Tokyo Blues

Tokyo Blues.

Tokyo Blues.

Tokyo Blues (1987) minangka novel kaping lima anggitane panulis Jepang Haruki Murakami. Nalika dirilis, panganggit Jepang ora dingerteni ing jagad penerbitan lan wis nuduhake gaya sing beda ing publikasi sadurunge. Apa maneh, dheweke dhewe mikir babagan teks iki minangka jinis eksperimen sing tujuane kanggo nggoleki masalah jero kanthi cara sing gampang.

Asile ana crita sing bisa nyambung karo kabeh umur, utamane karo pamirsa sing isih enom. Kasunyatane, luwih saka patang yuta salinan Tokyo Blues. Mula, iki dadi judhule suci kanggo panulis Jepang, sing wiwit saiki menang akeh penghargaan. Kajaba iku, jenenge tetep dadi calon Hadiah Nobel ing Sastra.

Ringkesan saka Tokyo Blues

Pendekatan awal

Wiwitane buku ngenalake Toru Watanabe, wong lanang umur 37 taun sing wis enaptasi numpak pesawat (sing lagi mendarat) nalika ngrungokake lagu khusus. Piece sing - "Kayu Norwegia", dening band Inggris legendaris The Beatles— evokes wong akeh kenangan nalika mudha (saka nalika dadi mahasiswa).

Kanthi cara kasebut crita kasebut pindhah menyang kutha Tokyo sajrone taun 1960an. Nalika semana, ana kedadeyan sing ngganggu ing saindenging jagad amarga ana perang adhem lan macem-macem perjuangan sosial. Kangge, Watanabe nyritakake babagan detilane ing ibukutha Jepang kanthi rasane gelisah lan kesepian.

Sale Tokyo blues (...
Tokyo blues (...
Ora ana review

Persahabatan lan tragedi

Minangka crita terus, protagonis kelingan rincian babagan pengalaman universitas, musik apa sing dirungokake lan kepribadian aneh saka sawetara kolega. Kajaba iku, Watanabe kanthi cepet nyebutake marang para kekasih lan pengalaman seksual. Sabanjure, dheweke negesake rasa tresnane kanggo Kizuki, kanca sing paling apik wiwit remaja, lan Naoko, pacare.

Kanthi cara kaya ngono, urip saben dinane sing normal lumaku (sensasi sing disebabake dening basa narasi sing sederhana lan cedhak ...). nganti tragedi njeblug ing urip lan tandhani jiwa karakter ing salawas-lawase: Kizuki lampus. Ing upaya ngatasi kerugian sing elek, Toru mutusake lunga saka Naoko sajrone setaun.

Reuni

Naoko lan Toru ketemu maneh ing universitas sawise periode isolasi protagonis. A) Ya, persahabatan sejati muncul sing menehi daya tarik sing ora bisa diendhani. Nanging, dheweke isih nuduhake gejala kerapuhan mental, mula dheweke kudu ngadhepi trauma ing jaman biyen. Kanthi cara iki, wanita enom kasebut ditampa ing pusat pitulung psikologis lan istirahat.

Pengasingan Naoko nambah rasa kasepen Watanabe, amarga iki, dheweke wiwit nuduhake tandha-tandha ana gangguan. Mengko dheweke mikir yen dheweke tresna karo Midori, bocah wadon liyane sing ngatasi rasa sedhih kanggo sementara. Banjur, Toru katempuh ing angin puyuh semangat, jinis, lan ora stabil perasaan emosional kepepet ing antarane wong wadon loro.

Resolusi?

Pangembangan acara ora bisa diindhari supaya protagonis dadi jinis bayangan jero kanthi dimensi kaya impen. Ing conto iki, ora bisa mbedakake kanthi nyata fakta utawa obyek sing bener lan imajinasi. Pungkasane, stabilitas sing dipengini mung bisa ditindakake nalika protagonis bisa diwasa saka njero.

Tokyo blues, ing tembung Murakami

Ing sawijining wawancara karo El Pais (2007) saka Spanyol, Murakami nerangake gegayutan karo "eksperimen" Tokyo Blues, sabanjure: "Aku ora kepengin nulis novel dawa kanthi gaya realistis, nanging aku mutusake, yen mung sapisan, aku bakal nulis novel sing realistis. " Panulis Jepang nambahake manawa dheweke ora biasane maca buku-bukune sawise diterbitake, amarga dheweke ora melu masalah ing jaman biyen.

Banjur, ing sawijining wawancara sing ditindakake Xavier Ayén (2014), Murakami nggambarake afinitase kanggo karakter sing duwe masalah psikologis. Ing babagan iki, dheweke ujar: "Kita kabeh duwe masalah mental dhewe-dhewe, sing kadang ora bisa dilalekake, tanpa katon ing permukaan. Nanging kita kabeh wong liyo, kabeh rada edan "...

