sangsara marga saka sengit nasional, aku mikir yen kabeh iki adhedhasar ngapusi sengit: tresna marang negara.
  7. Pamrentah minangka asosiasi pria sing nindakake kekerasan marang wong liya.
  8. Aku wis ngerti manawa kesejahteraanku mung bisa ditindakake nalika aku ngerteni kesatuan karo kabeh wong ing saindenging jagad, tanpa kajaba.
  9. Kabeh wong mikir bakal ngowahi jagad, nanging ora ana sing mikir bakal ngowahi awake dhewe.
  10. Luwih gampang nulis sepuluh volume prinsip filosofis tinimbang nggunakake salah sawijining prinsip.
  11. Ora ana keagungan sing kurang saka kesederhanaan, kabecikan lan kasunyatan.
  12. Aku percaya manawa pancen sejatine ana akeh pikiran kaya endhas, mula uga ana akeh jinis katresnan kaya ing ati.
  13. Yen sampeyan pengin seneng, be.
  14. Kabeh macem-macem, kabeh pesona lan kabeh kaendahan sing ana ing jagad iki digawe saka cahya lan bayangan.
  15. Aku wis ngerti manawa kesejahteraanku mung bisa ditindakake nalika aku ngerteni kesatuan karo kabeh wong ing saindenging jagad, tanpa kajaba.
  16. Kaloro prajurit paling kuat sing bisa dipercaya yaiku sabar lan wektu.
  17. Ambisi ora cocog karo kabecikan, nanging kanthi bangga, licik lan kejem.
  18. Ora ana rasa ora matur nuwun sing nutup ati sing gedhe, lan uga ora prihatin.
  19. Kabeh sing aku ngerti aku ngerti amarga aku tresna.
  20. Rasa hormat ditemokake kanggo ngisi kekosongan yen katresnan kudu diisi.
  21. Yen sampeyan tresna karo wong, sampeyan tresna marang wong liya, lan dudu kaya sing sampeyan karepake.
  22. Sing ngerti mung garwane lan tresna marang dheweke luwih ngerti babagan wanita tinimbang dheweke sing ngerti sewu.
  23. Nulis buku sing apik sajrone urip sampeyan wis cukup. Lan uga maca siji.
  24. Crita sing paling apik ora asale saka sing apik lan sing elek, nanging saka sing apik karo sing apik.
  25. Kabeh karya, dadi apik, kudu tuwuh saka jiwa panganggit.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.