Teo Palacios. Wawancara karo penulis La boca del diablo

Foto: Situs web Teo Palacios.

Theo Palacios (Dos Hermanas, 1970) yaiku, saliyane kanggo panulis novel sejarah misuwur, penasehat editorial y pelatih penulis dheweke mulang guru kursus lan lokakarya wiwit taun 2008. Buku kaping lima lan pungkasan sing diterbitake rong taun kepungkur Cangkem Iblis, novel intrik lan misteri sing ditemtokake ing abad kaping XNUMX. Nanging uga wis nggawa kita liwat Jagad kunaing karajan taifa ombak Spanyol saka Habsburg.

Dina iki diwenehake wawancara iki ing ngendi dheweke ngobrol babagan buku pertamane, pengaruhe, hobine dadi maca lan panulis, genre favorit lan nganalisa adegan penerbitan saiki. Aku ngormati wektu, pengabdian lan kabecikan sampeyan.

WAWANCARA Karo TEO PALACIOS

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

TEO PALACIOS: Leres, sejatine ora. Aku yaiku maca awal yen umurku 4 taun, aku bakal njupuk buku lan miwiti maca, nanging kelinganku durung suwi. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing dakelingi maca yaiku Momo.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

TP: Buku kapisan sing ditinggalake aku a tilas jero lan nggawe aku nangis Crita sing ora ana enteke. Aku duwe sawetara 10 utawa 11 taun lan nalika tekan kaca pungkasan aku wiwit nangis kanthi ora tenang: crita sing ora ana enteke, kepiye bisa mungkasi? Mengko, yen wis diwasa, Pangeran saka cincin duweni pengaruh sing kuat marang aku lan yaiku njeblugake mungkasi kanggo miwiti nulis kanthi niyat saka kirim.

  • AL: Sapa sing dadi penulis favoritmu? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

TP: Sampeyan mung angel ngomong mung siji. Tolkien, mesthine minangka referensi. Nanging ana macem-macem penulis sing aku bakal milih sawetara perkara utawa liyane. Contone, saka Ken follet Aku seneng banget karo irama sing diceritakake. Saka Vazquez-Figueroa kemampuane nggawe petualangan sing apik kanthi sawetara sumber. Saka Walter scott jenius kanggo nggabungake unsur nyata lan fiksi lan nuwuhake novel sejarah kaya sing wis dingerteni, mula dheweke bisa nyebutake sawetara liyane.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

TP: Aku dudu mitomaniak, jujur. Mesthi wae, ana karakter sing apik ... Bisa uga Rob J Cole, protagonis saka Dhokter, dening Nuh Gordon, bakal dadi karakter sing bakal dakkarepake.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

TP: Nganggo tugas aku nuntut banget nalika maca lan Aku ora seneng banget maca, buku dadi angel banget kanggo hooking aku lan nggawe aku bali menyang kaca lan malah maca maneh. Aku mania yaiku takon a buku sing kula gawe aku lali ngendi aku. Yen sampeyan ora entuk, aku ora nuwun sewu.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

TP: Aku bisa maca kapan wae, ing endi wae. Maca yaiku a kesenengan sing bisa dinikmati casi kapan wae.

  • AL: Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panulis?

TP: Kanggo miwiti karir, kaya sing dakkandhakake, Tolkien. Banjur ana buku, Leon Bocanegradening Vázquez-Figueroa, saka ngendi aku nyilih gaya lan swara narasi kanggo sawetara perangan saka Putrane Herakel, novel pertamaku. Aku pungkasane panganggit minangka rehash gaya lan teks sing wis menehi tandha salah sawijining cara utawa liyane, sanajan sampeyan ora ngerti.

  • AL: Genre favorit sampeyan kajaba sejarah?

TP: Aku seneng novel petualangan lan fantasi epik, Dheweke uga teror. Aku muja plot saka Stephen King, sanajan umume aku njijiki pungkasane. Aku uga wis maca akeh Agatha Christie lan Sherlock.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

TP: Aku lagi maca a novel norse jinis ireng, Kasus Hartung. Aku nulis a novel sing digawe ing pungkasan abad kaping XNUMX lan prinsip XVIII.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

TP: Kayane wis suwe banget pasar buku wis kebak. Aku wis ngobrol kaping pirang-pirang karo agen, kalebu editor, babagan iki lan aku yakin manawa ana akeh buku sing diterbitake. Ora ana akeh buku bacaan.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal entuk sing positif kanggo novel mbesuk?

TP: Kula pribadi Aku ora nandhang sangsara banget saka kurungan. Wis pirang-pirang taun aku kerja ing omah, dadi akuaku biyen nginep pirang-pirang jam suwene, lan aku duwe perro, dadi acara dolananku durung diwatesi banget kaya liyane. Dene apa aku wis nguntungake utawa ora, wektu bakal ngomong. Kanggo wayahe, Aku wis maju ing novel anyar, sing ora sithik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.