Tanpa wates ing alang-alang

Tanpa wates ing alang-alang

Tanpa wates ing alang-alang

Tanpa wates ing alang-alang minangka karangan sing disiyapake dening panulis lan filologologis Zaragozan Irene Vallejo. Diterbitake ing 2019, teks iki ngelingake kanthi rinci babagan sejarah penciptaan lan evolusi buku kasebut wiwit pirang-pirang abad. Setahun mengko, amarga sukses lan ditampa, karya kasebut entuk sawetara penghargaan, antarane yaiku: Hadiah Esai Nasional Spanyol lan Mripat Kritik kanggo Narasi.

Kanthi karangan iki, karir penulis dadi catapult, ngatur kanggo ngluwihi 200.000 salinan sing didol lan cepet dadi bakul sing paling laris. Pakaryanipun nampi persetujuan ageng ing tanah Spanyol, sing ngidini internasionalisasi, amarga wis diterjemahake luwih saka 30 basa nganti saiki.

Tanpa wates ing alang-alang (2019)

Iki crita luwih saka 400 kaca, yaiku nyritakake panemuan buku, bagean saka pangembangan lan kedadeyan penting sajrone sejarah. Ing karya iki udakara 3000 taun kedadeyan kedadeyan, antarane jaman biyen lan saiki. Essay va wiwit digawe buku kaping pisanan, perpustakaan lan pamiarsa pisanan ing jaman kuna, nganti saiki.

Kanthi karya iki, panganggit bisa dadi wanita kaping lima sing menang penghargaan Essay Nasional Spanyol. (2020), saliyane nampa komentar sing apik banget. Antarane pangalembana, tembung Mario Vargas Llosa misuwur: "Kanthi ditulis kanthi apik, kanthi kaca sing apik tenan; seneng buku lan maca minangka swasanane kaca-kaca karya agung iki ”.

Crita sing lair ing tengah kesulitan

Panganggit ngalami jaman kulawarga sing angel Nalika miwiti nulis buku iki, putrane lara banget. Pirang-pirang wulan dheweke urip ing rumah sakit karo bocah cilik, ing pirang-pirang puluhan perawatan medis, kemoterapi, jarum lan gaun biru.

Nanging Irene maneh ngungsi ing bidang sastra, nalika nulis esai dhewe. Nalika wis lega karo bojone, dheweke banjur mulih, njupuk buku catetan, lan wiwit nulis. Kanthi cara iki, litterat duwe wektu tentrem lan tentrem, adoh saka kuwatir nalika kasebut. Tanpa curiga manawa dheweke bakal nulis sukses sing bakal ngowahi urip.

Crita sing beda lan lengkap

Katalog akeh Tanpa wates ing alang-alang minangka karangan sing luar biasa lan luar biasa, amarga isine lengkap lan macem-macem. Ing artikel kasebut, bisa ditemokake rincian umum lan tradisional kayata humor, puisi, narasi, crita deso, biografi, fragmen jurnalistik, lan etimologi. Saliyane adegan sejarah sing hebat sing ana sajrone lintasan ekstensif kasebut luwih saka 30 abad.

Jeneng sing wiwitane dienggo penulis yaiku: Kasetyan sing misterius, kanggo menehi pajeg kanggo Borges. Nanging diowahi miturut saran saka omah penerbitan, wektu iki nuduhake Pascal, sing negesake manawa manungsa "mikir alang".

Komposisi

Pakaryan kasebut ngemot 2 bagean; sing pertama: Yunani mbayangake masa depan, kanthi 15 bab lengkap ing njero. Ing kana, crita kasebut dikabarake ing macem-macem kahanan: urip lan gaweyane Homer, paprangan Aleksander Agung, Perpustakaan gedhe Alexandria - kamulyan lan karusakane - Cleopatra. Uga, wektu sing angel lan prestasi: wiwitane abjad, buku pisanan lan toko buku sing lelungan.

Banjur sampeyan duwe segmen nomer loro: Dalan-dalan ing Roma. Bagean iki ngemot 19 bab, ing antarané yaiku: "Panulis Miskin, Pamaca Sugih"; "Librero: perdagangan resiko"; "Ovid tabrakan karo sensor"; lan "Canon: sejarah alang-alang". Panulis ngakoni manawa ana pihak katelu sing tekan penemuan mesin cetak, nanging mutusake kanggo njaga konten kasebut, amarga bakal nggawe esai dadi dawa.

