Tangisan Siwa

César Mallorquí

César Mallorquí

Tangisan Siwa (2002) minangka novel kaping wolu sing diterbitake panulis Spanyol César Mallorquí. Iki crita babagan rasa suspense lan intrik, ing endi hubungan lan kulawarga intra-kulawarga dominasi utas narasi. Kajaba iku, sajrone topik teks kayata paseduluran, katresnan sing dilarang lan kaluhuran sing digawe saka wadi rahasia diwenehake.

Protagonis plot kasebut yaiku Javier, bocah cilik umur limalas taun, ngetrapake kewajiban sekolah lan seneng maca fiksi ilmiah. Dheweke tanggung jawab ngetang wong kapisan -beberapa taun mengko- kedadeyan sing kedadeyan wiwit tekane ing Santander ing musim panas 1969. Iki bakal dadi musim panas sing ora iso dilalekake lan akeh petualangan sing nyenengake.

Babagan panganggit, César Mallorquí

Lair ing Barcelona tanggal 10 Juni 1953, César Mallorquí del Corral tansaya gedhe ing kulawarga sing kepenginan sastra. Kasunyatane, bapake yaiku panulis José Mallorquí (kondhang minangka pencipta Coyote). Sanajan nerbitake crita pertamane nalika isih enom, panulis Catalan enom kasebut ora milih karier kanthi surat.

Wartawan, publikis lan panulis skrip

Mallorquín sinau jurnalisme ing Universitas Complutense Madrid (dheweke urip karo kulawarga ing ibukutha Spanyol wiwit umur setaun). Ing kana uga Dheweke dadi kolaborator ing pangembangan skrip kanggo jaringan SER nalika umur 19 taun. Sawise lulus, dheweke kerja dadi jurnalis meh dasawarsa nganti dadi militer ing pungkasan taun 70-an.

Sajrone taun 1980an, Mallorquí makarya utamane ing jagad pariwara lan kanthi nggawe naskah televisi. Mengko Ing wiwitan taun 90-an, dheweke wiwit mikir kanthi serius manawa bisa nyedhiyakake diri kanggo nulis kanthi profesional. Banjur, dipengaruhi dening penulis kayata Borges, Bester lan Bradbury, antara liya, dheweke condhong menyang fiksi ilmiah lan plot fantasi.

Karir sastra lan pangenalan

Sadurunge diterbitake novel pertamane, Rod wesi (1993), César Mallorquí wis nampa sawetara penghargaan amarga pakaryan minangka skrip. Antarane, penghargaan Aznar 1991 kanggo Lelungan sing ilang, uga Hadiah Alberto Magno 1992 lan 1993 kanggo Tembok es y Wong turu, masing-masing. Novel pemenang penghargaan pertama yaiku Penagih cap (1995 Penghargaan UPC).

Nyatane, judhul pungkasan iki tegese dadi titik takeoff ing karir nulis sing luar biasa. Secara total, dheweke wis nerbitake luwih saka rong rolas teks kanthi tapak asma, kalebu rong antologi, trilogi lan wis melu pangembangan patang buku kolektif. Ing 2015, kabeh karya penulis Catalan diakoni karo Hadiah Cervantes Wong lanang

Karya paling pinunjul

Tangisan Siwa Iki minangka salah sawijining rilis paling populer César Mallorquí dening para kritikus lan pamaca. Ora kaget, judhul iki menang Edebé de Sastra Pemuda 2002 lan Liburu Gaztea 2003. Sanajan, tanpa ragu, bukune sing paling dianugerahi yaiku Pulo Bowen (2012), pemenang penghargaan ing ngisor iki:

  • Hadiah Edebé kanggo Sastra Pemuda 2012.
  • Penghargaan Kuil Seribu Pintu 2012.
  • Kehormatan Roll saka Dewan Buku Internasional kanggo Wong Muda
  • Hadiah Nasional Sastra Pemuda 2013.

Analisis saka Tangisan Siwa

Tangisan Siwa.

Tangisan Siwa.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Ora ditemokake produk

Estilo

Basa sing digunakake narator utama yaiku khas bocah lanang umur limalas taun. Nanging, amarga pengabdiane kanggo buku, Javier bisa artikulasi karo leksikon diwasa sing dicampur karo sawetara fitur jargon kolo. Sanajan ora asring banget, ana sawetara segmen sing pangarang nampilake basa sing budaya banget, kanthi dialog sing dijadwalake kanthi tliti.

Struktur, wektu lan papan

Ing wiwitan crita, protagonis ana ing Madrid. Nanging, amarga wedi nandhang tuberkulosis saka bapake, Javier dikirim menyang Santander. Khusus, menyang omahe pakdhe —Villa Candelaria, omah gedhong abad kaping 1969 - antawis wulan Juli dumugi September XNUMX. Umume kedadeyan sing dilaporake kedadeyan ing properti kasebut ing rolas bab sing nggawe novel kasebut.

Pribadi

Bebarengan karo Javier ing ndhuwur, pangembangan crita kalebu Violeta Obregón, bocah wadon sing cerdas umur limalas taun sing duwe tumindak rada sombong lan provokatif. Kalorone tanggung jawab kanggo mbukak misteri ngilangake Beatriz Obregón lan permata sing dikenal minangka Tangisan Siwa.

