Serigala ing literatur. Nyata, kiasan, mesthi narik.

Fotografi latar mburi. ©Rafael Plaza Aragonese. Matur nuwun sanget

Kepiye mode aku? Logan rong minggu lan serigala mesthi nganggo modeWayahe nyawisake artikel kanggo dheweke. Ana sawetara kewan liyane narik banget lan dadi sastra. Dheweke atusan crita lan crita ing kabeh budaya lan, kanthi ketidakadilan sing gedhe, dheweke minangka salah sawijining personil kejahatan lan teror sing unggul. Sejatine, Dheweke luhur, setya karo urip lan ayu.

Dina iki aku nylametake 5 judhul perpustakaanku kanthi tokoh, konsep utawa intine minangka protagonis. Siji-sijine sing dadi karakter utama kewan yaiku serigala Galicia saka Ing endi bukit-bukit nggerungdening Francisco Narla. Nanging kita duwe klasik, loro judhul ireng lan sing apik.

Serigala stepa - Herman Hesse

Dikirim ing 1927, novel iki minangka salah sawijining sing paling misuwur dening panulis Swiss-Jerman Herman Hese. Aku maca ing remaja, kaya Siddhartha. Dadi sampeyan maca kabeh amarga sampeyan nemokake genre lan judhul referensi. Lan Hesse duwe akeh materi kanggo kahanan kasebut.
Su Harry haller, sing asu ajag stepa, yaiku paraga melankolik, intelektual, enigmatis, taciturn lan depresi. Ing dialog karo narator, dheweke nuduhake rasa ora peduli karo masarakat ing sekitare. Tansah karo dheweke nada filosofis sing dadi ciri Hesse, bisa uga salah sawijining judhul sing mung bisa diwaca ing umur tartamtu.

Peteng saka sing sampeyan kira - Jack Williamson

Uga maca nalika remaja, aku kelingan banget amarga pengaruh kasebut. Lan dakwaca maneh. Bakal dadi gaweyan amarga jinis fantasi -Ora mine-, nanging aku bakal nindakake luwih saka apa-apa kanggo turahan sing ditinggalake saka aku.
Novela dening panulis Amerika Jack Williamson (1908-2006), diterbitake ing Pencet fantasi ing taun 1948. Dheweke nyritakake babagan panemuan sing ditemokake ing ekspedisi etnologis ing Mongolia, sing dipimpin dening Profesor Mondrick, nalika dheweke nemokake yen ana anakan sing bisa malih dadi kewan, luwih khusus ing Serigala. Mondrick ora bakal bali saka kana lan garwane lan telu siswa nerusake kerjaane, nanging ana sing mateni dheweke. Kosok baline, yaiku wartawan Bakal barbee, sapa sing ngerti babagan apa lan uga apa sing kudu ditindakake dhewe.

Wektu Wolf - Martin Cruz Smith

Kita mlebu ireng karo iki judhul kaping lima ing seri wolung novel saka Amerika Martin Cruz Smith babagan karaktere, Komisioner Rusia Arkady Renko, sing duwe artikel dhewe. Lan judhul kasebut dipilih kanthi apik kanggo kasus anyar sing bakal nggawa Renko neliti menyang Chernobyl.
Sing ngerti Renko, wis ngerti babagan kekhasanane dadi ketoke apatis lan melankolik alam, dadi Rusia lan dadi kuat ing wektu sing padha. Ing kene sampeyan bakal melu kasus sing enigmatis ing lanskap kanthi jalur memedi lan ing endi bebaya sing paling nggegirisi manungsa. Excelente kaya sisa seri, sing biasane dak saranake.

Lobos - Donato Carrisi

El Fenomena penerbitan Eropa sawetara taun kepungkur, thriller dening Donato Carrisi Italia iki banget gawe ketagihan. Kanthi cara, dheweke nggawe maneh genre kasebut kanthi proposal asli sing nggawe dheweke pantes sukses. Karakter lan plot sing narik ati, lan sing paling penting, corak gedhe sing nggawe sampeyan luwih kaget.
Kriminolog Goran gavila lan tim rajapati ngadhepi kasus sing ngganggu. Tangan tengen cocog karo limang bocah wadon sing ilang, nanging tangane ana 6. Nalika bisa nemokake limang mayit mengko, dheweke percaya yen nomer enem isih urip. Tim bakal gabung Mila Vasquez, peneliti khusus ing wong sing ilang. Nanging saben mikir yen wis cedhak karo pelaku, dheweke sejatine ngetutake rencana a pikiran kejem lan sarwa.

Ing endi bukit-bukit nggerung - Francisco Narla

Dirilis taun kepungkur, yaiku novel sejarah pungkasan panulis Galicia sing sukses Francisco Narla. Ditetepake ing jaman Romawi, sing duwe protagonis yaiku a asu ajag tuwa, licik lan licik banget, apa sing bakal dijupuk dendam amarga matine kancane ing tangan klompok legiun.
Perjalanan sawise dheweke menyang Roma lan uga Julius Caesar dhewe minangka salah sawijining sing sampeyan ora pengin mungkasi. Sanalika, sampeyan maca kanthi napas siji. Lan sampeyan mesthi melu sisih serigala sing lagi lara lan medeni, sing ora bakal mandheg nganti dendam ditindakake. Apa wae sing dibutuhake. Mungkin novel sejarah paling apik ing taun kepungkur kanggo aku, kanthi setelan lan alur paling apik.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.