Sedanipun komandan

Haruki Murakami.

Haruki Murakami.

Sedanipun komandan Iki minangka rilis paling anyar saka panulis Jepang sing terkenal Haruki Murakami. Ing judhul iki, nominasi kekal kanggo Hadiah Nobel ing Sastra nyedhiyakake crita sing nyenengake lan nyenengake, sing ora nggawe klub penggemar gedhe ora peduli. Salajengipun - ing kahanan khas "penulis franchise" - dheweke isih durung tenanan legione haters.

Nyatane, ora ana akeh tinjauan objektif babagan rong jilid sing nyipta crita iki. Tur iki eing sacedhake pelukis sing duwe masalah eksistensial lan nggoleki sing kepengin banget kaya sing aneh. Gagasan sadurunge babagan karya Murakami nyegah pendekatan "polos" kanggo garis-garis anyar kasebut. Apa rega terkenal lan gedhene sukses sampeyan?

Penulis

Jenenge identik karo super sales. Kaya Michael Jackson ing industri musik Harrison Ford ing Hollywood, buku sing sampulane ngemot cap Haruki Murakami pancen apik banget. Sanalika, tanggepan saka masarakat lan pangritik asring padha: adhem lan defenestrated dening klompok sing luwih gedhe lan luwih gedhe.

Dheweke teka ing jagad iki tanggal 12 Januari 1949, ing Kyoto. Kutha kasebut, bebarengan karo Kobe lan Tokyo, memonopoli crita utamane. Kanthi cara sing padha, penulis asring nduduhake predilection kanggo musik kulon. Utamane katresnan sing dirasakake kanggo The Beatles nyata. Ing podo karo, dheweke nyebutake sengit sing meh padha karo rock glam (khususe band Duran Duran).

Jagad batin para protagonis Murakami

Paraga-paraga kasebut tetep nindakake perjalanan sing turbulen. Ngluwihi vicissitude eksternal - nggoleki labirin, ing kasus Sedanipun komandan- unsur sing pancen transenden yaiku panemuan dhiri batin. Pindhah menyang watesan introspeksi paling jero lan luwih jero.

Murakami, liwat protagonis, nuduhake minat khusus ing jagad impen. Ing kana, dheweke mbabarake diatribe ing antarane fantasi lan realita; kadang ing pesawat sing ditumpukake lan, ing wektu liyane, ing konteks komplementer. Dheweke bisa cocog karo impen, uga "kasunyatan": apa sampeyan urip nalika turu utawa turu kanggo urip?

Argumentasi saka Sedanipun komandan

Sedanipun komandan.

Sedanipun komandan.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Sedanipun komandan

Krisis kekal

Pegatan, pamisahan, katresnan sing mokal ... Iki kalebu kahanan umum ing para protagonis Murakami. Karakteristik kasebut katon maneh ing tangan pelukis potret sing ana ing endi. Sedanipun komandan, Tomohiko Amada. Babagan pelukis rawan campur tangan ing plot wong liya kanggo ngisi kekosongan eksistensial lan urip sing ora aman kaya anodyne.

Pramila protagonis cenderung ngetokake kasusahane marang wong liya, nalika menehi pangarep-arep dhewe lan pihak katelu liwat solusi sing ora apik lan ora nyata. Mesthine, akeh "solusi" kasebut bener. Malah ing acara tartamtu, dheweke mbedakake urip utawa mati. Pungkasan, pahami prelu ngindhari musibah paling parah: lali.

Sedanipun komandan, kanthi ringkes

Pelukis potret - sing jenenge ora dikenal umum - miwiti lelungan tanpa tujuan. Tujuan sampeyan: dalan gunung sing rumit ing kepulauan Jepang. Pemicu?: Dheweke ditinggal bojone. Mula, prelu ngungsi, uwal, golek, njelajah, golek ... golek dhewe.

