Sun of Blood, dening Jo Nesbø. Nyemak

Srengenge getih minangka novel paling anyar sing diterbitake ing kene dening Jo Nesbø. Tekan sawise patang taun lan isih kudu teka Kratoning (Kratoning), sing wis dibebasake ing Norwegia lan negara liya. Aku bisa maca banjur iki review sing meh ora diowahi sawise diwaca maneh. Kanggo kita sing ora duwe syarat kanggo Nesbø lan maca apa sing dibutuhake. Lan kanggo sing ora.

Srengenge getih - Jo Nesbø

Aku tetep judhul asli, Srengenge tengah wengi, diganti ing kene amarga marketing lan ketepakan karo saga vampir sing misuwur banget. Nanging, sejatine aku ora mikir manawa para pamaca loro-lorone padha bingung karo sing pengin diwaca.

Kasunyatane yaiku judhul asli nemtokake persis papan, iklim lan transisi terus-terusan ing antarane peteng lan cahya sing digawe protagonis, Jon hansen -utawa Ulf, nalika dheweke ngarani awake dhewe ana ing sangisore katon cilik sing mburu polos lan tanpa klasa - nalika teka ing kutha cilik sing ilang sisih lor paling lor kabeh lor.

Ing kana dheweke ketemu lan ngrasa kanthi campuran geni, hawa, iman, ateisme, fanatisme, angkara, wedi, kasepen, peteng kanthi padhang surya srengenge tengah wengi ing pertengahan Agustus, pengecut, pasrah, nebus, katresnan ing kabeh wujud, bapak, kelangan, lara, ora duwe pengarep-arep lan pangarep-arep. Iki menehi kontribusi yen masyarakat sing ndunungi kutha iku katutup kaya ultrakonservatif.

Hansen arep golek Knout, bocah lanang sepuluh, lan ibune Lea, wanita kanthi crita pribadi sing kebak drama lan kejutan.

Dheweke ujar kaya ngono, nanging dheweke ora ngerti. Ora ana sing ngerti. Dudu aku, dudu sampeyan, dudu pandhita, uga ateis. Mula, kita precaya. Kita percaya, amarga luwih becik tinimbang ngerti yen mung ana siji perkara sing nunggu kita, lan yaiku peteng, adhem. Pati.

La pesawat Hansen uga ora ana enteke. Kita bali ing 70-an lan wis main ing Nelayan, bigwig paling gedhe ing mafia Oslo (dikenal ing Getih ing salju), lan saiki dheweke bakal ngupayakake. Kabeh amarga ora duwe katrampilan, utawa luwih, amarga dheweke ora cocog kanggo mateni. Dheweke nganggep awake dhewe pengecut, a kapitunan nuwuhake dheweke wis nggawe akeh kesalahan, lan nalika tekan ing papan kasebut ing sacedhake Arktik, dheweke ngerti yen iki bisa uga bisa uwal saka dheweke.

Su hubungan kanthi populasi hermetik, nanging utamane karo Knut cilik lan pitakon lan ibune sing dilindhungi undhang-undhang nanging intuisi dheweke bakal meksa dheweke nggawe keputusan sapisan lan kabeh. Utawa kanggo nyerah kabeh.

Ing kene aku lan aku tresna marang kowe. Buwang kula yen sampeyan kudu, yen sampeyan bisa. Nanging aku mrene menehi tangan, lan iki atiku sing deg-degan.

Dadi kita kudu Jo Nesbø mesthi dadi romantis utama. Dheweke nulis novel kriminal, ya, nanging dheweke pancen romantis. Mungkin bisa dadi umur, kabutuhan nyritakake crita sing luwih cekak lan luwih raket bisa uga kanggo awake dhewe luwih akeh tinimbang sing maca (narator wong pisanan sing cocog), utawa dadi pantulan duwe babagan kapercayan lan perasaan. Kadhangkala kita butuh, lan kita mung crita kepenak lan crita kanthi cara dhewe. Lan kita wis ngerti kepiye gayane Pak Nesbø.

Ing tangan siji pungkasane aku wedi banget, nanging aku kaget yen bisa kedadeyan sawise Getih ing salju. Kosok baline, aku kaget maneh kapasitas dadi maca siji bab sing banjur dadi liyane, ing penundaan dijaga nganti menit pungkasan, lan sentuhan kasebut (sapa sing wis maca, bakal ngelingi adegan sing luar biasa lan eschatologis ing Headhunters) sing kene luwih akeh kanggo apa Gore ing gambar grafis liyane. Petunjuk: ana film sing padha RobRoy.

Aku wis maca wis dadi alus, sing dadi tresnani wong pisanan saka kriminal kanthi latar mburi sing apik, sing terakhir novelas lagi kakehan cekak o katebak utawa dongeng tanpa zat. Lan uga kanggo staunch saka Bolongan Harry, sing mikir, kajaba crita, sisane ora ngyakinake (Macbeth, Ahli waris…). Aku uga saka Lubuk nganti inti, nanging sing nulis yaiku Nesbø. Lan ing kene lan ing kabeh makarya, dheweke tetep tetep ing kriteria manawa dheweke mbaleni bola-bali: katresnan lan pati minangka tema dhasar sing ana gegayutane.

Dadi apa sing bakal dak lakoni? Aku seneng. Saindhenging.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)