Telung panulis Rusia klasik sing arep menyang Revolusi

Ana isih sithik kanggo pahargyan satus taun minangka salah sawijining prekara paling penting ing abad kepungkur. Ing Revolusi Oktober taun 1917 ing Rusia ditandhani ing sejarah manungsa. Waktune pas kanggo mriksa sawetara jeneng amba saka literatur Rusia ekstensif lan khusus. Dadi kita ndhisiki, menyang Abad XIX, sing disenengi para juru dongeng Pushkin, Afanásiev utawa Chekhov dheweke mesthi pantes dipikir.

Alexander Pushkin - Putri kapten

Pujangga, penulis sandiwara lan novelis, Pushkin dianggep minangka pangadeg sastra Rusia modern. Pakaryan kasebut dipigura ing pamindhahan romantis. Dheweke uga dadi pelopor ing panggunaan basa krama ing karya lan gayane nyampur drama, romansa lan sindiran.

Putri kapten Punika a novel sejarah, sanajan dheweke nyritakake kedadeyan Pushkin sing meh kontemporer. Iki dianggep minangka salah sawijining literatur Rusia sing paling apik. Originally diterbitake ing 1836 ing majalah sastra terbitan kaping papat Ing Kontemporer y nyritakake kanthi fiksi Pemberontakan nyata Pugachov kedadeyan antara taun 1773 nganti 1774.

Paraga protagonis yaiku Piotr Griniov lan Maria Ivanovna, sing kisah tresnane ngalami macem-macem variasi, saka Pemberontakan Pugachev nganti pungkasan, kanthi Kaisar Catherine ing tahta. Pengepungan, gelut, kekancan lan pengkhianatan, mungsuh sing mengko dadi kanca lan kosok baline, duel lan nylametake. Nanging ing ndhuwur kabeh crita katresnan kasebut ana pungkasane ana asile.

Alexander Afanasiev - Dongeng pareng Rusia

Afanásiev (1826-1871) uga dikenal minangka "Grim Rusia". Sampeyan bisa uga iki kumpulan crita yaiku, ing jejere sing digawe sedulur Grimm, sing paling dawa ana. Nanging, isine ora kaya teks Grimm.

ing Dongeng pareng Rusia minangka kumpulan crita cekak sing dikoleksi penulis saka anekdot kelas menengah lan ngisor ing abad kaping XNUMX ing Rusia. Iki kalebu crita cekak Rusia, Ukraina lan Belarus lan pisanan diterbitake ing antarane taun 1855 lan 1863. Salinan pertama diterbitake ing Jenewa ing taun 1872, setaun sawise mati penulis.

Crita kasebut konten eschatologis lan luwih pornografi tinimbang erotis, uga duwe sentuhan humor lan anti-clericalism, sing ateges kerja kasebut yaiku disensor ing Rusia tsarist. Sawetara crita (kanthi judhul luwih jelas) sing kalebu yaiku: Wanita lan bruwang kasebut Louse lan loak, pus lan bokong, wisuh bokong!, Perkawinan wong bodho, pitik jago panas, patemon pisanan pacar karo pacar, Wanita enom sing bungah, Crita saka imam sing nglairake pedhet, anget aku! Lan terus nganti 78 crita.

Anton Chekhov - Crita kapisan

Chekhov dianggep dalang dongeng russian agung. Dheweke dadi dhokter, panulis lan penulis drama lan kalebu ing saiki luwih psikologis realisme lan naturalisme. Dheweke nguwasani crita cekak kaya ora ana wong liya lan uga salah sawijining panulis paling penting ora mung panulis Rusia ing abad kaping XNUMX.

Wiwit taun 1879 Chekhov sinau babagan kedokteran ing Universitas Moskow. Nalika dheweke wiwit kolaborasi nulis ing macem-macem majalah. Dheweke uga nggambar iki crita pisanan, sing katon diterbitake ing koran Oskolki, Koran St. Petersburg. Chejov tilar donya tanggal 15 Juli 1904 ing spa Jerman Badenweiler amarga tuberkulosis nalika yuswa 44 taun.

Ing saben crita kasebut, sampeyan bisa ngerteni penguasaan ing nuansa emosi lan ing potret psikologis karakter. Dheweke milih a pendekatan kritis ing teks kasebut, yaiku kebak kepekaan lan rasa humor. Crita, entheng lan nada cepet, nggawe kita eseman. Nanging nalika rampung maca, humor iki banjur dadi medeni nalika ngerti manawa kita uga wis nyekseni kabeh tragedi alam manungsa.

Sawetara judhul crita kasebut yaiku: (1883) Pangilon mlengkung, Bungah, mas kawin, Putri Albion, Calumny, Ing segara (crita pelaut), Konsultasi. (1884) Dekorasi kasebut Singers, Surgery, Saka wajan nganti bara. (1885) Seragam Kapten, Mayit, Pemburu, Panulis, Mirror, Anjing Mahal.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.