Thompson lan Wambaugh, klasik ireng banget nalika musim panas banget

Musim gugur iki pancen ora apik. Kekeringan ndharat tanah setengah Spanyol. Sisih sisih lor-kulon minangka padang rumput sing digawe sawetara wong tanpa jiwa ing pedalaman Galicia lan Asturian sing apik. Ing sisih wétan Lor, roh umum uga wis suwe saya panas. Lan dudu awan ing cakrawala kanggo nyegerake swasana. Iya wayahe nguntungake kanggo fantasi paling peteng ing pamaca. Lan cara sing luwih apik tinimbang ndeleng klasik liyane expeditious.

Jim Thompson lan Joseph Wambaugh yaiku rong jeneng paling diakoni lan diajeni novel kajahatan Amerika Utara khususe uga umume. Pengaruh saka hebat liyane saka genre kaya angelino James ellroy utawa viking Jo Nesbø ing Eropa lawas, sapa wae sing seneng ngurmati jinis iki mesthi wis maca salah sawijining karyane. Dina iki aku maneh sawetara wakil sing paling misuwur.

Jim Thompson

Ana telung puluh loro cara kanggo nyritakake lan aku wis nggunakake kabeh, nanging mung ana siji plot: samubarang sing ora katon.

(Anadarko, Oklahoma, 1906 - Pantai Huntington, California, 1977). Thompson dheweke tilar donya tanpa ngakoni yen wis entuk wektu. Sawetara nyelehake ing Tritunggal Suci Amerika jinis iki Chandler y hammett wujud Dheweke dadi penulis karya sing produktif 29 novel diterbitake lan malah luwih akeh diterbitake. Ana komponen gedhe ing njero autobiografi (Dheweke minangka putra sheriff korup sing kudu ngungsi menyang Meksiko lan pungkasane lampus).

Dheweke nggambarake hell sing dipanggoni ing Amerika Serikat ing paruh pertama abad kaping XNUMX kanthi klambine alkoholisme. Dheweke meh ora nate sinau babagan literature, nanging dheweke nindakake artikel koran. Dheweke ngirim duweke novel kaping pisanan kanthi 39 taun lan dheweke nulis 12 taun setengah. Dheweke uga ana ing crosshair Komisi Penyihir Senator Joseph McCarthy sing dikutuk ing taun 1951.

Antarane karya agung yaiku judhul sing kudune ana loro ing ngisor iki, nanging uga Wengi liar o Sing uwal, antara liya. Dheweke uga mlebu loro ing skrip dijupuk paling misuwur dening Stanley Kubrick ing rong karya liyane bioskop, Heist sampurna y Path of Kamulyan.

1.280 jiwa

Nick inti minangka komisaris khas kutha cilik Amerika sing katon surem lan ora jelas banget, nanging sejatine apa pinter sing pura-pura bodho. Intelijen kasebut minangka bebaya nyata kanggo wong-wong sekitar. Kajaba iku, kabeh tumindake kanggo kepentingan awake dhewe tanpa preduli marang akibate wong liya. Langkah wicaksana Thompson yaiku njaluk wong lanang sing ora sopan lan ora semangat kaya Corey pungkasane seneng karo kita lan kita pengin dheweke menang ing pemilihan anyar kanggo komisioner nglawan saingan sing wong integritas.

Pembunuh ing njero awakku

Ditulis ing 1952, nyritakake babagan urip sepi ing Central City, sawijining kutha minyak ing West Texas. Ing kana Wakil Sheriff Lou Ford, sing dianggep kabeh wong minangka wong sing tentrem lan apik, bali menyang "penyakit" sing nggawe dheweke tumindak durjana nalika mudha. Wiwit kuwi Lou pingin katon normal antara liya, kayata, ing hubungane karo Amy Stanton, bocah wadon saka kulawarga sing apik, kaya dheweke. Nanging kabeh bakal nyebabake kiamat getih.

Dadi dadi adaptasi film taun 2010 katuntun dening Michael Winterbottom lan dibintangi Casey Affleck, Kate Hudson lan Jessica Alba.

Joseph Wambaugh

Novel Wambaugh nylametake nyawaku. James ellroy

Wambaugh wis ngancik 80 taun Januari taun iki. Putra Polisi, dheweke mlebu ing Marinir nalika umur 17 taun. Sawise lulus saka Chaffey College, dheweke mlebu Universitas LAPD ing taun 1960, sajrone dheweke nggunakake patbelas taun lan entuk sersan detektif. Dheweke dadi penulis sawetara novel sing fiksi lan kasunyatan campuran. Antarane uga Lapangan bawang o Ksatria biru.

Para perwira anyar

Iki minangka novel pertamane lan diterbitake ing 1971. Nyritakake babagan Lima taun magang saka telung pejabat polisi Los Angeles sajrone suwidakan. Sajrone wektu kasebut, dheweke nyelidiki rampokan lan mburu perek, perang perang geng lan nyuda gelut kulawarga. Nanging dheweke uga ngerti manawa dheweke ora setuju apa sing dipahami saben wong sing apik lan sing ala.

Wis jangkah mumet lan potret sing bisa dipercaya rutinitas polisi kanthi kerja suwene suwene kerja ing kantor utawa ronda. Dheweke diadaptasi menyang bioskop ing taun 1972 banjur padha main lintang George C. Scott lan Stacey Keach.

Stasiun Hollywood

Kali iki para protagonis petugas saka wilayah Hollywood. Dheweke ngliwati rutinitas sing biasa diwaspadai karo sersan polisi sing dijuluki Oracle. Nanging rutinitas kasebut bakal ganti nalika kedadeyan sing kedadeyan ora ana gandhengane cilik paling ngagetne kedadeyan ing taun-taun pungkasan. Resolusi sampeyan bakal ngelingake sampeyan yen ing Los Angeles ora ana watesan kanggo medeni lan ekstremisme.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   natxo ngandika

    Loro pahlawanku ……… .. laporan apik

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Matur nuwun Kita nuduhake pahlawan.