Krisis pamisahan traumatik uga nyebabake dheweke nyerah seni. Ing tengah perjalanan dheweke ketemu karo wanita sing dheweke percaya yen dheweke tresna. Sanajan kedadeyan ing antarane yaiku jinis seks sing kasar. Banjur, wanita kasebut ilang tanpa menehi panjelasan, nambahake perasaan kosong lan ora duwe pengarep-arep.

Coincidences lan nyebabake

Mobil protagonis rusak. (Iki minangka poin liyane ing narasi Murakami: Mobil Jepang ketoke ora apik kaya ing saindenging jagad. Utamane, penulis nganggep merek Subaru minangka sing padha karo Asia ing Volvo Swiss: Dheweke pura-pura mewah , nanging ora).

Introspeksi

Saiki perjalanan bakal "nang". Kanggo tujuan kasebut, omah sing apik ing tengah gunung bakal migunani banget kanggo Tomohiko.. Omah kasebut kalebu kanca pelukis tuwa sing misuwur, sing dina pungkasan digunakake ing fasilitas perawatan kanggo wong tuwa.

Ing njero ruangan sing misterius (ditemokake kanthi pitulung sing ora bisa dingerteni), entuk lukisan kanthi irah-irahan Sedanipun komandan. Piece iki nggambarake adegan saka opera kondhang Don Giovanni dening Lorenzo da Ponte kanthi musik saka Wolfgang Amadeus Mozart.

Ilang anyar

Potretis sing ora sopan nampa komisi: nggambar bocah enom. Pakaryan iki ngidini sampeyan seneng nglukis maneh. Dheweke wis ngrampungake kebiasaan sadurunge, nanging ora kanthi cara sing seneng banget, kepengin banget karo wong lanang lan Subaru sing putih. Kajaba iku, Tomohiko sing lagi kesasar ngubungake ngilange wanita misterius (saka wengi hawa nepsu) karo kendharaan sing nabrak.

Penugasan kasebut uga bakal nggawa minat romantis sing anyar: bulik bocah wadon kasebut. Nalika jagad raya katon seimbang, kedadeyan liyane bakal ilang: bocah wadon sing kudu nggambar. Ing wektu kasebut, "perkara edan" wiwit kedadeyan kanthi cara sing ora bisa dikendhaleni lan ora bisa dingerteni. Akibate, ora dadi tokoh utama utawa para pamaca ngerti apa sing kedadeyan.

Suasana bucolik

Murakami ing luwih saka siji kesempatan wis nggegirisi wates teror. Nanging ora amarga kedadeyan paranormal "klasik", nanging amarga teror sing diwujudake ing para protagonis. Penyebabe: impotensi ora bisa nemtokake endi kasunyatane diwiwiti lan pungkasane impen impen (utawa kosok balene).

Kutipan Haruki Murakami.

Kutipan Haruki Murakami.

En Sedanipun komandan alas sing subur lan lembab dadi labirin anyar. Dheweke ora dadi koridor hotel lawas utawa dalan sing rusak amarga ana lindhu. Yaiku massa sayuran sing kala-kala katon ora bisa ditembus, nanging sing penting banget kanggo medeni. Mula, lelungan introspektif bagean iki asale saka njelajah jerone alas sing kandel.

Kanggo kabeh indra

Ing buku iki, panganggit Jepang pamer kemampuane kanggo nggawe lingkungan sing nindhes. Endi protagonis lan para pamiarsa rumangsa asphyxiated ing jagad sing ayu banget mbebayani lan "khianat". Apa prelu mlaku ing jero supaya bisa nemokake sejatine? Miturut Murakami, kanggo ngluwihi, wangsulane ya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Murakami ditondoi dadi pengarang sing mbagi pendapat. Iki bisa dadi gejala sing apik, novel-novele duwe esensi sing apik banget sing nutupi sampeyan supaya sampeyan rumangsa seneng lan kudu ngrampungake.

    - Gustavo Woltmann.