Tembung Roald Dahl digabung menyang Kamus Inggris Oxford

Roald Dahl

Dina liyane kita ngobrol ing Kasusastran Saiki babagan sawetara tembung sing dheweke Kamus Inggris Oxford ditandhani karo Shakespeare nalika dikonfirmasi manawa dheweke ora lan komunikasi yen bakal nganyari. Lan kurang wektu kepungkur, kita ngandhani yen aku ngerti umure wis 100 taun sawise lair penulis. Ngelingi 100 taun, Kamus Inggris Oxford  wis nggabungake 6 tembung anyar sing digawe dening pangarang Roald Dahl.

Roald Dahl bakal mesthi kelingan amarga critane bocah-bocah sing lucu uga nggawe sawetara karakter fiksi sing paling disenengi para nonton. Sawetara judhul sing misuwur yaiku "Charlie and the Chocolate Factory", "Matilda" lan "James and the Giant Peach", crita nalika nggunakake basa sing beda-beda kanggo njlentrehake jagad buku-buku kasebut, muter swara lan prinsip linguistik sing mlengkung kanggo nggawe tembung anyar kasebut.

Kanggo ngurmati manawa pangarang isih urip saiki, mesthine dheweke bakal dadi 100 taun, Kamus Inggris Oxford wis mutusake kanggo nambah sawetara tembung lan ukara sing paling misuwur Dahl, kalebu ing antarane «Oompa Lumpa» sing misuwur. Tembung-tembung kasebut wis dilebokake ing edhisi paling anyar, sing saiki kasedhiya.

"Gawan ing DEO (Kamus Inggris Oxford) saka pirang-pirang tembung sing diciptakake lan digandhengake karo Roald Dahl nggambarake pengaruhe minangka pangarang lan gaya sing jelas lan khas."

"Kanggo akeh bocah, karya Roald Dahl ora mung dadi pengalaman pertama nalika maca, nanging uga dadi pengaruh kaping pisanan tumrap kekuwatan nggawe basa."

Ana enem tembung sing wis dilebokake ing kamus edisi paling anyar lan ing ngisor iki:

Dahlesque

Istilah iki nuduhake soko sing mirip utawa duwe ciri karya Dahl.

"Biasane ditrapake kanthi plot, tumindak ala ala utawa karakter diwasa nistha, lan humor ireng utawa medeni."

Tiket Emas

Tiket Emas, utawa tiket emas ing basa Spanyol, nuduhake tiket sing misuwur sing ditandhani anak-anake Charlie lan pabrik coklat sing wis menang ing tur pabrik. Ing kamus Inggris tegese kaya ing ngisor iki:

"Tiket sing menehi hadiah kanggo sing nduwe hadiah utawa eksklusif, pengalaman kesempatan, lsp."

Kacang manungsa

Kacang buncis utawa bean manungsa ing basa Spanyol minangka pocapan sing salah saka tembung "manungsa" (manungsa ing basa Spanyol) sing asring digunakake dening raksasa saka "Raksasa budi pekerti sing hebat." Nanging, panggunaan pisanan "kacang Manungsa" wiwit ana ing majalah satiris Inggris Punch, sing nggunakake ukara kasebut ing taun 1842.

Opo Opo

Bisa uga iki minangka tembung kaping pisanan sing dipikirake yen kita nyebutake penulis, sawetara tembung gawe saka drama "Charlie and the Chocolate Factory." Oompa Loompa ora liya minangka buruh Willy Wonka sing bisa dideleng ing adaptasi film Gene Wilder ing taun 1971.

scrumdiddlyumptious

Aku ora bakal nolak manawa angel kanggo nulis tembung kasebut, apa maneh ngucapake. Originally tembung iki digunakake ing "The American Theasaurus of Slang" ing taun 1942, nanging, maneh, dadi tembung thanks maneh diterbitake "The Great Good-natured Giant."

Witching jam

Wiching hour utawa Hora de las brujas ing basa Spanyol minangka ekspresi sing padha karo sing digunakake Shakespeare. Ing Hamlet, panulis nggunakake istilah "wektu penyihir" kanggo kaping pisanan, nanging Dahl sing nggunakake variasi cilik sing ngowahi wektu kanthi jam lan nggawe ukara sing beda. Pakaryan sing mbaleni, tembung-tembung kasebut dipikolehi saka "The Great Good-natured Giant" lan, miturut Kamus Inggris Oxford, tegese kaya ing ngisor iki:

"Wayahe khusus ing tengah wengi, nalika kabeh bocah lan wong diwasa turu turu lan kabeh perkara peteng ora ndhelik mula ndhelikake kabeh jagad."

Lan iki ana 6 tembung utawa kombinasi tembung sing bubar digabung menyang kamus Oxford English.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.