Adaptasi sastra paling anyar kanggo film lan televisi. Sithik kabeh

Autumn kebak. Adhem bakal teka lan aku menehi review ing adaptasi sastra paling anyar sing wis dadi film y seri. Aku wis milih papat iki, sanajan ana akeh platform televisi kaya saiki. Loro wis bisa dideleng: Enola Holmes y Tanah kelairan, lan liyane loro, Rebecca y Pati ing Kali Nil, saiki dibebasake ing wulan Oktober. Kaya sing sampeyan ngerteni, film lan televisi ora duwe ide utawa luwih becik nggunakake akeh sumber sastra sing apik.

Enola Holmes

23 September - Netflix

Adhedhasar seri buku pemuda dening Petualangan Enola Holmes ditulis dening penulis Amerika Utara Nancy springer, sing uga nulis fiksi ilmiah. Tekan format film udakara rong jam. Iki nyritakake babagan Enola Holmes, ing adhine sadulur Holmes. Utawa, dheweke sing ngandhani wong pisanan lan langsung ngubungi para pamirso.

Setel ing Inggris Victoria, Mycroft lan Sherlock Holmes ninggalake omah kulawarga ing omah Enola lan ibune. Ing kana, lan matur nuwun marang dheweke, Enola urip kanthi kabeh jinis sinau, wiwit saka budaya budaya nganti seni beladhiri, lan uga kebebasan mikir mutlak. Nanging ing sawijining dina ibune ngilang lan Enola rumangsa ditinggal.

Sedulur-sedulure teka ngrawat dheweke, karo Mycroft (sing paling tuwa, tutor lan ora grapyak), sing pengin mlebu Enola ing sekolah bocah-bocah wadon, lan Sherlock wis duwe reputasi minangka peneliti sing apik. Nanging Enola, sawise nemokake sawetara pitunjuk yen ibune wis nilar dheweke lan ngerti, mutusake minggat kanggo nggoleki dheweke. Ing dalan dheweke ketemu a bangsawan enom, sing uga wis minggat saka kulawargane, sing ditulungi uwal saka penganiaya. Lan bareng bakal tekan London. Ora ana maneh pitunjuk sing bisa dipahami, luwih akeh bebaya lan gelut tangan lan liyane mecahaken misteri ing mburine ilang ibune Enola lan ancaman kanggo Lord Tewksbury sing isih enom.

Kanthi iki tutul feminin lan feminis pira kedadeyan saiki, film katon. Yaiku nglipur lan netepi apa sing dienggo. Bisa uga dheweke rada kabur karakter sedulur Holmes, nanging amarga protagonis yaiku Enola, bisa dingerteni.

Akeh sukses sing bisa diduweni amarga para pemeran sing dipilih, kanthi a Millie Bobby Brown sing nuduhake apa sebelas sampeyan Stranger Things Dheweke menehi karisma sing sithik banget aktris enom saiki. Lan a Henry Cavill sing ngasilake kabeh kemasan a Sherlock Holmes universal kanggo karakter adhine. Wis rampung kanthi jeneng apik ing papan adegan Inggris kayata Frances de la Tour o Helena Bonham Carter.

Tanah kelairan

27 September - HBO

Saiki prakteke klasik ditulis dening Fernando Aramburu wis dirilis adaptasi iki. Wis ora dikecualekake saka kontroversi ing promosi, kaya sing bisa dideleng saka subyek sing dibahas lan, utamane, kanthi cara platform televisi wis bisa nggawe.

Tandatangan Aitor gabilondo, sing saiki dadi rong aktris saka fiksi komedi liyane, Ing kana. Elena Irureta lan Miren Gabarain Dheweke ngowahi rekor nalika main karo ibu loro kasebut nalika ngalami terorisme ETA ing taun-taun kasebut ing Negara Basque.

Aramburu wis nuduhake wareg karo seri, miturut pratelan kanggo Vanguard. Iki misuwur kanthi "level sing dhuwur banget ing saben cara" lan setya banget, "ora mung kanggo acara-acara sing diceritakake, nanging swasana."

Rebecca

21 Oktober - Netflix

Aku terus karo rong klasik nyata, saka penulis sing paling misuwur lan paling populer ing kabeh jaman: Daphne du maurier y Agatha Christie.

Saka kaping pisanan, ana review babagan Rebeca (cc kaping pindho ana ing basa Inggris), crita abadi perkawinan sing dikutuk saka gusti De Mangsa lan garwa pertama sing lara, Ribkah judhul kasebut. Lan kepiye hantu bakal ngrancang perkawinan sing anyar karo wanita nomer loro sing wis cilik, De Winter nggawa omah gedhong kulawarga, Manderley. Memedi sing temtu wis njebak jiwane sing misterius lan angker Bu Danvers, sing duwe omah.

Pemeran kasebut kepala Armie Hammer minangka Maxim de Winter, lan sing uga bisa dideleng ing Pati ing Kali Nil. Ibu de Winter sing anyar yaiku Lily james lan wis luwih saka suci Kristin Scott-Thomas yaiku Bu Danvers. Dadi luwih becik sampeyan ndeleng versi sing sampeyan tandatangani Alfred Hitchcock ing 1940, karo Lawrence Olivier, Joan Fontaine lan Judith Anderson.

Pati ing Kali Nil

16 Oktober ing bioskop.

Aku ngrampungake nganggo versi anyar judhul iki, salah sawijining Agatha Christie sing paling misuwur. Maneh karo Kenneth Branagh minangka protagonis lan mbaleni minangka Hercule Poirot sawise Rajapati ing Orient Express. Ing kene Poirot, nalika plancongan ing pelayaran kali, nyelidiki mateni ahli waris enom sing sugih. Dheweke diiringi pemeran sing uga beda-beda karo Gal Gadot utawa Annette Benning. Kita uga bisa ngeling yen Peter Ustinov (1978).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Adaptasi sing apik banget, Enola dadi kejutan sing apik ing taun iki, muga-muga bisa ndeleng luwih akeh kaya iki ing wektu ngarep.
    - Gustavo Woltmann.