Stephen King, metaliterature, lan intertekstualitas karyane.

Stephen King

Akeh wong sing ngerti Stephen King minangka master teror, utawa julukan mewah liyane sing ana gandhengane karo crita iki. Nanging ora kabeh wong ngerti novel pangarang Maine luwih akeh tinimbang sing dipikirake. Nalika wiwit maca lan nyelidiki karyane, dheweke bakal ngerteni sesambungan sing alus lan njlimet sing ana ing antarane sawetara judhul lan liyane, saliyane kabeh momen kasebut, kanthi sukses sing luwih gedhe utawa kurang, dheweke ngrusak tembok kaping papat.

Akeh prekara sing bisa dikandhakake babagan King, nanging ora ana sing nolak manawa pria kasebut karismatik lan ambisius. Dheweke ora bakal tekan ing papane yen ora. Minangka babagan artistik karyane, aku luwih seneng ora ngrembug babagan perkara kasebut, utawa paling ora ora ing artikel iki. Cekap semanten, sanajan aku seneng banget marang bukune, aku ngerti manawa buku kasebut ora sampurna, lan duwe cahya lan bayangane. Dadi kita bakal fokus ing karakter metaliterary Lan intertekstual novel.

Metaliteratur

"'Crita kasebut diarani' dongeng, '" Roland mikir.

"Aha," wangsulane Eddie.

"Nanging siji iki ora ana peri."

"Ora," Eddie ngakoni. Luwih saka kategori. Ing jagad iki ana crita misteri lan ketegangan, fiksi ilmiah, Barat, peri ... Sampeyan ngerti?

"Ya," wangsulane Roland. Apa wong-wong ing jagad sampeyan seneng nikmati crita siji-siji? Apa dheweke ora bisa nyampur karo rasa liyane ing langit-langit?

"Luwih kaya ya," jarene Susannah.

"Apa sampeyan ora seneng refry?" Takone Roland.

"Kadhangkala kanggo nedha bengi," wangsulane Eddie, "nanging nalika nerangake hiburan, kita cenderung mung kanggo siji rasa lan aja nganti siji-sijine campuran karo liyane ing piring kita." Sanajan rasane rada mboseni yen diterangake ngono. "

Stephen King, "Menara Gelap V: Serigala Calla".

Kaping pisanan kudu nemtokake apa tegese metaliteratur. Kanthi tembung sing gampang, lan ora kudu teknis banget nggunakake literatur dhewe kanggo ngomong babagan sastra. Pethikan ing garis kasebut minangka conto sing sampurna, ing endi karakter King dhewe ngrembug macem-macem genre sastra, lan kesesuaian utawa ora nggawe pastik.

Perangan metafiksi kasebut dudu sporadis, nanging minangka bagean integral saka jagad sastra Stephen King. Panulis nggunakake bola-bali kanggo nggambarake kerajinan panulis, proses kreatif, lan karakteristik narasi sing unik minangka wujud ekspresi seni. Dadi luwih, malah novelis dhewe dadi karakter ing bukune, lan katon kaping pirang-pirang minangka "dewa" sing nglairake jagad liyane tanpa ngerti. Soko sing ora kabeh lakune apik banget, rasane kaya boneka ing tangane.

Stephen King

Intertekstual

Ing sisih liyane, intertekstualitas yaiku, ing tembung kritikus lan panulis Gerard genti, «Hubungane ana ing antarane rong teks utawa luwih, yaiku kanthi eidetically lan asring, kaya anane teks nyata ing teks liyane. » Iki bisa kedadeyan kanthi akeh cara, nanging ing saiki, kita ngomong nalika King nggawe hubungan, utawa malah ngutip karya liyane ing bukune.

Iki kedadeyan ing Menara Peteng, pilar sing nggawe produksi seni panulis. Apa wae buku Stephen King ana gandhengane karo siji utawa liyane kanggo kisah epik iki, kanthi tematik, kanthi skenario umum, lsp. Contone bapak Donald frank callahan (pandhita sing duwe masalah alkohol, lan protagonis novel kaping loro King, Misteri Salem Lot, makarya kanthi tema vampir), katon maneh minangka sekunder, kanthi bobot sing cukup akeh, ing telung volume pungkasan Menara Peteng.

Iki mung minangka conto sing apik banget, nanging kita bisa nyebut akeh wong liya: referensi kanggo antagonis Iku, kanggo kamar 217 saka Cahya, utawa apa Randall flagg (uga diarani wong ireng), mungsuh lengkungan protagonis saka Menara Peteng, dadi tangan ireng ing mburi mayoritas crita Stephen King sing medeni. Kasus kasebut ora bisa dietung, lan mung ngenteni pamaca sing gampang ditemokake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Luis otano ngandika

    Blog iki penting kanggo nganyari literatur Hispanik. Sugeng lan akeh sukses.

    LUIS AUTUMN
    Editor XN-ARETE PUBLISHERS / MIAMI.

  2.   M. Skabies ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget Luis! Aku seneng yen sampeyan seneng.

bool (bener)