Sinopsis

Minangka karangan sing mlaku liwat njlimet buku liwat macem-macem bahan, kayata: kumelun, watu, lempung, alang-alang, tembikar, papirus, perkamen, lan cahya. Opo maneh, uga nyritakake kedadeyan sejarah ing endi diterangake: perang, jeblugan gunung geni, kraton Yunani, wiwitan perpustakaan lan papan kanggo nggawe salinan tulisan tangan.

Sajrone crita kasebut karakter beda muncul lan sesambungan, sapa kudu ngatasi nomer akeh kasusahan kanggo njaga buku. Iki dudu babagan pahlawan super, nanging kanggo masarakat biasa: guru, salesman, juru tulis, juru crita, pemberontak, penerjemah, budak, lan liya-liyane.

Kajaba iku, nerangake sejarah kontemporer; Bagéan penting saka perjuangan sing ana gandhengane karo tema sastra dibabar. Akun lengkap babagan macem-macem tahapan sing ditindakake buku sajrone proses kaslametan minangka salah sawijining sarana paling penting kanggo nyebarake ilmu.

Babagan panganggit

Ing taun 1979, kutha Zaragoza ndeleng kelairan Irene Somoza. Wiwit cilik, dheweke duwe ikatan karo buku, amarga wong tuwane maca lan crita marang dheweke sadurunge turu. Jam 6 dheweke ketemu Odyssey, bapake crita karo dheweke saben wengi nalika crita, lan saka kana dheweke dadi penggemar crita babagan mitologi.

Ing jaman sekolah dadi korban saka bullying dening kanca-kanca siswa, sing malah nyebabake dheweke nyiksa fisik. Kulawargane minangka dhukungan dhasar ing tahap iki, sanajan papan perlindungan utamane yaiku buku. Kanggo Irene, mulih lan maca katon minangka keslametan.

Pasinaon Profesional

Panulis nindakake pasinaon unggul en universitas Zaragoza lan Florence, dheweke lulusan lan mengko entuk gelar doktor ing Filologi klasik. Sawise ngrampungake karir, dheweke wis menehi dhukungan kanggo nyebarake lan nyebarake kabeh sing ana gandhengane karo klasik sastra.

Urip pribadi

Litterat yaiku nikah karo produser film Enrique Mora, karo sopo dheweke duwe anak lanang jenenge Pedro.

Makarya

Saliyane makarya dadi panulis lan filologi, dheweke makarya dadi guru ing macem-macem universitas ing negara kasebut. Saiki, nulis artikel kanggo koran Spanyol El Pais y Herald saka Aragon, ing endi kawicaksanan kuna gegandhengan karo tema modern. Sawetara ulasan kasebut disusun dadi rong karyane: Biyen sing ngenteni sampeyan (2008) lan Ana wong sing ngomong babagan kita (2010).

Lomba sastra

Panulis kudu menehi 8 buku, kiriman kaping pisanan yaiku: Lampu sing dikubur, thriller sing dirilis ing 2011. Banjur, dheweke melu literatur kanggo bocah lan bocah enom, kanthi Penemu lelungan (2014) lan Legenda pasang surut (2015). Dheweke terus karo: Wisel pamanah, crita katresnan lan ngulandara diterbitake ing 2015.

Buku paling anyar teka ing taun 2019: Tanpa wates ing alang-alang, y ing wektu cendhak dadi bestseller. Esai iki wis dianugerahi kaping pirang-pirang wiwit diterbitake. Saliyane Mata Kritik Narasi Kritik (2019) lan Essay Nasional (2020), dheweke uga entuk bedane: Rekomendasi Los Pustaka (2020), Hadiah kanggo Sastra José Antonio Labordeta (2020) lan Hadiah Aragón 2021.

Konstruksi

  • Perpustakaan lan terminologi kritis-sastra ing Marcial (2008)
  • Biyen sing ngenteni sampeyan (2010)
  • Lampu sing dikubur (2011)
  • Penemu lelungan (2014)
  • Legenda pasang surut (2015)
  • Wisel pamanah (2015)
  • Ana wong sing ngomong babagan kita (2017)
  • Tanpa wates ing alang-alang (2019)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.