Sepuluh frasa saka Tokyo blues

  • "Yen sampeyan dikepung karo peteng, siji-sijine alternatif yaiku tetep ora gerak nganti mripatmu wis biasa peteng."
  • "Sing nggawe kita wong normal ngerti yen kita ora normal."
  • “Aja melas dhewe. Mung sing biasa-biasa wae sing nindakake ”.
  • "Yen aku maca padha karo liyane, aku bakal mikir kaya dheweke."
  • "Pati ora nentang urip, pati kalebu ing urip kita."
  • “Ora ana sing seneng kesepian. Nanging aku ora kepengin nggawe kanca kanthi biaya apa wae ”.
  • "Apa ora ana jinis memori limbo ing awakku sing kabeh kenangan penting dikumpulake lan dadi lendhut?"
  • "Iki kedadeyan amarga sampeyan menehi kesan yen sampeyan ora peduli kaya wong liya."
  • "Wong sing wis maca kaping telu Gatsby Gedhe bisa uga dadi kancaku ”.
  • "Wong-wong sing sengsara banget nangis utawa bisik-bisik, gumantung karo cara angin sing keprungu."

Babagan panganggit, Haruki Murakami

Panulis Jepang paling misuwur ing planet saiki lair ing Kyoto tanggal 12 Januari 1949. Dheweke keturunan biksu Buddha lan anak siji-sijine. Wong tuwane, Miyuki lan Chiaki Murakami, yaiku guru Sastra. Amarga iki, Haruki cilik tansaya diubengi lingkungan budaya, kanthi akeh literatur saka macem-macem wilayah ing donya (kombinasi karo Jepang).

Kutipan Haruki Murakami.

Kutipan Haruki Murakami.

Kajaba iku, musik Anglo-Saxon minangka masalah umum ing kluwarga Murakami. Nganti pengaruh musik lan sastra ing negara-negara Kulon minangka ciri khas nulis Murakamian. Mengko wong enom iku Haruki milih sinau teater lan Yunani ing Universitas Waseda, salah sawijining sing paling bergengsi ing Jepang. Ing kana dheweke ketemu sapa sing dadi bojone, Yoko.

Pambuka panulis mbesuk

Sajrone dadi mahasiswa, Murakami makarya ing toko musik (kanggo rekaman vinil) lan toko jazz sing sering dikunjungi "Genre musik sing disenengi." Saka rasa kasebut, tuwuh ing taun 1974 (nganti taun 1981) dheweke mutusake nyewa papan kanggo nggawe bar jazz bebarengan karo garwane; dheweke nggawe baptis "Peter Cat." Pasangan kasebut mutusake ora duwe anak amarga ora percaya marang generasi penerus.

Munggah saka penulis laris

Ing taun 1978, Haruki Murakami dikandhani idea saka dadi panulis sajrone dolanan bisbol. Taun ngarep mbuwang Krungu lagune angin (1979), novel pertamane. Wiwit limang taun kasebut, panulis Jepang tetep nggawe crita kanthi karakter sing kaget ing kahanan sing rada ora nyenengake.

Murakami manggon ing Amerika Serikat antara taun 1986 nganti 1995. Kangge, peluncuran saka Kayu Norwegia — Judhul alternatif kanggo Tokyo Blues- ditandhani takeoff ing karir sastra. Sanajan critane wis dipuji dening pirang-pirang yuta pengikut ing limang bawana, dheweke ora bakal dikecualekake saka kritik keras.

Fitur stilistis lan konseptual sastra Haruki Murakami

Surrealisme, realisme gaib, oneirisme ... utawa campuran kabeh?

Pakaryan panulis saka tlatah srengenge sing njedhul ora ana sing preduli. Apa sing menehi kritik sastra, analis akademik utawa sing maca, konsepsi alam semesta murakamian nggawe rasa gumun banget utawa permusuhan sing ora biasa. Yaiku, pranyata ora ana titik tengah nalika mriksa garapane Murakami. Apa sebabe sidang (pra) kaya ngono?

Siji sisih, Murakami ngandut nulis kanthi maksud sing nentang logika, amarga komitmen sing ora bisa ditolak kanggo ngimpi. Akibate, setelan langka sing digawe dening Jepang cedhak karo narasi sing nyata. Kajaba iku, estetika, sawetara karakter lan sumber daya sastra njaga kathah kamiripan kanthi wujud saka realisme gaib.

Sing tunggal Murakamian

Fantasi, swasana kaya ngimpi, lan alam semesta sejajar minangka unsur umum ing narasi Murakami.. Nanging, ora gampang ditemtokake ing arus tartamtu, amarga ing crita lingkungan lan wektu asring dibukak utawa distorsi. Deformasi kasunyatan kasebut bisa kedadeyan ing konteks ilusi utawa ing pikirane paraga.

Napa narasi Murakamian nyebabake permusuhan banget?

Murakami, kaya kepribadian laris liyane - Dan Brown utawa Paulo Coelho, kayata—, dheweke dituduh "repetitif karo karakter lan rekamane." Kajaba iku, detractors saka literatur Asia negesake manawa ora ana wates-wates antara khayalan lan kasunyatane pungkasane mbingungake (ora prelu?) Sing maca.

Nanging, akeh cacat Murakami sing dianggep apik banget dening legiun penggemar lan swara sing disenengi karo cara asline crita. Kabeh karakteristik sing kasebut babagan narasi sing dimuat karo unsur surealis, impen lan fantasi uga bisa dingerteni ing Tokyo Blues.

Murakami's 5 buku laris

  • Tokyo Blues (1987)
  • Babad manuk sing angin ing jagad (1997)
  • Sputnik, tresnaku (1999)
  • Kafka ing gisik (2002)
  • 1Q84 (2009).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.