Tembung Eduardo Mendoza nalika nglumpukake Hadiah Cervantes

Dina iki panulis Gambar placeholder Eduardo Mendoza, duwe janji wajib karo karir sastrane. Iki diklumpukake saka tangane Raja Felipe VI ing Hadiah Cervantes 2016, penghargaan sing pantes banget lan uga didhukung dening akeh pangritik sastra.

Ana pangarep-arep banget apa sing bakal dikomentari penulis wawasan kasebut ing pidato lan saiki kita bisa ngirim kabeh tembunge siji-siji. Kanthi rasa humor sing khas, wis ana ing ngarsane dheweke ninggalake "mutiara" humor pertama. Dheweke ujar manawa dheweke dikancani karo kulawarga, kanggo menehi kritik, lan uga kanca-kancane, supaya dheweke gelombang ... Yen sampeyan pengin ngerti sisa tembunge, gabung karo artikel liyane.

Pidato dening Eduardo Mendoza

Eduardo Mendoza minangka salah sawijining penulis sing ora bosen, sing pantes dirungokake, sing sampeyan ngerti yen sampeyan entuk gangguan, dheweke bakal nerbitake frase sing bisa dibingkai utawa direkam ing salah sawijining piring kanggo tansah kelingan. Dadi, kita pengin menehi pidato kanthi lengkap, saben tembung ... Hakim dhewe:

Sawise ditinjau siji-siji saka kaping 4 dheweke maca Don Quixote lan alasan sing nyebabake dheweke nggawe, pungkasane dheweke ujar:

«Kesimpulanku yaiku Don Quixote pancen edan, nanging dheweke ngerti yen dheweke pancen bener, lan dheweke uga ngerti manawa wong liya sing waras, mula, dheweke bakal ngidini dheweke nggawe omong kosong apa wae sing ana ing pikirane. Pancen kosok baline karo sing daklakoni. Aku yakin aku minangka model akal sehat lan aku percaya yen wong liya kaya shower, lan amarga iki aku bingung, wedi lan ora puas karo kahanane jagad iki.

Sawise iki, dheweke ngomong babagan owah-owahan radikal sing umume ditindakake budaya:

"Teknologi wis ngganti dhukungan saka kaca kosong sing misuwur, nanging durung ngilangi teror sing ditindakake utawa upaya sing ditindakake."

Dheweke pamit kanthi ujar manawa dheweke bakal terus dadi kaya sing wis diramekake sadurunge: "Eduardo Mendoza, miturut profesi, gaweyane."


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.