Rosa Obregón sing semangat banget minangka karakter liyane sing relevan; duwe hubungan karo Gabriel, anak nomer siji saka Mendoza. Nanging katresnan sing dilarang amarga permusuhan sing ana ing antarane Mendoza lan kulawarga Obregon luwih saka wolung dekade. Kajaba iku, karakter liyane kanthi bobot penting ditampilake ing karya kasebut:

  • "Pemberontak" Margarita Obregón.
  • Alberto, sedulur Javier.
  • Lik Adela.
  • Pakdhe Luis.
  • Gabriel Mendoza.
  • Bu Amalia.

Resumen

Inicio

Ing telung bab pisanan, Javier nyritakake nalika dheweke dikirim menyang Santander bebarengan karo kakange, Alberto (umur 17 taun). Ing pethikan kasebut, dheweke nerangake babagan penyakit bapakne, lanskap lan rincian transfer dheweke. Sawise tekan Cantabria, dheweke ketemu karo pamane Adela lan Luis karo putrine: Rosa (18), Margarita (17), Violeta (15) lan Azucena (12).

Sawise diinstal ing Villa Candelaria, Javier wiwit ngrasakake anane aneh (diresiki karo ambune tuberose sing jero) lan nyathet sawetara acara penasaran. Babagan babagan mbolosoni seduluré Rosa ing wayah wengi. Uga pambangunan piranti gerak abadi dening pamane Luis ing bengkel ruang bawah tanah kutha kasebut.

Misteri makam sing kosong

Sajrone ngunjungi makam kulawarga, Violeta crita marang Javier babagan Beatriz Obregon. Wolung puluh taun kepungkur Beatriz pinesthi omah-omah karo Sebastián Mendoza (sing menehi kalung zamrud sing apik banget kanggo nuduhake tresnane). Nanging, ora suwe sadurunge pesta, Beatriz ngilang lan kulawarga Mendoza njaluk bali sandhangan sing terkenal kasebut.

Kutipan saka César Mallorquí.

Kutipan saka César Mallorquí.

Nalika watu larang regane ora katon uga, Mendoza nuduh Beatriz yen uwal karo Luh Siwa. Kangge, Rosa nerusake romantisme sing dilarang (karo Gabriel Mendoza), kaya Violeta lan Javier saya cedhak amarga rasa literatur padha. Nalika bocah wadon kasebut ngilangi genre fiksi ilmiah.

Jeneng patri

Sawise takon ing pelabuhan Santander, Violeta lan Javier nganggep yen Beatriz minggat ing kapal sing jenenge Savanna. Ana, bisa uga, wanita kasebut bakal dipateni karo kapten kanggo nyolong permata. Sauntara kuwi, Javier nyritakake kepiye dheweke nyumurupi pesawat ruang angkasa Apollo XI sing arep rembulan ing televisi (mengko kebangkrutan lan bali).

Katresnan pareng

Ana jeneng muncul ing kaca kamar mandi sawise Javier adus. Dadi, Violeta nganggep wis bisa ngrampungake enigma kasebut. Mengko, romansa antarane Gabriel lan Rosa dadi penting, Mula, posisi larangan lan permusuhan antarane kulawarga Mendoza lan Obregon ditegaskan maneh. Akibate, miturut panjaluk Rosa, Javier tumindak dadi tukang pos ing antarane para penyayang.

Banjur Javier lan Violeta ketemu karo Amalia Bareyo, pembantu wanita ing Obregon nalika ngilang saka Beatriz. Ibu kasebut nerangake manawa wong-wong Obregon dadi wong sing mbebayani, kajaba Beatriz, nanging dheweke ora gelem nuruti omongan kasebut nalika bocah-bocah nyebutake Savanna.

Layang lan penampakan adikodrati

Amarga penasaran karo Javier lan Violeta, dheweke nemokake seri huruf sing didhelikake ing bagasi. Surat kasebut nuduhake katresnan timbal balik ing antarane Beatriz lan Kapten Simón Cienfuegos, sing mlayu menyang Amerika. Akibate, bocah-bocah lanang nampa versi crita katresnan nganti memedi hantu Beatriz katon menyang Javier.

Sadurunge kesusu dadi apik, momong kasebut nulis tembung Amalia ing lebu meja. Pungkasane, Javier entuk kalung kasebut lan ngerti kelibatane Bu Amalia ing ngilang permata kasebut. Nanging, Violeta ora precaya marang dheweke lan nesu karo dheweke. Pungkasane, bocah lanang kasebut menehi Luh Siwa marang pamane Luis, sing banjur mbalekake watu kasebut menyang Mendoza.

Pungkasane memungsuhan

Kanthi kehormatan Beatriz dipulihake, Gabriel lan Rosa bisa setya. Pungkasan musim panas rampung karo mlaku-mlaku khas menyang pantai lan sawetara kecelakaan karo polisi sing disebabake "pemberontak" Margarita. Kajaba iku, Javier ngerti manawa Violeta tresna karo dheweke lan - matur nuwun karo pacelathon karo Azucena - ngakoni perasaane dhewe marang dheweke.

Limang taun mengko, Rosa lan Gabriel nikah sawise rampung sinau. Ing pesta kasebut, Rosa nganggo klambi Beatriz bebarengan karo Tangisan Siwa. Pungkasan, ing baris pungkasan, disebutake manawa Margarita sinau ing Paris, Azucena ing NASA lan Javier ngumumake tresna marang Violeta nalika pamitan ing stasiun sepur ing pungkasan musim panas 1969.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.